Home » , » Η ιδεολογική καθοδηγήτρια των αριστερών βλακών Αυλωνίτου και το "αλεξίσφαιρο" του Τσίπρα Καρτερός

Η ιδεολογική καθοδηγήτρια των αριστερών βλακών Αυλωνίτου και το "αλεξίσφαιρο" του Τσίπρα Καρτερός

Από giorgis , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 | 3:19 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Πριν κάποιες δεκαετίες όλοι αναγνώριζαν ότι τα στελέχη της Αριστεράς, ειδικά σε όσα είχε ανατεθεί να την εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο είχαν πολιτική συγκρότηση και κατάρτιση κάτι το οποίο προέκυπτε κι από την εκφορά του λόγου τους. Αυτό ίσχυε ακόμα και για τα στελέχη που την μόρφωση τους την απέκτησαν στα γιαπιά, στους τόπους δουλειάς και την συμμετοχή τους στο κομμουνιστικό κίνημα, σαν τον Μήτσο Κωστόπουλο και τον Κώστα Κάππο ή στις φυλακές και εξορίες σαν τον Κώστα Βασάλο ή τον Κώστα Λουλέ (έχει μείνει ιστορική η ομιλία του τελευταίου στην βουλή τον Απρίλη 1978 ότι η Εθνική Αντίσταση θα αναγνωριστεί και θα ΄νε ντάλα μέρα μεσημέρι).
«Διαμάντια», ομιλίες στην βουλή -άσχετα με τις επιλογές και την κατάληξή τους- έκαναν και μια σειρά στελέχη της ρεφορμιστικής αριστεράς σαν τον Κύρκο και τον Παπαγιαννάκη.

Αυτό το χάλι δηλαδή, το ρεσιτάλ «αριστερής» βλακείας που ακούμε όλο αυτό τον καιρό από Κυρίτσηδες, Φίληδες, Κατρούγκαλους και δεν συμμαζεύεται δεν έχει προηγούμενο. Αυτό όμως το Συριζαίικο τραγελαφικό σούργελο, που ξεπερνά τους πάντες ονομάζεται Ελένη Αυλωνίτου.

Γιατί γράψαμε όλα τα παραπάνω; Ο λόγος είναι ότι πιστός αναγνώστης του ιστότοπου μας ορμώμενος από χθεσινή μας ανάρτηση στην οποία σχολιάζαμε την παρέμβαση του δημοσιογράφου Θ. Καρτερού ο οποίος τοποθετήθηκε αρνητικά στο ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας που έγινε από κλιμάκιο βουλευτών της συγκυβέρνησης στο Καστελόριζο, μας έστειλε την απάντηση που έδωσε η Ε. Αυλωνίτου στον βασικό αρθρογράφο της «Αυγής» (του αποδίδει εκτός των άλλων ότι "συμμετέχει στο σχετικό πολιτικό παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη", με την κριτική που της έκανε), και μας ζητάει να τοποθετηθούμε.

Βασικά είναι ανούσιοι αυτοί οι «οικογενειακοί» καυγάδες που γίνονται στο κυβερνητικό κόμμα και δεν πρέπει να μας απασχολούν. Αυτό που ίσως πρέπει να επισημάνουμε είναι η πορεία του Θ. Καρτερού. «Ο Καρτερός της "Αυγής" δεν ήταν απλώς πρώην διευθυντής του "Ρ", αλλά απ' αυτούς που πρωτοστάτησαν για να διαλύσουν το ΚΚΕ και την εφημερίδα του» μας γράφει το δημοσιογραφικό όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ, ενώ τώρα, όποιος παρακολουθεί την αρθρογραφία του διαπιστώνει ότι έχει μεταβληθεί στο «αλεξίσφαιρο» του Τσίπρα. Στηρίζει με κάθε τρόπο την κυβερνητική μνημονική, ταξική πολιτική καταβάλλοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια  για να μείνει στο απυρόβλητο ο πρωθυπουργός κάθε φορά που ξεσπάει λαϊκή κατακραυγή για κάποια κυβερνητική επιλογή. Πετάει δηλαδή την μπάλα στην εξέδρα χρεώνοντας την ευθύνη σε κάποια κυβερνητικά στελέχη. Το έκανε στο παρελθόν στην περίπτωση του Γιάννη Πανούση το κάνει τώρα βάζοντας στο στόχαστρο του Αυλωνίτου και Κασιμάτη.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την ιδεολογική καθοδηγήτρια των αριστερών βλακών με την μνημειώδη δήλωση που έκανε στην τηλεόραση του Σκάι ότι «Αυτοί, που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, μας οδηγούσαν έξω από το ευρώ...» να γίνεται αντικείμενο σχολιασμού σατιρικών εκπομπών.

Οπότε τι να σχολιάσεις από τα όσα συμβαίνουν στο «τσίρκο» του Συριζα;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger