Home » , , » Μαφία και πορτοφολάδες στο τιμόνι της ενημέρωσης

Μαφία και πορτοφολάδες στο τιμόνι της ενημέρωσης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 | 11:18 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Παπαϊωάννου «Δρόμος της Αριστεράς»

Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης, λοιπόν. Ιδού το «νέο» τοπίο στο χώρο της Ενημέρωσης. Επιτέλους, τέλος στην ανομία και τη διαπλοκή. Όλα αυτά, βέβαια, εφόσον πιστέψουμε την κυβερνητική προπαγάνδα των ημερών. Γιατί αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, η παρατήρηση του καλού σκιτσογράφου ότι απλά μπαίνει πλέον και «τέλος διαπλοκής», όπως λέμε τέλος χαρτοσήμου ή κυκλοφορίας, είναι φυσικά πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Ας διατυπώσουμε, όμως, εξαρχής και χωρίς περιστροφές μια γνώμη, γιατί καμιά φορά οι πολλές «περικοκλάδες» συσκοτίζουν τα βασικά: Το τοπίο που διαμορφώνει η κυβέρνηση είναι πιο βρόμικο, πιο διαπλεκόμενο, πιο συγκεντρωτικό, πιο αντιδημοκρατικό, πιο ανοιχτά μαφιόζικο από αυτό που προϋπήρχε. Έτσι απλά. Μια ματιά μόνο στους μεγιστάνες των τεσσάρων υπερκαναλιών αρκεί για να μας πείσει. Ακόμα μια ματιά, αυτή τη φορά στην πλήρη έλλειψη οποιουδήποτε κριτηρίου και δέσμευσης για το πώς θα λειτουργήσουν τα «νέα» αφεντικά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.

Η ομολογία άλλωστε της νέας κλεπτοκρατίας ήρθε από επίσημα χείλη. «Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, δηλαδή η διάθεσή του να πληρώσει για την άδεια»: Ο υπερυπουργός Παππάς ήταν σαφής και ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger