Home » , » Ο ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Κύπρο, τους Δικτάτορες της Αιγύπτου και το Κράτος Φονιά Ισραήλ πρέπει να Ανατραπεί!

Ο ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Κύπρο, τους Δικτάτορες της Αιγύπτου και το Κράτος Φονιά Ισραήλ πρέπει να Ανατραπεί!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 | 8:59 μ.μ.

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος

Η διήμερη Διάσκεψη «για την Ασφάλεια και Σταθερότητα» στην Ανατολική Μεσόγειο, που κάλεσε ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς στην Ρόδο βρίσκει την συνέχεια της στην ενίσχυση των ήδη στενών σχέσεων Ελλάδας και δικτατόρων της Αιγύπτου στον στρατιωτικό τομέα, που τώρα οδηγούν σε έναν άξονα πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και αραβικών κρατών, τον οποίο περιέγραψε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δεξίωση που δόθηκε στην πρεσβευτική κατοικία στο Κάιρο, αλλά και στην ενδυνάμωση της στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασίας στους τομείς Πολέμου/Καταστολής με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.

Η ελληνική άρχουσα τάξη έχει στρατηγικά συμφέροντα σε μια περιοχή που ενίοτε χαρακτηρίζεται «Ζωτικός Χώρος» και επεκτείνεται από την Νοτιοανατολική Ευρώπη έως τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Αυτά ορίζουν και καθορίζουν τις στρατηγικές της επιλογές στο επίπεδο των συμμαχιών της, στον χαρακτήρα και στον προσανατολισμό της αστικής οικονομικής ανάπτυξης, στην οργάνωση του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που αναδιοργανώνει τις κατασταλτικές και πολεμικές του δυνάμεις. Σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από τα ενεργειακά κοιτάσματα και τις παγκόσμιες ροές εμπορίου-ενέργειας ο ελληνικός αστικός κόσμος και το πολιτικό του προσωπικό θέτουν την ατζέντα των στόχων εφοπλιστών-ενεργειακών εταιρειών-κατασκευαστών-επιχειρηματιών του τουρισμού, της ιδιωτικής υγείας, της πολεμικής βιομηχανίας.

Πάντα προβάλλεται ως κριτήριο και ως «εθνικός στόχος» η αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger