Home » , , » Vip κρατούμενοι, ανθρωποφύλακες και Αραβαντινός

Vip κρατούμενοι, ανθρωποφύλακες και Αραβαντινός

Από giorgis , Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 | 8:55 μ.μ.

Του Γ. Γ.

"Δεν είναι ανεκτό, σαν διοικητικός μηχανισμός, αυτό το πράγμα. Και να μου λέτε ότι, ξέρεις, εδώ έχουμε έναν πραγματικό φύλακα - άγγελο, ο οποίος τροχονομεί τις δολοφονίες, τις αυτοκτονίες, τα ατυχήματα, τους απαγχονισμούς. Ε, όχι".

Βύρωνας Πολύδωρας για τον δεσμοφύλακα Αντώνη Αραβαντινό

Μπορεί να θεωρηθεί και δημοσιογραφική επιτυχία το ρεπορτάζ που υπογράφει η Αντα Ψαρρά και δημοσιεύεται σήμερα στην "Εφημερίδα των Συντακτών", το οποίο μας αποκαλύπτει μια πτυχή απ' αυτά που συμβαίνουν στις φυλακές ανηλίκων της Αυλώνας.

Σε μας δεν μας έκανε καμιά εντύπωση γιατί ξέραμε από παλιά αυτή την φάμπρικα που είχε στηθεί για να θησαυρίζει ένα ολόκληρο κύκλωμα που εμπλέκεται στην λεγόμενη "σωφρονιστική διαδικασία". Για να αποφύγει δηλαδή κάποιος vip κρατούμενος να συγχρωτίζεται με την "πλέμπα" στις φυλακές Κορυδαλλού ή σε άλλα παρόμοια κάτεργα δήλωνε "ειδικευμένος τεχνίτης" -ηλεκτρολόγος, επιπλοποιός, υδραυλικός κλπ- και το κύκλωμα αναλάμβανε να τον μεταφέρει στις φυλακές ανηλίκων της Αυλώνας για να "προσφέρει τις υπηρεσίες του" υποτίθεται και του εξασφάλιζε την παραμονή του σε ιδανικές συνθήκες (τηρουμένων των συνθηκών πάντοτε). (Αυτονόητο είναι ότι θα μοίραζε στο κύκλωμα πακτωλό "μαύρων" χρημάτων απ' αυτά που αποκόμισε ο vip κρατούμενος από τις λαμογιές του)

Το ρεπορτάζ, λοιπόν της Α. Ψαρρά βασίστηκε στην πληροφορία που είχε ότι ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος έχει διοριστεί σαν επιθεωρητής φυλακών, επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά για έλεγχο της φυλακές Αυλώνα.
Συνάντησε μια κλειδωμένη πόρτα. Στην ερώτηση του τι υπάρχει πίσω απ' αυτή, οι ανθρωποφύλακες ισχυρίστηκαν ότι είναι αποθήκη. Ο επιθεωρητής επέμεινε να ξεκλειδωθεί η πόρτα και έτσι "η αποθήκη αποδείχθηκε σουίτα πολυτελείας (κατασκευασμένη το 2014), η οποία προοριζόταν για «υψηλούς» κρατούμενους".

Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά, αφού το δημοσίευμα της Αντας Ψαρρά και το παρακάτω βίντεο βίντεο μας βοηθούν να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη άποψη γ' αυτό το θέμα.


 Στεκόμαστε όμως σε ένα απόσπασμα από το δημοσίευμα της "ΕτΣ": «Με ακατανόητο τρόπο μια μερίδα σωφρονιστικών υπαλλήλων αντιδρά (ξανά) στην προσπάθεια για ένα σωφρονιστικό σύστημα ισονομίας και διαφάνειας. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των αντιδράσεων είναι οι ίδιοι που κάποτε αντέδρασαν στον νόμο Κουβελάκη, που βαρύνονται κατά καιρούς με σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων και που πάντα σε "ειδικές" συγκυρίες θυμόντουσαν τις άθλιες συνθήκες που βίωναν και βιώνουν οι κρατούμενοι.

Ο πλέον γνωστός και διάσημος δεν είναι άλλος από τον νυν αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου, Α. Αραβαντινό, τον "... καουμπόη του Κορυδαλλού", σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Δ. Καπράνο ("Καθημερινή" 2/6/2002)».

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά για τον ρόλο των ανθρωποφυλάκων πέρα απ΄τα όσα έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν
.

Κλείνουμε με ένα απόσπασμα που υπήρχε σε ανάρτησή μας, όταν είχε δημιουργηθεί αντιπαράθεση η οποία οδηγήθηκε στα ποινικά δικαστήρια, μεταξύ Αραβαντινού και του δημοσιογράφου Ν. Βαφειάδη:

 Είναι ξεκάθαρο ότι ένα τμήμα του κρατικού μηχανισμού συμμετέχει στα κυκλώματα των φυλακών και αφού υπάρχουν συμφέροντα δισεκατομμυρίων έχουν τον τρόπο να επιβάλλουν τον νόμο της σιωπής.

Μήπως ξέρετε, άλλωστε κανέναν δημόσιο υπάλληλο που να έχει την καριέρα του Αραβαντινού; Ο τύπος κατηγορήθηκε για ένα σωρό υποθέσεις, προφυλακίστηκε, αποφυλακίστηκε υπό όρους τους οποίους παραβίασε, προφυλακίστηκε ξανά για να αποφυλακιστεί και να βρεθεί τελικά ξανά το μεγάλο αφεντικό στις φυλακές Κορυδαλλού. Εδώ ολόκληρος πρώην υπουργός δικαιοσύνης, ο Κουβελάκης τον είχε κατηγορήσει για συμμετοχή σε παράνομα κυκλώματα και αντί να τιμωρηθεί ο ανθρωποφύλακας έχασε την θέση του ο υπουργός. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger