Home » , , » Μεγάλος ο πόνος, βάρια η οδύνη στη παγωμένη κόλαση της Μόριας.

Μεγάλος ο πόνος, βάρια η οδύνη στη παγωμένη κόλαση της Μόριας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 | 8:20 μ.μ.

Γράφει η Τ. Γ. 

Πολικές θερμοκρασίες, σκηνές θαμμένες στο χιόνι, παιδιά παγωμένα, άυπνα και πεινασμένα, ουρές για ένα ξεροκόμματο. Η ''πολιτισμένη '' Ευρώπη. η ''Ευρώπη των ονείρων'' χιλιάδων απελπισμένων...

Κι εσείς; Κοιμάστε ήσυχος κ. Μουζάλα;

Κι εσείς; Απολαμβάνετε ήρεμοι τη θαλπωρή του σπιτιού σας, την ομορφιά του χιονισμένου τοπίου κ. κυβερνώντες;

Ρητορικές οι ερωτήσεις, πασιφανείς οι απαντήσεις.

Παγωνιά, απελπισία, απόγνωση, έσχατο σημείο εξαθλίωσης στη Μόρια.

Κι είναι εκεί οι παππούδες μας, που κυνηγημένοι πρόσφυγες ήρθαν με τις οικογένειες τους από τα παράλια, είναι τα αδέλφια μας που μετανάστες φύγαν σ' όλα της γης τα μήκη και τα πλάτη, την πείνα τους να χορτάσουν και μια στάλα βοήθεια στους δικούς τους να στείλουν.

Κι αν κείνα τα αγριόχορτα μια μικρή γωνίτσα να φυτρώσουν και να βλαστήσουν βρήκαν, τούτα δω, απέλπιδα σε ξένα χώματα μαραίνονται.

Κι σ' όσους η μοίρα απ’ του πολέμου τη φωτιά γλύτωσε , κι σ' όσους η τύχη απ τα μαύρα νερά του Αιγαίου προστάτεψε, ήρθε τούτος ο ανελέητος χειμώνας, συνεργός λες κι αυτός των άκαρδων και απάνθρωπων πολιτικών, να δώσει την χαριστική βολή.

Μεγάλος ο πόνος, βάρια η οδύνη στη παγωμένη κόλαση  της Μόριας.

Τόση που πια ντροπή να νιώθουμε για το φαϊ στο τραπέζι μας, για το στεγνό κρεβάτι που τα βράδια πλαγιάζουμε...

Υ. Γ. Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση άρνησης των ξενοδόχων της Λέσβου να δώσουν, με το αζημίωτο, για 15 μέρες τα άδεια και κλειστά ξενοδοχεία τους για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. Ενα μεγάλο ''μπράβο'' σ' αυτούς, καθώς και στις μονές του νησιού που κρατάνε κλειστά τα κελιά τους! Κάνουν συνεχώς πράξη το ''αγαπάτε αλλήλους!''
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger