Home » , » Βίντεο γροθιά στο στομάχι: Aνθρωποι μέσα στον πάγο, σαν πτώματα μέσα σε ψυγείο.

Βίντεο γροθιά στο στομάχι: Aνθρωποι μέσα στον πάγο, σαν πτώματα μέσα σε ψυγείο.

Από giorgis , Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 | 5:18 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Την ηλίθια κυβερνητική απόφαση, δείγμα κι αυτό αλαζονείας και φασιστικής αντίληψης να μην επιτρέψει στους φωτογράφους να απεικονίσουν την κατάσταση που υπάρχει στο κέντρο μεταναστών της Μόριας, μετά την επέλαση της χιονόπτωσης, αλλά και την ατελέσφορη προσπάθεια της δημοσιογράφου Αντας Ψαρρά, της Εφημερίδας των Συντακτών να την δικαιολογήσει, σχολιάζαμε σ’ αυτή μας την ανάρτηση.

Ενας μάχιμος φωτορεπόρτερ, ο Μάριος Λώλος, πολύ εύστοχα σχολιάζει στο f/b:

Η απαγόρευση της φωτογράφησης των προσφύγων ταξίδεψε από την Ειδομένη στη Μόρια της Λέσβου. Στο μεταξύ έχει μεσολαβήσει, η υπό ειδική άδεια με περιορισμένο χρόνο, φωτογράφηση στα camp. Μήπως θέλετε να σας δίνουμε τις μηχανές μας να τραβάτε μόνοι σας; Μόνο που σας διαφεύγει ότι η πληροφορία θα βγει θέλετε δε θέλετε. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στη Μόρια, οπότε εγώ θα πρότεινα, πάρτε το αλλιώς.

Και έχει απόλυτο δίκιο στις εκτιμήσεις του ο Μ. Λώλος. Τέτοιες κυβερνητικές ενέργειες θυμίζουν τον … Ξέρξης που διάταζε να μαστιγώσουν την θάλασσα για να σταματήσει η φουρτούνα. Και η «φουρτούνα» για την κυβέρνηση έχει αρχίσει και παίρνει διαστάσεις μέχρι να «βυθίσει» την απάνθρωπη πολιτική της απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Αλλωστε στην εποχή μας, η αλήθεια δεν κρύβεται. Αυτές οι κυβερνητικές αντιδράσεις, στους παλιούς, φέρνουν στην μνήμη τον ανεκδιήγητο Πασόκο κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Μαρούδα και την μνημειώδη δήλωση του ότι η κυβέρνηση του θα καταρρίψει τους δορυφόρους που θα τολμούσαν να μεταδώσουν το σήμα της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης σπάζοντας το κρατικό μονοπώλιο!

Και πραγματικά σήμερα τα γεγονότα και μάλιστα τέτοιας κλίμακας όπως συμβαίνει με την τραγωδία μεταναστών και προσφύγων είναι δύσκολο αν όχι αδύνατον να τα αποκρύψουν.
Τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι δεκάδες. Ιδιαίτερα συγκινητικό, πραγματική γροθιά στο στομάχι είναι ένα απ' αυτά τραβηγμένο στο στρατόπεδο συγκέντρωση της Μόριας. Ο παρουσιαστής του μιλάει με γαλλική προφορά.
Την μετάφραση –στην οποία κάναμε μερικές συντακτικές παρεμβάσεις- την έχει κάνει ο χρήστης του facebook Juliette Georgiades (Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

''Kοιτάξτε που ζούμε εμείς, δείτε που κρύβονται οι άνθρωποι μέσα σε παγωμένα πλαστικά σαν πτώματα, σαν να είναι πτώματα και όχι ζωντανοί άνθρωποι.

Κοιτάξτε που ζούμε, ούτε τα σκυλιά σας δεν ζουν έτσι σε τέτοιες συνθήκες. Θέλουμε να φύγουμε και μας κρατάνε ομήρους εδώ. Γιατί μας φέρονται έτσι; Κοιτάξτε, οι άνθρωποι είναι μέσα στον πάγο, σαν πτώματα μέσα στο ψυγείο. Πού είναι τα περιβόητα ανθρώπινα δικαιώματα; Κοιτάξτε που ζούμε.  Κοιτάξτε αυτά τα παιδιά. Κοιτάξτε. Οι άνθρωποι ζούνε μέσα σε κονσέρβες, σαν να πρέπει να πεθάνουμε εδώ μέσα.

Εσείς οι Γερμανοί, οι Ευρωπαίοι, κάνετε χρήμα πάνω στα σώματα μας. Λένε ότι μας δίνουν πράγματα. Ψέματα. Δεν μας δίνουν τίποτα. Αφήστε μας να συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Αφήστε μας να φύγουμε από δω. Είναι φυσιολογικό, πείτε μου, για σας, άνθρωποι να ζούνε εδώ μέσα σαν κατεψυγμένα ψάρια, σαν πτώματα; Κοιτάξτε, ούτε τα σκυλιά σας δεν θα αφήνατε να ζούνε εδώ όπως ζούμε μείς ...

Κάνουμε ουρά, Θεέ μου, κάνουμε ουρά για ένα κομμάτι ξερό ψωμί! Τι κάναμε για τέτοια τιμωρία, Θεέ μου; Ελα σώσε μας…

Αφήστε μας να φύγουμε από αυτόν τον θάνατο εδώ. Ούτε σε φύλακες δεν είναι έτσι. Οι φυλακές είναι ζεστές, έχουνε τοίχους. Εδω μας ταΐζουν φαγητό που δεν θα έδιναν ούτε σε ζώα.
Αφήστε μας να ζήσουμε. Τα παιδιά τί φταίνε; Πείτε μας. Εμείς δεν σκοτώσαμε κανέναν. ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ.

Εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένος ο άνθρωπος που έκανε την μετάφραση του βίντεο καταλήγει:

Μετέφρασα αυτά που λέει ο άνθρωπος που τραβάει το βίντεο ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ,ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger