Home » , » Μετά τους μπάτσους, το αφιόνι του αντικομμουνισμού και στους καραβανάδες με την "ευλογία" της "αριστερής κυβέρνησης

Μετά τους μπάτσους, το αφιόνι του αντικομμουνισμού και στους καραβανάδες με την "ευλογία" της "αριστερής κυβέρνησης

Από giorgis , Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 | 6:24 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα δεν είναι τίποτε άλλο παρά φυτώριο φασιστών αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Προς επίρρωση αυτής της διαπίστωσης είναι και η ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε δώσει η πρώην σύμβουλος του υπουργείου μπάτσων και καταστολής, επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή, Αναστασία Τσουκαλά, αναφέροντας τι είχε αντιμετωπίσει απ' τους σπουδαστές της σχολής όταν τους απεύθυνε διαλέξεις με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Σήμερα –και απ΄ δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Ημεροδρόμος», μαθαίνουμε ότι απ’ τα πρώτα βήματά στην σταδιοδρομία τους οι καραβανάδες ποτίζονται με το αφιόνι του αντικομμουνισμού και μάλιστα  επί εποχής «δεύτερης αριστερής κυβέρνησης». 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά βλέπουμε και κυβερνητικό στέλεχος με διαδρομή στο κομμουνιστικό κίνημα, τον  αναπληρωτή υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα (υπήρξε μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ) να φωτογραφίζεται μαζί με την υπόλοιπη κουστωδία σε μια τελετή στην οποία έδινε παρόν το δηλητήριο του αντικομμουνισμού.

Και για να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι παραθέτουμε αποσπάσματα της ανάρτησης που αναφέραμε:

Συνηθίζεται οι τάξεις των αποφοίτων των Στρατιωτικών Σχολών Ευελπίδων να τιμούν κάποιον ήρωα, κυρίως από τις τάξεις του στρατού, παίρνοντας το όνομά του. Ετσι, για παράδειγμα, δίπλα στην τάξη ΣΣΕ του 2009, ονομάστηκε «Υπολοχαγός (ΠΖ) Αλέξανδρος Διάκου», τιμώντας τον Δωδεκανήσιο Υπολοχαγό που, την 1η Νοέμβρη 1940, ήταν ο πρώτος Ελληνας Αξιωματικός που έπεσε νεκρός μαχόμενος στα βουνά της Πίνδου, υπερασπιζόμενος την Ελλάδα από την εισβολή των Ιταλών.

Δίπλα στην τάξη ΣΣΕ του 2010 που ονομάστηκε «Ταγματάρχης (ΠΒ) Βερσής Κωνσταντίνος» τιμώντας τον Ταγματάρχη του Πυροβολικού που αρνούμενος να παραδώσει τα πυροβόλα της Μοίρας του στους Γερμανούς, αυτοκτόνησε στις 23 Απρίλη 1941, στο ύψωμα Ραψίστας, έξω από τα Γιάννενα.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, σε πλήρη συμφωνία με τις δημοκρατικές της αρχές, τις κοινωνικές της ευαισθησίες και την προσήλωσή της στις θέσεις και τα ιδανικά της, ονόμασε (ή ανέχτηκε, ή δεν το πήρε χαμπάρι, το ίδιο κάνει) την Τάξη 2016 «Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκης», για να τιμήσει την ίδρυση των Λόχων Ορεινών Καταδρομών τον Δεκέμβρη του 1946 και τη συμμετοχή τους στον Εμφύλιο 1946 – 1949.

Ο Ανδρέας Καλλίνσκης διετέλεσε Διοικητής της ΙΙΙ Μεραρχίας  Καταδρομών από τον Αύγουστο του 1949 έως 26 Δεκέμβρη του 1949. Η Μεραρχία Καταδρομών πήρε μέρος, ενάντια στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στις επιχειρήσεις «Πυρσός Β΄» (10 – 16 Αυγούστου 1949) στο Βίτσι και στην επιχείρηση «Πυρσός Γ΄» (24 – 30 Αυγούστου 1949) στην κατάληψη του Γράμμου.

Και καταλήγει με ειρωνεία ο συντάκτης του κειμένου Ανδρέας Δενεζάκης: Κάπως έτσι, μαζί με την Απλή Ανόθευτη πλην Πλαφονική Αναλογική ανοίγει ο δρόμος για τον Σοσιαλισμό του 21ου Αιώνα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger