Home » , » Απολαυστική αντιπαράθεση Μπογιόπουλου - Κοττάκη (Ηχητικό)

Απολαυστική αντιπαράθεση Μπογιόπουλου - Κοττάκη (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 | 10:33 μ.μ.

Απολαυστική η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ Κοττάκη και Μπογιόπουλου που παρακολουθήσαμε στην σημερινή τους ραδιοφωνική εκπομπή.

Εναυσμα υπήρξε το πολιτικό σκεπτικό που ανέπτυξε ο Μπογιόπουλος για να αιτιολογήσει τις εκλογικές επιδόσεις του Τραμπ, της Λεπέν, των φασιστών που κυβερνάνε στις Βαλτικές χώρες και στην Ουκρανία κ.α
Η αντίδραση του Κοττάκη ήταν να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» και να υποστηρίξει ότι αυτό συμβαίνει γιατί η ιδεολογία που πρεσβεύει ο Ν.Μ «δεν μπορεί να εκφράσει τον κόσμο», ενώ του απέδωσε ότι εκφράζει μια αντίληψη «εκτός τόπου και χρόνου, έχοντας μια παλαιά απάντηση σε κάθε νέο ερώτημα».
Επικαλούμενος τις εκλογικές επιδόσεις του ντόπιου ναζιστικού μορφώματος και την εκλογική καθήλωση του ΚΚΕ, προσπερνούσε τον τεκμηριωμένο λόγο του κομμουνιστή δημοσιογράφου για τις συνθήκες που διαμορφώνουν την λεγόμενη «μαζική συνείδηση», μια έκφραση της οποίας είναι και η συμπεριφορά της στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος διαθέτει δυο σημαντικά προσόντα. Γνώσεις και ευγλωττία. Οι απαντήσεις, λοιπόν που έδωσε στον συντηρητικό δημοσιογράφο ήταν καταπέλτης, όπως ακούμε και στο παρακάτω ηχητικό.

Μια σημείωση μόνο δική μας, που απευθύνεται στον Μανώλη Κοττάκη και έχει σχέση το πόσο αδιαμεσολάβητα εκφράζεται η λαϊκή βούληση –στην συγκεκριμένη περίπτωση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες:  
«Η ελευθερία στην καπιταλιστική κοινωνία παραμένει σχεδόν ίδια με αυτή της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας: ελευθερία για τους ιδιοκτήτες των σκλάβων». Β. Ι. Λένιν, «Κράτος και Επανάσταση».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

11 Νοεμβρίου 2016 στις 1:28 π.μ.

Νιώθω το φόβο τους, τον πανικό. Χάνουν, συντρίβονται, αφού φαίνονται πλέον ολοκάθαρα τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Και τι κάνει ο πνιγμένος; Πιάνεται από τα μαλλιά του. "Οι Κομμουνιστές δεν τα πήγαν καλά στις προηγούμενες εκλογές" λένε. Πέφτω κάτω από τα γέλια, καθώς αυτό και μόνο προδίδει την ανησυχία τους. Κάντε λιγάκι υπομονή, νεοφιλελέ γίδια, γιατί σας περιμένει μεγάλη έκπληξη. Πέρα όμως από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, που θα είναι εντυπωσιακό, οι Επαναστάτες δεν περιμένουν να αλλάξει ο κόσμος με εκλογές. Μια διαδικασία, που υπάρχουν απατηλά, ψεύτικα, διλλήματα, που ακόμα κι η "αρχή της πλειοψηφίας" καταστρατηγείται. Παράδειγμα οι προχθεσινές εκλογές στις ΗΠΑ. Η Χίλαρι πήρε τις περισσότερες ψήφους, ο Τράμπ έγινε πρόεδρος. Ή (όπως εδώ) με τη νοθεία της ενισχυμένης αναλογικής, τα "μπόνους" των 40-50 εδρών. Υπάρχει πράγματι χειρότερη σαπίλα στην "χώρα της ελευθερίας" (των πλουσίων και των πολυεθνικών) ακόμα κι από τη δική μας την ψόφια αστική "δημοκρατία", που βγαίνει ο νικητής όποιος πλειοδοτήσει τις περισσότερες υπηρεσίες στα μεγάλα συμφέροντα.
"Γιατί κερδίζουν πόντους οι φασίστες"; Φροντίζουν γι' αυτό τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ, οι μπάτσοι, το παπαδαριό, το σχολείο, όλο το σύστημα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που παιδάκια αποκεφαλίζουν αθώους ανθρώπους κατ' εντολή του ISIS: Όταν κάνεις διαφήμιση το φασισμό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο από την παιδική ηλικία, κάμποσοι θα τσιμπήσουν. Όταν ξεπλένεις εγκλήματα, υιοθετείς το μίσος, ενώ φιμώνεις τη φωνή της λογικής, καταδιώκοντας όσους θέλουν Ελευθερία, κατασκευάζεις ηλίθιους μισάνθρωπους.
"Οι Κομμουνιστές είναι κολλημένοι στο παρελθόν". Κάθε άλλο. Εμείς δεν θέλουμε την επιστροφή στο Μεσαίωνα. Θέλουμε Πρόοδο. Ας μιλήσουμε λοιπόν για το παρόν. Για τι θέλετε δεξιοί; Για κόψιμο μισθών; Να πούμε και για το μέλλον; Θα τους φτάσουν 80 ευρώ, αυτός είναι ο μεσοπρόθεσμος στόχος με απώτερο να καταργήσουν τελείως ακόμα και αυτό το "χαρτζιλίκι" στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Όταν μου επαναφέρεις τη δουλεία, νεοφιλελέ δράκουλα, φταίω εγώ που μιλάω για την αναγκαιότητα μιας Επανάστασης των δούλων; Ας πούμε για τις συντάξεις: "Στον επόμενο τόνο η μείωση θα είναι 20 ευρώ, στον επόμενο τόνο η μείωση θα είναι 30 ευρώ..." Κι αυτές 80 πάνε, αλλά σήμερα! Οι επικουρικές, ενώ ακολουθούν οι κύριες.
Επειδή σήμερα "δεν υπάρχει άλλος δρόμος", όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ΟΑΕΔ. Πως πάει η ανεργία; Μια χαρά, μεγαλώνει, έσπασε κάθε ρεκόρ.
Αγαπητά γίδια, το ότι οι πλούσιοι μας κλέβουν, το ότι μας σκοτώνει αυτή η πολιτική, δεν σημαίνει ότι χάνει ο Κομμουνισμός. Σημαίνει απλά ότι οι πλούσιοι είναι κλέφτες, αδίστακτοι άρπαγες. Αλλά ο Κομμουνισμός παρά τη λυσσαλέα επίθεση κερδίζει. Νικάμε κάθε φορά που ένα σπίτι παραμένει στα χέρια των φτωχών εργαζόμενων και δεν καταλήγει στα κοράκια. Κερδίζουμε με κάθε απεργία που αναγκάζει τα αφεντικά να υποχωρήσουν. Γιατί δίνουμε μάχες. Σε κάθε πόλεμο, σε κάθε μάχη, υπάρχουν απώλειες. Αλλά όσο υπάρχει Αντίσταση νικάμε μόνο και μόνο γιατί Αντιστεκόμαστε. Γιατί δεν μπορείτε να περάσετε πια την προπαγάνδα σας και τα βρωμερά σχέδια σας. Κάθε φορά που ένας φτωχός δικαιώνεται, μετράμε μια νίκη, ενώ εσείς μια ήττα. Θριαμβεύουμε κάθε Κυριακή, που απολαμβάνουμε την αργία και δεν δουλεύουμε σα σκλάβοι για να τα κονομάνε άλλοι. Ποτέ δε χάσαμε κανάγιες. Ήμασταν είμαστε, και θα είμαστε εδώ, έτοιμοι να σας αντιμετωπίσουμε. Κάποτε ήμασταν πολύ λιγότεροι, ενώ είχαμε ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες. Τώρα τα ψέματα σας φτάνουν επιτέλους στο τέλος. Το ότι καλείτε τους φασίστες σημαίνει ότι καλείτε τις τελευταίες σας εφεδρείες.
Η πολιτική σας έφερε καταστροφή. Για πρώτη φορά ο κόσμος στην Ελλάδα αντιλήφθηκε μεγάλες αλήθειες και είναι έτοιμος να σας ανατρέψει. Χαιρόμαστε με τον πανικό σας. Χαιρόμαστε γιατί παπάδες, σατανιστές ναζί, αστοί, ρεφορμιστές έχετε όλοι εξαπολύσει επίθεση. Χαιρόμαστε, γιατί θα σας συντρίψουμε, γιατί τελείωσαν επιτέλους οι αυταπάτες. Πείτε λοιπόν ότι θέλετε, δεν δίνουμε καμία σημασία στα λόγια σας... mitsos175.

11 Νοεμβρίου 2016 στις 6:35 μ.μ.

Η αστικη ταξη γνωριζει τον ταξικο της αντιπαλο

http://www.kathimerini.gr/881772/opinion/epikairothta/politikh/aristera-toy-misoys-de3ia-ths-amnhsias

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger