Home » , , » Σαν σήμερα, 8/1/1991:Το [παρα]κράτος δολοφονεί τον Ν. Τεμπονέρα - Το χρονικό της δολοφονίας

Σαν σήμερα, 8/1/1991:Το [παρα]κράτος δολοφονεί τον Ν. Τεμπονέρα - Το χρονικό της δολοφονίας

Από giorgis , Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017 | 4:48 π.μ.


Του Γ. Γ

Συμπληρώνονται σήμερα 26 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα (08/01/1991), ο οποίος δολοφονήθηκε από οπλισμένα μέλη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, με  αυτόπτες μάρτυρες να καταγγέλλουν ως φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Καλαμπόκα, καθώς και τα στελέχη της οργάνωσης Α. Μαραγκό και  Σ. Σπίνο.

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί ένα χρονικό των γεγονότων, είναι γραμμένο στις 29/12/2008 και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικoύ Μετώπου (ΕΑΜ)

Πριν απ’ αυτό όμως και για τους νεότερους αναγνώστες μας να παραθέσουμε τηλεγραφικά δυο λόγια για το ποία ήταν η συλλογικότητα στην οποία άνηκε ο δολοφονημένος από τους δεξιούς τραμπούκους αγωνιστής καθηγητής.

Ο αείμνηστος Νίκος Τεμπονέρας ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και αποχωρεί απ’ αυτό μαζί με μια ομάδα στελεχών, και μελών της Κομματικής Οργάνωσης Πάτρας το 1985 ιδρύοντας το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΌ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΑΜ).   .

Η αιτία της αποχώρησης απ’ το ΚΚΕ και η δημιουργία αυτής της συλλογικότητας ήταν γιατί η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, η ΕΣΑΚ, τότε –πρόδρομος του ΠΑΜΕ- συνεργαζόταν στις εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ σωματείων της περιοχής με την ΠΑΣΚΕ, του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή η ομάδα, λοιπόν κατηγορεί το ΚΚΕ για ρεφορμισμό, αποχωρεί απ’ αυτό και ιδρύει το ΕΑΜ.  

Στην πορεία αυτή η οργάνωση και λόγο των δεξιών επιλογών της –είναι χαρακτηριστικό ότι η φερόμενη επικεφαλής της Ουρανία Μπίρμπα υπήρξε υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Πάτρας με τη ΡΑΠ-Ανθρώπινη πόλη, μια παράταξη που στήριξε το κυβερνητικό κόμμα- σήμερα στην κοινωνία της Πάτρας είναι σχεδόν ανύπαρκτη και αποτελεί μια «παρέα» 20-30 ατόμων. Η μόνη τους δραστηριότητα είναι να ασκούν κριτική στον δήμαρχο του ΚΚΕ, Κ. Πελετίδη και η πολιτική τους παρουσία μηδαμινή.
Τώρα πώς γίνεται αυτοί που κατηγόρησαν το ΚΚΕ για ρεφορμισμό και αποχώρησαν από αυτό το κόμμα, σήμερα να προσφέρουν χείρα βοηθείας στον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουμε ότι η απάντηση είναι αυτονόητη.

Συγκλονιστική καταγραφή του χρονικού του δολοφονικού χτυπήματος στον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα.

Ο Χάρης Καραβαγγέλης, στις εικόνες που το 1991 προκάλεσαν σοκ στο πανελλήνιο, μπαίνει μέσα στο σχολικό συγκρότημα Βουδ, αλλά και στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" όπου έχει μεταφερθεί ετοιμοθάνατος ο Ν. Τεμπονέρας.

Οι εικόνες παρατίθενται χωρίς ψηφιακή παρέμβαση και ενδέχεται να ενοχλήσουν.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

9 Ιανουαρίου 2017 - 7:32 μ.μ.

Σιγά που θα παραιτειτο ο Ταγαρης!!!!!!!! Συγκλονίζει η αλήθεια........ Η αδικία πάντα θα βασιλευει.......

9 Ιανουαρίου 2017 - 10:57 μ.μ.

Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η ομάδα αυτή του "Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικoύ Μετώπου (ΕΑΜ)" ... ήταν στελέχη του ΚΚΕ.
Δεν ήταν κάποια τυχαία μέλη !
Όταν το ΚΚΕ εναγκαλίστηκε τον τότε δήμαρχο Άννινο ... διόρισε στο Δήμο Πάτρας το μισό ΚΚΕ (ηλικίας 20 -40) ... αυτά είναι γνωστά !
Εκεί αρχίζει και ο λόγος της αποχώρησης του "Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικoύ Μετώπου (ΕΑΜ)" !
Όταν το ΚΚΕ άρχισε να έχει διαφωνίες με το Δήμαρχο Άννινο, οι μάγκες ("Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικoύ Μετώπου) με δήθεν ιδεολογικούς λόγους αποχώρησαν απο΄το ΚΚΕ … και στην πορεία έγιναν κρυπτοΠ ΑΣΌΚΟΙ .. και σήμερα κρυπτοΣΥΡΙΖΑ !
Το ερώτημα είναι πως αυτοί οι "μάγκες" κατάφεραν μέσα σε 2 - 3 χρόνια να γίνουν στελέχη του ΚΚΕ και να καταφέρουν να διώξουν απ' το κόμμα πολλούς από εμάς !
Θα σας το εξηγήσω εγώ :
Όταν το 1981 το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία ... πέταξε και κάτι κοκαλάκια και στην Αριστερά !
Η αλήθεια είναι ότι ο Ανδρέας έδωσε κάτι συνταξούλες αντιστασιακών και διόρισε στο δημόσιο 5.000 - 10.000 Αριστερούς από τους 300.000 άλλους που βόλεψε !
Το ΚΚΕ αναθάρρησε και του έδωσε γη και ύδωρ ... μαζί στους Δήμους μαζί στα σωματεία !
( και η κυρία Μπίρμπα που αναφέρατε ΚΚΕ ήταν όταν διορίστηκε στην ΕΒΟ ) όπως και πολλοί άλλοι (όλη η ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΑΣ ΚΚΕ ήταν... και Αγροτική Τράπεζα , Πανεπιστήμιο και έπονται) !
... και θα μου πεί κανείς ! Είναι κακό να δουλεύει ο κόσμος ?
Όχι ... να δουλεύει όλος ο κόσμος … αλλά με ίσες ευκαιρίες !
Εμείς οι Αριστεροί έχουμε άλλες αξίες !
Κι όμως το ΚΚΕ (τότε ) έγινε γρανάζι του πελατειακού συστήματος ... και το πλήρωσε !
... και όποιοι από εμάς κάναμε κριτική, μας "έφαγε" το σκοτάδι ως αντικομματικά στοιχεία κτλπ.
... και δυστυχώς ακόμα και σήμερα το τιμημένο ΚΚΕ ... από κόμμα της πρωτοπόρου εργατικής τάξης έγινε κόμμα δημοσίων υπαλλήλων !
Δημοσίων υπαλλήλων που 30 χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ , 7 χρόνια Καραμανλή (500.000 διορισμοί Παυλόπουλου), μετά ψήφισαν Γιωργάκη και σε 2 χρόνια μετά ΣΥΡΙΖΑ !
Κάθε φορά που κατεβαίνω σε συλλαλητήριο στη πλατεία... δεν βλέπω ούτε ένα άνεργο παρά αργόσχολους στο Δήμο στο Πανεπιστήμιο κτλ.
Αρχίστε τώρα να μου λέτε για κοινωνικό αυτοματισμό και άλλα !

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να έχει το αλάθητο ... ας κάνει την αυτοκριτική του και θα το ξαναγαπήσουμε γιατί τιμάμε την ιστορία του !
Υ.Γ. : Δεν χρειαζόμαστε άλλους ήρωες ... πλαντάξαμε ! Έχουμε πιό πολλούς απ' ότι έχει η Ευρώπη όλη !
(παρακαλώ πολιτισμένο σχολιασμό )

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger