Home » , » ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ μας πουλάνε τρέλα αφού έχουν ήδη υπερψηφίσει σε μνημονικό νόμο την ιδιωτικοποίηση του νερού (2 Βίντεο και 1 ηχητικό)

ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ μας πουλάνε τρέλα αφού έχουν ήδη υπερψηφίσει σε μνημονικό νόμο την ιδιωτικοποίηση του νερού (2 Βίντεο και 1 ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 | 10:24 μ.μ.



«Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υπό τον κύριο Σαμαρά, έχει ήδη αποφασίσει να εκποιήσει, ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο από προηγούμενα κύματα ιδιωτικοποιήσεων.  Φώς, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με θέα – το παραλιακό μέτωπο της Αττικής από το Φάληρο έως το Σούνιο. Στην ουσία: «πωλείται η Ελλάς» στους δανειστές της. Και με θατσερική μεθοδικότητα προσπαθεί πρώτα να κάμψει τις αντιστάσεις».

Α. Τσίπρας 14/7/2012

«Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση του νερού. Και το ερώτημα είναι αν θα επιτρέψουμε σε μια κυβέρνηση η οποία πριν λίγους μήνες υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού, σε μια τρικοματική κοινοπραξία να προχωρήσει σε ένα έγκλημα, όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, αλλά απέναντι σε όλη την κοινωνία. Διότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Διότι χωρίς αυτό δεν μπορεί να ζήσει κανένας. Θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν σ’ αυτό το ξεπούλημα, σ’ αυτή την λεηλασία; … Υπάρχει σχέδιο, στρατηγική εκποίησης όλων των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας». 

Α. Τσίπρας 17 Οκτώβρη 2012 μιλώντας στον σύλλογο εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Παρακολουθώντας την συζήτηση που γίνεται στην βουλή σχετικά με την ιδιωτικοποίηση ή όχι της ΕΥΔΑΠ διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμα φορά τα κυβερνητικά στελέχη πουλάνε τρέλα. Δεν έχουν και άλλο τρόπο για να δικαιολογήσουν τις μνημειώδης κολοτούμπες τους.

Στο παρακάτω ηχητικό με τον Νίκο Μπογιόπουλος διαπιστώνουμε, επίσης, το θέατρο που μας παίζουν ΣΥΡΙΖΑ Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Είναι τα κόμματα που υπερψηφίζοντας τον νόμο του μνημονίου  τον 43/36 άνοιξαν τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας περιουσίας που έχει απομείνει.



Και για να έχουμε  μια εικόνα για το τι μας περιμένει δείτε αυτό το σύντομο απόσπασμα από το φοβερό ντοκιμαντέρ "The Corporation" (εδώ μπορείτε να το δείτε ολόκληρο με ελληνικούς υπότιτλους) για την ιδιωτικοποίηση νερού στη Βολιβία:


  Τέλος, μια εκπομπή του Εξάντα για την περίπτωση της Χιλής, όπου η χούντα του Πινοσέτ "πρωτοπόρησε" εδώ και χρόνια, όντως η πρώτη που εφάρμοσε τα νεοφιλελεύθερα προγράμματα ιδιωτικοποίησης του νερού.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:51 π.μ.

Ενδιαφέροντα τα επιχειρηματά σας. Πάρτε μια απαντηση όμως και απο την άλλη πλευρά:
http://syrizaordeath.blogspot.gr/2016/09/blog-post_71.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger