Home » , , » "Στουρνάρας: Ας ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα όσοι θέλουν τη δραχμή". Αραγε τί προορισμό πρέπει να προτείνουμε σ' αυτόν;

"Στουρνάρας: Ας ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα όσοι θέλουν τη δραχμή". Αραγε τί προορισμό πρέπει να προτείνουμε σ' αυτόν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 | 10:41 π.μ.

«Απίστευτη δήλωση Στουρνάρα: Ας ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα όσοι θέλουν τη δραχμή», τιτλοφορεί δημοσίευμα της η ιστοσελίδα του «Ποντικιού».
Κι εμείς δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να μεταφέρουμε απόσπασμα ανάρτησή μας για να θυμηθούμε παλαιότερες δηλώσεις του ατόμου που χρημάτισε υπουργός Οικονομικών στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου -Κουβέλη:

«Διαβατήριο εξόδου από την επικίνδυνη ζώνη της χρεοκοπίας» (σ.σ.: το Μνημόνιο)
(Γιάννης Στουρνάρας, παρουσίαση έκθεσης του ΙΟΒΕ, 5/7/2010)
*
«Τα μέτρα (σ.σ.: του μνημονίου) έχουν κάποια (!) κοινωνική δικαιοσύνη»...
(Γιάννης Στουρνάρας, δηλώσεις στον «Φλας», 6/8/2010)
*
«Το Μνημόνιο είναι ένα αναγκαίο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (...). Αν βγούμε από το Μνημόνιο σήμερα αυτό σημαίνει ακαριαίος θάνατος. Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αμέσως (...)».
(Γιάννης Στουρνάρας, δηλώσεις στον «Βήμα Fm», 21/9/2010)
*
«Χωρίς τη στήριξη της τρόικας, η ελληνική οικονομία θα είχε υποστεί μια απότομη συρρίκνωση της τάξης του 20% "και αυτό είναι μια αισιόδοξη πρόβλεψη" (...) έχουμε την καλή τύχη να έχουμε το "μαξιλάρι" της ευρωζώνης από κάτω μας (...) Αν αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για την ασωτία μας, δεν πρόκειται για τόσο μεγάλη τιμωρία. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αν συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους του μνημονίου, δεν λέμε ανόητα πράγματα όπως το ότι υπάρχει άλλος τρόπος και δεν ακούμε εκείνους που μας λένε ότι υπάρχει άλλος τρόπος».
(Γιάννης Στουρνάρας, εφημερίδα «Μακεδονία», 19/3/2011)
*
«Η μόνη εναλλακτική στο Μνημόνιο είναι η χρεοκοπία (...) το Μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο έναντι της χρεοκοπίας, που είναι και η μόνη εναλλακτική εκδοχή».
(Γιάννης Στουρνάρας, συνεδρίαση Επιτροπής Ερευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, «newscode.gr», 24/5/2011).
*
«Υπάρχει έλλειψη συναντίληψης ακόμα και με τους υπουργούς. Οι μισοί φαίνεται να στηρίζουν το μνημόνιο και οι υπόλοιποι είναι αντίθετοι. Το πρόβλημα είναι η εφαρμογή, η υλοποίηση και η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης. Δεν υπάρχει ουσιαστική εναλλακτική λύση από το μνημόνιο, αλλά αυτή η διαπίστωση δεν γίνεται αποδεκτή. Υπάρχει μία ανάπτυξη δημαγωγικής τοξικής ρητορικής κατά του μνημονίου, σε αντίθεση με την Πορτογαλία, όπου τα τρία μεγάλα κόμματα συναίνεσαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση».
(Γιάννης Στουρνάρας, συνεδρίαση Επιτροπής Ερευνας και τεχνολογίας στη Βουλή, «Express.gr», 25/05/11).
*
«...ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ελλοχεύει είναι η ακύρωση του μνημονίου λόγω της δαιμονοποίησής του από μέρος του πολιτικού κόσμου, του Τύπου, του συνδικαλιστικού κινήματος, των ποικιλώνυμων επαγγελματικών επιχειρηματικών συμφερόντων που θίγονται».
(Γιάννης Στουρνάρας, παρουσίαση έκθεσης ΙΟΒΕ, 5/7/2010)
***
Αυτός ο κύριος,
αφού διετέλεσε μέλος του κλαμπ του Σημιτικού «εκσυγχρονισμού» που έπληξε τη χώρα από τα μέσα του '90,
αφού συμμετείχε στις διαβουλεύσεις για την είσοδο της Ελλάδας στον «ευρωπαράδεισο» της ΟΝΕ,
αφού πέρασε από τη θέση του αρμοδίου για τις ετήσιες διαβουλεύσεις της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,
αφού διετέλεσε ακόμα και τραπεζίτης, τόσο από τη θέση του αντιπροέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, όσο και από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας οργανώνοντας την κύρια φάση του ξεπουλήματος της τράπεζας στους Γάλλους,
κι αφού διετέλεσε επικεφαλής του ΙΟΒΕ, δηλαδή του Ινστιτούτου που απηχεί τις θέσεις των βιομηχάνων και συνιστά τον τρόπον τινά «τεχνοκρατικό βραχίονα» του ΣΕΒ,
τώρα, πλήρης... υπηρεσιών προς το μεγάλο κεφάλαιο, την πλουτοκρατία και το σάπιο πολιτικό σύστημα της ολιγαρχίας,
αναλαμβάνει να «σώσει» (!) τον ελληνικό λαό, από τη θέση πια του «τσάρου της Οικονομίας» της τρικολόρε κυβέρνησης των Μνημονίων.
*
Εν ολίγοις, ο κ. Στουρνάρας,
ο υπέρμαχος της άποψης ότι «το Μνημόνιο είναι μονόδρομος»,
ο θιασώτης του «Μνημόνιο ή θάνατος»,
ο τελάλης της καλοσυνάτης «στήριξης της τρόικας»,
είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα αναλάβει να «επαναδιαπραγματευτεί» (!) το Μνημόνιο ως υπουργός Οικονομίας μιας κυβέρνησης,
η οποία για να μην αφήσει καμία αμφιβολία περί του τι εννοεί - και του τι περιμένει τον ελληνικό λαό - όταν μιλάει για «επαναδιαπραγμάτευση», επέλεξε για τη θέση του «διαπραγματευτή» τον κ. Στουρνάρα...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

14 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:38 μ.μ.

Στην Κορέα έχει Σοσιαλισμό με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής. Οποιος θέλει την επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό μπορεί να δει την τραγωδία του λαού της Βενεζουέλας με Αριστερή Κυβέρνηση χωρίς Ευρώ.... και Ε.Ε

14 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:50 μ.μ.

Παλιά, όταν θέλαμε να περιγράψουμε ένα "χαμό", μια σφοδρή σύγκρουση ή μια καταστροφή, λέγαμε "έγινε της Κορέας" καθώς στον πόλεμο της Κορέας συγκρούστηκαν σκληρά οι Βορειοκορεάτες και Κινέζοι Κομμουνιστές, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Με τον καιρό προστέθηκαν κι άλλες περιοχές Βιετνάμ, Λίβανος, Λιβύη, με παρόμοιο νόημα.
Βέβαια υπάρχει μια χώρα που επίσης χρησιμοποιείται για να περιγράψει όχι μόνο νίλα αλλά και παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν το λέμε εμείς, γιατί δεν μας συμφέρει τόσο. Όμως πολλοί ξένοι λένε "θα γίνει της Ελλάδας".
Αχ Στουρνάρια του Μνημονίου. Η Βόρειος Κορέα είναι Ανεξάρτητο Κράτος. Αυτό νευριάζει τις ΗΠΑ και τα δουλάκια τους καθώς είναι παράδειγμα για τους υποτελείς. Εμείς πάλι είμαστε... Δύσκολο να πω τι είμαστε, καθώς για να προβιβαστούμε σε "Μπανανία" έχουμε ακόμα δρόμο.
Θα μπορούσα να μας χαρακτηρίσω "περιοχή κυνηγιού", όπου μας κυνηγούν πλούσια άγρια θηρία, ή "πειραματικό εργαστήριο" τρελών μνημονιακών επιστημόνων. Ακόμα και "μπουρδέλο" όμως να πούμε ότι είμαστε, φράση που χρησιμοποιούμε κατά κόρον, πάλι πρόκειται για ευφημισμό, καθώς μια στοιχειώδη οργάνωση υπάρχει κι εκεί. "Κόλαση"; Ναι, ο χαρακτηρισμός πλησιάζει αρκετά, αν πιστεύουμε σε τέτοια.
Πριν δούμε τι θα γίνουμε, αν φύγουμε από το Ευρώ, που όλοι οι πλούσιοι το θέλουν για να κερδίζουν σε σκληρό νόμισμα ώστε να βγάζουν τα τρελά τους κέρδη ευκολότερα και φθηνότερα έξω, ας δούμε τι είμαστε τώρα: Είλωτες, σκλάβοι, λεηλατημένοι, πεινασμένοι κλπ.
Ανεργία στη Ελλάδα: Πάνω από 23% με επίσημα στοιχεία. Ανεπίσημα, "άστα να πάνε". Χρέος: Πάνω από 180% πάει "ντουγρού" να ξεπεράσει 200% κι αυτό πάλι αν πιστέψουμε τις στατιστικές, που κάθε χρόνο πέφτουν και λιγάκι έξω. "Λιγάκι", όσο πατάει ο ελέφαντας. Γιατί κάποιοι λένε ότι έχουμε περάσει το μισό τρις $ - κοντά στο 250%! Όσο για τη Βόρεια Κορέα; Χρωστάει 5 δισεκατομμύρια $. Εκατό φορές λιγότερα από μας. Επιπλέον, κανείς δεν της λέει τι νόμους θα περάσει... H ανεργία της; Σχεδόν ανύπαρκτη.
Ξέρω τι θα πουν κάποιοι παπαγάλοι της ΕΕ και CIA: Ότι η Β. Κορέα είναι φτωχή χώρα, ότι παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και κάμποσα τέτοια "ποιηματάκια". Ας δούμε το φτωχή. Η χώρα αυτή δέχεται εδώ και δεκαετίες επίθεση από τις ΗΠΑ. Είτε με οικονομικές κυρώσεις, εμπάργκο, είτε με απόπειρα δολιοφθοράς, αποσταθεροποίησης. Οποιαδήποτε άλλη μη Κομμουνιστική χώρα, δεν θα είχε απλά γονατίσει, θα είχε εξαφανιστεί από το χάρτη. Όμως η Βόρεια Κορέα όχι μόνο δεν υποτάχτηκε, αλλά διατηρεί διαρκή αποτρεπτική ικανότητα κατά στρατιωτικής επέμβασης από μέρους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Νοτίου Κορέας. Μπορούμε να πούμε το ίδιο για μας; Για δείτε Κύπρο, Ίμια κλπ. Οι κάτοικοι της είναι υπερήφανοι για τη χώρα τους; Εμείς;
"Αλλά υπάρχει αυταρχικό καθεστώς εκεί"! Ποιός το λέει; Η Αμερική! Που θέλει να υποδουλώσει τους Βορειοκορεάτες και να τους κάνει Ιράκ, Λιβύη, Ελλάδα, όλες αυτές τις χώρες που τα ανθρώπινα δικαιώματα "ανθούν". Αρκεί να έχεις μπόλικα λεφτά, για να τα αγοράσεις. Να μην είσαι μετανάστης, φτωχός, άνεργος, μειονότητα κλπ.
Αλήθεια, εδώ είμαστε "καλά" όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα; Δεν εξοστρακίστηκαν ποτέ σφαίρες, δεν έπεσαν ποτέ χημικά, δεν χτύπησαν ποτέ σε ζαρντινιέρες, δεν μπήκαν ποτέ κάγκελα, δεν έγινε κανένας εκβιασμός στους ψηφοφόρους, δεν υπάρχουν στρατόπεδα συγκεντρώσεις, άστεγοι, άνθρωποι που ψάχνουν φαί στα σκουπίδια, ανασφάλιστοι, άνθρωποι που στερούνται βασικά αγαθά...; Λοιπόν; mitsos175.

14 Φεβρουαρίου 2017 στις 4:28 μ.μ.

....εδώ δεν έχουμε να πάμε ούτε στην κινέτα για κανένα μπάνιο μιας και έρχεται το καλοκαιράκι στην....β.κορέα θα πάμε...ασε που δεν έχουν και δραχμή....

15 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:22 π.μ.

Μιά απάντηση στό κύριο που ανέφερε την Βενεζουέλα ώς παράδειγμα (το χειρότερο είναι η ημιμάθεια )


Ψέμα νούμερο Ένα

Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι, διαβεβαιώνουν ότι στην Βενεζουέλα δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης και η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει μονοπωλήσει τα ΜΜΕ για να φιμώσει την κριτική εναντίον της.

Η Αλήθεια

Στα περίπτερα διατίθενται καθημερινά προς πώληση τρεiς ημερήσιες εφημερίδες που είναι φιλοκυβερνητικές: H “Correo de Orinoco”, η “Ciudad Caracas” και η “Diario Vea”. Από αυτές δύο είναι κρατικές και μία ιδιωτική. Αντίθετα, υπάρχουν τέσσερις φανερά αντιπολιτευόμενες: Oι “ΕL Nacional”, “Tal Cual”, “El País”, “El Universal” και το περιοδικό “Zeta”. Η εφημερίδα “Últimas Noticias”, θεωρείται ουδέτερη, ενώ τα τηλεοπτικά κανάλια μοιράζονται εξ ίσου σε έξι φιλοκυβερνητικά και έξι της αντιπολίτευσης.

Ψέμα νούμερο Δύο

Τα Μέσα Ενημέρωσης, Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) του Ντιέγκο Αλμάγκρο, οι ΗΠΑ και πολλοί άλλοι, λένε ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δημοκρατία, όμως δεν λένε τίποτα π.χ για το Μεξικό, που η προεδρία της χώρας βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του PRP του Ενρίκε Πένια Νιέτο, τα 73 από τα τελευταία 85 χρόνια. Στις 6 αυτού του Ιούνη στην πόλη του Μεξικό, ψήφισε μόνο το 25% του πληθυσμού. Η πρώτη πολιτική δύναμη, ο Μορένα, ψηφίστηκε μόνο από το 6% από τον συνολικό πληθυσμό. Αυτό κι αν είναι δημοκρατία.

Η Αλήθεια

Στη Βενεζουέλα γίνονται εκλογές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι πιο πρόσφατες ήταν οι νομοθετικές. Η αντιπολίτευση κατέλαβε 109 έδρες, έναντι 54 της κυβέρνησης.

15 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:23 π.μ.

Ψέμα νούμερο Τρία

Στις 21 του περασμένου Μάη, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP δημοσίευσε μια είδηση που έπεσε σαν κεραυνός, αναπαράχθηκε από όλα τα διεθνή και κάποια βενεζολάνικα ΜΜΕ, παρ ότι γνώριζαν ότι πρόκειται για μεγάλο ψέμα. Η είδηση ανέφερε ότι ένα χάμπουργκερ στη χώρα μας κόστιζε 170 δολάρια και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου 69.000 δολάρια.

Η Αλήθεια

Με βάση την επίσημη ισοτιμία του δολαρίου με το μπολίβαρ (1/580), προκύπτει ότι ένα χάμπουργκερ κοστίζει λιγότερο από 3 δολάρια, αλλά με ανταλλαγή στη μαύρη αγορά, κοστίζει περίπου 1,70 δολάρια. Το δωμάτιο ξενοδοχείου κοστίζει λίγο πάνω από 100 δολάρια, όμως για τους τουρίστες, οι οποίοι είναι αυτοί που μένουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, η διαμονή τους κοστίζει κάτι λιγότερο από 70 χιλ. Μπολίβαρες.

Ο τίτλος της είδησης λέει: “Bενεζουέλα, 170 δολάρια η επίσημη τιμή ενός χάμπουργκερ”. Κάτω από την λεζάντα της φωτογραφίας γράφει: «Caracas (Venezuela) (AFP) – Διεγράφη – Αυτό το άρθρο έχει διαγραφεί λόγω ενός σφάλματος στην ισοτιμία του νομίσματος” Ωστόσο, η είδηση είχε δημοσιευτεί σε δεκάδες άλλα μέσα ενημέρωσης και η επικοινωνιακή ζημιά ενάντια στην Βενεζουέλα ήταν μη ανατρέψιμη.

15 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:23 π.μ.

Ψέμα νούμερο Τέσσερα

Η Huffington Post και το Reuters, δημοσίευσαν τον Φλεβάρη του 2014, λίγο μετά τις “ειρηνικές” -σύμφωνα με αυτά τα μέσα- διαδηλώσεις, που κάλεσε η αντιπολίτευση, ότι ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Λεοπόλδο Λόπες ήταν αθώος. Οι Huffington Post, CNN,EFE, País και πολλοί άλλοι, δημοσίευσαν άρθρα που υποστήριζαν ότι ήταν αθώος και ότι όλοι οι νεκροί εκείνη την 12 Φλεβάρη ήταν όλοι της αντιπολίτευσης.

Η Αλήθεια

Το κάλεσμα στις διαδηλώσεις από πλευράς Λόπες είχε όλη την πρόθεση να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Ο ακροδεξιός ηγέτης είχε συνδεθεί με την Ουάσινγκτον και τη ΣΙΑ και είχε χρηματοδοτηθεί επίσης. Όλοι όσοι πέθαναν εκείνη την ημέρα ήταν υποστηρικτές της κυβέρνησης.

Η διεθνούς φήμης γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε τον Μάρτη του 2015 το παρακάτω:”Παρά όλες αυτές τις λεπτομέρειες και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν οι ανώτερες αρχές της Βενεζουέλας, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένων και της Λατινικής Αμερικής), έδωσαν λίγη πίστη σε αυτή την ανακοίνωση απόπειρας πραξικοπήματος. Αυτή η δυσπιστία – εδώ και δεκαπέντε χρόνια – είναι μέρος της στρατηγικής των κυρίαρχων μεγάλων μέσων ενημέρωσης, στο πόλεμο ενάντια στην μπολιβαριανή επανάσταση για να δυσφημίσουν τις μπολιβαριανές αρχές”.

Η Le Monde αποκάλυψε επίσης ότι ένας προδότης στρατιωτικός διοικητής είχε σχέδια να επιτεθεί με ελικόπτερα στο Προεδρικό Μέγαρο στο Καράκας με πρόθεση να σκοτώσει τον Νικολάς Μαδούρο. Πίσω από όλα αυτά είναι ο Λόπες και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.

15 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:23 π.μ.

Ψέμα νούμερο Πέντε

Reuters, AFP, ABC, BBC και πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης, προσπάθησαν να εμφανίσουν μέσω πολύ εντυπωσιακών φωτογραφιών ότι οι ελλείψεις στην Βενεζουέλα είναι πολύ πιο σοβαρές απ ότι είναι πράγματι. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν αρνείται ότι υπάρχει έλλειψη προϊόντων, αλλά έχει αποδείξει με στοιχεία και κατασχέσεις ότι οι υπεύθυνοι της εξαφάνισης βασικών προϊόντων είναι έμποροι και επιχειρηματίες οπαδοί της δεξιάς ή απλώς έμποροι που προτιμούν να σκοτώσουν από πείνα τον ίδιο τους τον λαό, προκειμένου να αποκτήσουν υψηλότερα κέρδη. Ακόμα και ένας Βάσκος επιχειρηματίας παρουσιάσε φωτογραφίες από σούπερ μάρκετ της περιοχής των πλουσίων του Καράκας, όπου υπάρχουν τα πάντα.

Η Αλήθεια

Στην πραγματικότητα υπάρχουν, για παράδειγμα αυγά , όμως οι παραγωγοί τους προτιμούν να τα αφήσουν να σαπίσουν, για να υποχρεώσουν να αυξηθεί η τιμή τους. Υπάρχει γάλα, αλλά πως μπορεί να εξηγήσει κανείς, ότι υπάρχουν άφθονα γαλακτοκομικά προϊόντα, ακόμα και στον δρόμο και πωλούνται σε διογκωμένες τιμές από τους εμπόρους. Οι αποδείξεις βρίσκονται επίσης, στις εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες τόνους προϊόντων που έχουν κατασχεθεί ενώ κατευθύνονταν στην Κολομβία , για να θαφτούν ή να πουληθούν εκεί στις αγορές.

15 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:32 μ.μ.

Εγω θα επαναλάβω γιατί κάποιος πουλάει τρελα και καλά οτι δεν καταλαβαίνει. Στην Βενεζουέλα έχουνε Καπιταλισμό χωρίς Ευρώ και Ε.Ε.... Και ο λαός ζει μέσα στην εξαθλίωση και η Αστική τάξη μέσα στα πλούτη. Η Λύση δεν βρίσκεται στα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ οτι ο Καπιταλισμός θα γίνει ανθρώπινος..... αυτά είναι για την 2α παρουσία. Η Λύση για τον λαό είναι η Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με Δικτακτορία του Προλεταριάτου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger