Home » , , » Να δικαιωθεί ο αγώνας των καθαριστριών. Κάλεσμα στα δικαστήρια για την αυριανή δίκη του μπάτσου - τραμπούκου (Βίντεο)

Να δικαιωθεί ο αγώνας των καθαριστριών. Κάλεσμα στα δικαστήρια για την αυριανή δίκη του μπάτσου - τραμπούκου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 | 4:47 μ.μ.


Για την ηρωικό αγώνα που έδωσαν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και την άγρια καταστολή που δέχτηκαν από την ένστολη αλητεία που εφάρμοσε τις εντολές της άθλιας συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχουμε γράψει πολλές φορές.

Επανερχόμαστε τώρα γιατί υπάρχει κάλεσμα για αύριο στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 2, αίθουσα 3)  για να απαιτήσουμε την τιμωρία του μπάτσου που ταυτοποιήθηκε να βιαιοπραγεί στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες (αναλυτικά στο βίντεο που παραθέτουμε) αλλά και να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον τους με κατασκευασμένες κατηγορίες.  (Γράφαμε τότε: Οι εικόνες με καθαρίστριες πλημμυρισμένες στα αίματα, από την κτηνώδη επίθεση των μπάτσων  κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Επίσης  ένα συγκλονιστικό  βίντεο με ένστολο τομάρι να χτυπάει στο κεφάλι καθαρίστρια ανάγκασε ακόμα και τον πρόεδρο των μπάτσων να δηλώσει ότι «υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι  οι εγκληματικές προσωπικότητες της  αστυνομίας». Την ίδια στιγμή το κράτος προχωράει  σε εκδικητικές διώξεις, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες).

Στο πρόσωπο των καθαριστριών έχουμε μια ανάλγητη ταξική πολιτική  η οποία σφαγιάζει αδύναμους, φτωχούς ανθρώπους, κι αυτό χωρίς κανένα ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος. Απλώς για να στείλει ένα μήνυμα, σε όλη την κοινωνία. Όταν η κυβέρνηση στέλνει τους μπάτσους να δέρνουν τις μανάδες και τις αδελφές τους, κι αυτοί εκτελούν το έργο τους με μεγάλη χαρά, θα έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να το κάνουν σε κάθε αγωνιζόμενο τμήμα του λαού;  Τονίζαμε σε περασμένη ανάρτησή μας, ενώ σε άλλο μας δημοσίευμα διαβάζουμε:

Ολοι τους βρήκαν τη δύναμη ψυχής ώστε να ισοπεδώσουν ανυπεράσπιστες γυναίκες. Κορυφαίος όλων, το ηλίθιο άνανδρο ανθρωποειδές ενδεδυμένο με στολή ΜΑΤατζή και υπερηφάνως φέρον το εθνόσημο.

Αυτό το κακοκουρδισμένο όργανο ξεπέρασε τον εαυτό του και χτύπησε πισώπλατα και καθ' υπέρβαση καθήκοντος τη γνωστή σεσημασμένη καθαρίστρια και εργαζόμενη γιαγιά, την επικίνδυνη Φωτεινή.

Χάρη σε αυτό το «πράγμα» με τα ενισχυμένα γάντια, καταλάβαμε όλοι ότι το πρόβλημα δεν είναι τα σκουπίδια, αλλά οι ετοιμοπόλεμες καθαρίστριες με τις σκούπες παρά πόδα. Στο σύγχρονο ελληνικό χοιροστάσιο αυτό το ον αποτελεί «φάρο» και οι καθαρίστριες κάτι σαν «τορπίλη». Μπορεί, αν εκραγούν, να πάψουμε να θεωρούμε τη δυσοσμία των χοίρων φυσιολογική.

ΥΓ.: Η μόνη σχέση «καθαρίστριας» και «καθάρματος» βρίσκεται στην ετυμολογική ρίζα...


Φτιάξαμε ένα βίντεο στο οποίο αρχικά παραθέτουμε τηλεοπτικά ρεπορτάζ που μας δείχνουν την άγρια μπατσάδικη βαρβαρότητα που ένιωσαν στα κορμιά τους οι καθαρίστριες και στο οποίο μπολιάσαμε αποσπάσματα από τα λεγόμενα τους σε σημερινή παρουσία σε ραδιοφωνική εκπομπή της ertopen, δυο γυναικών που πρωτοστάτησαν σ' αυτό τον αγώνα και κουβαλούν μέχρι σήμερα τα τραύματα που τους δημιούργησαν οι "άντρες' των ΜΑΤ. Είναι πραγματική απόλαυση να ακούς δυο εργάτριες την Ευαγγελία Αλεξάκη και την Βάσω Γκόβα που με λαϊκή αυθεντικότητα δεν αρκούνται να παρουσιάσουν τα βιώματά τους απ' τον αγώνα που έδωσαν, αλλά εκφέρουν και ταξικές απόψεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την σημερινή δραματική πραγματικότητα στην οποία έχουν οδηγηθεί τα λαϊκά στρώματα.

  Η αντίσταση και η αλληλεγγύη θα είναι οι εφιάλτες τους, η βαρβαρότητα θα ηττηθεί.

ΟΛΟΙ - ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
(δικαστήρια Ευελπίδων, 9 πμ, κτίριο 2, αίθουσα 3)

Να καταδικαστεί ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε τις αγωνίστριες

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, θα γίνει η δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε τις καθαρίστριες Β. Γκόβα και Ευαγγελία Αλεξάκη, στις 10 Ιούλη του 2014 μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ακόμα μία επίθεση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Λόγω της έλευσης της Τρόικας και της παραδειγματικής αντίστασης των καθαριστριών, διμοιρία των ΥΜΕΤ αναλαμβάνει δράση. Ένας άντρας της διμοιρίας,  μπαίνει μπροστά, ουρλιάζοντας να μαζέψουν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος. Επιτίθεται με μανία στις καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα, οι οποίες προσπαθούν να προστατεύσουν τους αλληλέγγυους -ες και τις συναδέλφισσές τους.

Με ιδιαίτερη βία, τραυματίζει την καθαρίστρια Ευαγγελία Αλεξάκη και της προκαλεί σοβαρή ρήξη τενόντων στο χέρι και στην συνέχεια σηκώνοντας κυριολεκτικά στον αέρα τη συναδέλφισσα  Βάσω Γκόβα, την προσαγάγει, τραυματίζοντάς την στα πλευρά. Οι συνέπειες της αστυνομικής βίας στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες είναι η συνδέλφισσα Βάσω Γκόβα για μεγάλο διάστημα να υποφέρει από αβάσταχτους πόνους στα πλευρά και δύσπνοια, ενώ η Ευαγγελία Αλεξάκη μετά από το σοβαρό τραυματισμό της ήταν αδύνατο να εργαστεί για μήνες, ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πολύμηνη θεραπεία.

Σαν να μην έφτανε η βία που ασκήθηκε στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, ο αστυνομικός Τσοκαναρίδης, αντιστρέφοντας τα γεγονότα και διαψεύδοντας δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, καταθέτει μήνυση εναντίον τους για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση.  Οι καθαρίστριες παράλληλα τον μήνυσαν, ζητώντας την τιμωρία του για την βάρβαρη καταστολή εναντίον τους που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρή σωματική και ψυχολογική βλάβη.

Τα αιτήματα του αγώνα των καθαριστριών για αξιοπρέπεια, για να μπορούν οι νέοι και οι νέες να ονειρεύονται και να ελπίζουν, για να μην κλέβουν τις ζωές μας, είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ. Οι μνημονιακές πολιτικές, είτε της προηγούμενης συγκυβέρνησης (Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ), είτε αυτές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων της νεολαίας. Οι πολιτικές αυτές διογκώνουν όχι μόνο τη φτώχεια, την εξαθλίωση αλλά και την καταστολή. Όσο περισσότερο άδικες και αντιλαϊκές είναι, τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη να συνθλίψουν την αντίσταση των εργαζόμενων, να περιστέλλουν ελευθερίες και να καταργούν δικαιώματα. Την εργοδοτική ασυδοσία που κοστίζει ζωές, όπως της Βασιλικής Παραστατίδου στα «Έβερεστ», τη συμπληρώνει η αστυνομική βία όταν η εργατική τάξη σηκώνει το ανάστημά της ζητώντας δουλειά και αξιοπρέπεια.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών εναντιώθηκαν στη βία της κρατικής καταστολής και έδειξαν ότι έχει το ίδιο πρόσωπο, φορά το ίδιο κράνος, χτυπά με την ίδια γροθιά, όποιον και όποια υψώνει τη φωνή για να διεκδικήσει δικαιώματα που καταργούνται.

Η αντίσταση και η αλληλεγγύη όμως θα είναι οι εφιάλτες τους. Η βαρβαρότητα θα ηττηθεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, όλες τις εργατικές συλλογικότητες, τα συνδικάτα, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, να πλαισιώσουν την Πρωτοβουλία και να δώσουν μαζικό παρών σε αυτή την δίκη.

Απαιτούμε:

Την παραδειγματική τιμωρία του άνδρα των ΥΜΕΤ που χτύπησε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.

Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ κλπ)

Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger