Home » » Αντιφασιστική διαδήλωση: Τρίτη 1/11, 6μμ, ΗΣΑΠ Ηρακλείου. Η χρυσή αυγή δεν είναι θύμα, είναι οργάνωση δολοφόνων!

Αντιφασιστική διαδήλωση: Τρίτη 1/11, 6μμ, ΗΣΑΠ Ηρακλείου. Η χρυσή αυγή δεν είναι θύμα, είναι οργάνωση δολοφόνων!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 | 3:30 μ.μ.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: δεν είναι θύμα, είναι οργάνωση δολοφόνων!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΝΕΑ–ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Αντιφασιστική διαδήλωση: Τρίτη 1/11, 18:00, πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Την Τρίτη 1/11 η θρασύδειλη συμμορία φασιστών, τραμπούκων και δολοφόνων της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να στήσει φιέστα στο Νέο Ηράκλειο, όπου παρουσιάζεται να τιμά την μνήμη των θυμάτων– μελών της!

Κάτω από το βάρος της κινητοποίησης τα τελευταία χρόνια χιλιάδων εργαζόμενων, άνεργων και νέων, αγωνιστών και αντιφασιστών, τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής έχουν πλέον έρθει ανοιχτά στο φως: η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και τους αιγύπτιους αλιεργάτες, τα επανειλημμένα πογκρόμ ενάντια ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, η δράση των Ταγμάτων Εφόδου κ.ο.κ.

Την ίδια στιγμή, οι Χρυσαυγίτες προσπαθούν να πλασαριστούν ως «κανονικό» πολιτικό κόμμα που ασκεί αντιπολίτευση. Εκμεταλλεύονται την ανοχή και κάλυψη που συνεχίζει να τους παρέχει ο κρατικός μηχανισμός (όπου έχουν σημαντικά ερείσματα: δικαστές, αστυνομία κ.ά.), για να πέφτουν όσο γίνεται «στα μαλακά» ακόμα και στις περιπτώσεις κραυγαλέων εγκλημάτων. Ο δολοφόνος Ρουπακιάς ρεμβάζει ανενόχλητος σε κατ’ οίκον περιορισμό, τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν παρευρίσκονται καν στη δίκη. Από την άλλη, σαν βροχή πέφτουν οι δίκες και καταδίκες όλων εκείνων που προσπαθούν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν, εργαζομένων και νέων που απεργούν, συλλαμβάνονται επειδή διαδηλώνουν, ανθρώπων που χάνουν με δικαστικές αποφάσεις τα σπίτια τους.

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να επαναμφανίσει τις συμμορίες της, ποντάροντας και πάνω στα τεράσια προβλήματα που έχει δημιουργήσει η προσφυγική κρίση, καθώς και στον επίσημο, θεσμικό ρατσισμό της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και της ΕΕ, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων/μεταναστών, με την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας.

Την κύρια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχει η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και όλα τα αστικά/μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.). Γιατί, μέσω του αστικού κράτους και ειδικά των δικαστικών και κατασταλτικών μηχανισμών, συντηρούν την Χρυσή Αυγή ως «εφεδρεία» ενός πολιτικού συστήματος που μέρα με τη μέρα αποσυντίθεται – και ως συμπληρωτική δύναμη για να χτυπάνε τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Γιατί με τα Μνημόνια –και ειδικά με το 3ο Μνημόνιο Τέρας– βυθίζουν στην φτώχεια, εξαθλίωση και απόγνωση τεράστιες μάζες, που σ’ αυτές εμφανίζεται μετά ως «σωτήρας»η Χρυσή Αυγή.

Η απειλή της ακροδεξιάς, ενός νέου φασισμού και της ίδιας της Χρυσής Αυγής πηγάζει από βαθιές αιτίες. Από την κρίση και το σάπισμα του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννάει «τέρατα». Από την περίοδο ιδεολογικής και πολιτικής αντίδρασης στην Ευρώπη, την όλο και μεγαλύτερη προσφυγή στην «έκτακτη ανάγκη» με πρόσχημα την «ασφάλεια» και την «καταπολέμηση των τζιχαντιστών». Από την κρίση/αποσύνθεση των παραδοσιακών αστικών κομμάτων σε σειρά χωρών, που δημιουργεί ένα τεράστιο κενό. Και βέβαια, από την απειλή της αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης που προκαλεί η αποσταθεροποίηση και ανάφλεξη σε μια τεράστια περιοχή από τη Β. Αφρική ως την Ουκρανία και τη Συρία/Μ. Ανατολή.

Ο φασισμός και οι Χρυσαυγίτες δεν ξεριζώνονται με δικαστικές αποφάσεις, με αυταπάτες για το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, μέσω των «δημοκρατικών θεσμών» ή «συνταγματικών τόξων». Αντίθετα, τέτοιες πολιτικές μόνο αποπροσανατολίζουν και παραλύουν την αντιφασιστική πάλη. Η καταδίκη και φυλάκιση των Χρυσαυγιτών είναι απαραίτητη και πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτό, αλλά δεν αρκεί. Μόνο με  μαχητικούς αγώνες, με ένα ταξικό εργατικό μέτωπο μπορούμε να ξεριζώσουμε τον φασιστικό κίνδυνο και ό,τι τον θρέφει. Για να διώξουμε παλιούς και νέους μνημονιακούς, μαζί με το συμπλήρωμά τους, τη ΧΑ. Να αποκρούσουμε τα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα και το κράτος «έκτακτης ανάγκης» που επανέρχεται πιο ζοφερό. Να κινητοποιηθούμε μαζικά ενάντια στην απειλή του πολέμου και τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger