Home » , » Να τα βλέπουν οι "μένουμε γίδια" ...

Να τα βλέπουν οι "μένουμε γίδια" ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 | 5:08 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Πριν το δικό μας δημοψήφισμα είχαμε επισημάνει, ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα κουρέματος των καταθέσεων. Οι Γερμανοί τοκογλύφοι βιάζονται να ρεφάρουν κάπως τη χασούρα των 57 δις (τουλάχιστο) από το Brexit και σήμερα ρίχνουν τα πρώτα "παραγάδια":

"Τη διαφωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στο σχέδιο διάσωσης ιταλικών τραπεζών της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι επισημαίνει σε δημοσίευμά του, το «Bloomberg». Αναφέρει πως το Βερολίνο ζητά την τήρηση των κανόνων που έχουν τεθεί σε ισχύ από την εκδήλωση της κρίσης στην Ευρώπη και προβλέπουν τη διάσωση των τραπεζών με τη διαδικασία του «bail-in» δηλαδή να επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες, οι μέτοχοι και οι καταθέτες με άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις".

«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα από την αρχή κάθε χρόνο» δήλωσε η Μέρκελ. Ο Ματέο δήλωσε «ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για τις τράπεζες και θα το κάνουμε γνωρίζοντας ότι έτσι στηρίζουμε τη χώρα σεβόμενοι του κανόνες της ΕΕ» και πως «δεν είμαστε εδώ για να παίρνουμε μαθήματα από το δάσκαλο». Αυτή την εβδομάδα πηγή της ιταλικής κυβέρνησης ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο για ένεση ρευστότητας έως και 40 δισ. ευρώ στις τράπεζες της Ιταλίας, πιθανότατα με τη μορφή παροχής κεφαλαίων ή εγγυήσεων. Επιπλέον σε δηλώσεις του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, Ιγκνάτσιο Βίσκο ανέφερε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να στηριχθούν οι ιταλικές τράπεζες".

Μνημόνιο ή κούρεμα καταθέσεων; Μερικές παρατηρήσεις.

1) Όχι. Δυστυχώς δεν θα χάσουν οι πλούσιοι χρήματα. Αν ήταν έτσι θα πανηγύριζα. Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε, όχι Σοβιετική Ένωση. Τα πολλά φράγκα τα έχουν έξω σε φορολογικούς παραδείσους να λιάζονται και να κολυμπούν.

2) Όχι. Ο Ρέτζι δεν θα κάνει ότι οι Ισλανδοί, εκτός αν έχει λιρέτες. Έχει Ευρώ από το 1999; Τότε λυπάμαι, αλλά η Ιταλία δεν έχει δική της Οικονομία. Δεν πρόκειται περί "δασκάλου" Ματέο, αλλά περί αφεντικού.

3) Δεν αποκλείεται να κάνουν κάποια υπομονή οι τοκογλύφοι και να κουρέψουν τις καταθέσεις αργότερα. Το λέω, γιατί το κούρεμα δεν προαναγγέλλεται για ευνόητους λόγους. Μπορεί να είναι ένα σενάριο τρόμου για να περάσουν άλλα μέτρα εις βάρος των Ιταλών εργαζόμενων.

4) Ότι κι αν προηγηθεί, Μνημόνιο ή Κούρεμα, όσο είμαστε στην ΕΕ θα έχουμε ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ. Σκοπός είναι πάντα η μάσα με την εκμετάλλευση των αδυνάτων.

5) Να τα βλέπουν οι "μένουμε γίδια" για να μας σουβλίσει η χασάπης Μέρκελ μαζί με το συνεργάτη της, που απλά διαφωνούν για να τους βλέπουν οι ψηφοφόροι τους. Μετά θα κάτσουν ωραία και καλά για θα φάνε μαζί τους μισθούς και τις συντάξεις.

Χούντα είναι η ΕΕ, θα περάσει. Σιγά μην περάσει, αν δεν επαναστατήσουμε. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger