Home » , , » Εργατικές νίκες: Ματαιώσεις πλειστηριασμών (Βίντεο)

Εργατικές νίκες: Ματαιώσεις πλειστηριασμών (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 | 11:27 μ.μ.

Είχαμε όσο τίποτα ανάγκη τις σημερινές εργατικές νίκες που συνέβησαν  στην Θεσσαλονίκη και σε μια σειρά εργατικές περιοχές της Αττικής. Και εννοούμε φυσικά την μαζική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα που ματαίωσε την διαδικασία πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας φτωχών ανθρώπων.

Στο βιντεάκι που παραθέτουμε –είναι κολάζ των σχετικών βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και την ανταπόκριση που είχε από το ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης η ραδιοφωνική εκπομπή Μπογιόπουλου – Κοττάκη- βλέπουμε όλο το κλίμα που επικράτησε.

Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς εξαπλώνεται σαν τσουνάμι σε όλη την Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν συνεχώς θα γιγαντώνεται. Τα ΜΑΤ –αυτά που ο Τσίπρας υποσχόταν ότι θα καταργήσει - μπροστά στον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα του κόσμου, στέκονται αδύναμα και υπερασπιστούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των ορνέων της αγοράς.

Αυτό που πρέπει επίσης να επισημάνουμε είναι ότι σπάει το ταμπού της αναποτελεσματικότητας των λαϊκών αγώνων. Και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία. Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» φαίνεται ότι θα βρει την δικαίωση του.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger