Home » , » Ρουβίκωνας: Aπάντηση στη παραμύθια της Καθημερινής για την επίθεση στο Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Ρουβίκωνας: Aπάντηση στη παραμύθια της Καθημερινής για την επίθεση στο Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017 | 12:33 π.μ.

Μια εντελώς προβοκατόρικη επίθεση κάνει η φυλλάδα "Καθημερινή" στην συλλογικότητα του "Ρουβίκωνα" και ταυτόχρονα στοχοποιεί αναρχικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Κομοτηνή. Αφορμή βρήκε για να παίζει αυτό τον άθλιο ρόλο μετά την συμβολική επίθεσή στο Τουρκικό προξενείο αυτής της πόλης.

Πριν παραθέσουμε την απάντηση του "Ρουβίκωνα" να θυμίσουμε κάποια πράγματα για τον όμιλο στον οποίο ανήκει αυτό το έντυπο.
Τα θεμέλια της  Αλαφουζέικης δυναστείας τα έβαλε ο Αριστείδης Αλαφούζος. Αυτός ο καπιταλιστής –αν δεν κάνουμε λάθος- είναι ο μόνος πλουτοκράτης που κατέθεσε ένορκα ότι λάδωνε με εκατομμύρια τον τότε πρωθυπουργό Μητσοτάκη, για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες του. Ηταν μια παραδοχή που σε οποιοδήποτε κράτος του λεγόμενου δυτικού κόσμου θα προκαλούσε την επέμβαση του εισαγγελέα και οπωσδήποτε θα προκαλούσε σάλο στον πολιτικό κόσμο. Εδώ δεν συνέβη απολύτως τίποτα.

Επίσης να θυμίσουμε πώς εδραίωσε την οικονομική του αυτοκρατορία ο Αλαφούζος, επικαλούμενοι τα λόγια ενός άλλου "μπουμπουκιού" του σιναφιού του, του Γιώργου Κουρή, όταν υπήρξαν μεταξύ τους ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις (δείτε αυτό το βίντεο).  Οσο για το ποιόν του διευθυντή της "Καθημερινής" Αλέξη Παπαχελά, διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση.

 Ρουβίκωνας: Aπάντηση στη παραμύθια της Καθημερινής για την επίθεση στο Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Πηγή: Indymedia

Όσοι ζούμε στην σκοτεινή πλευρά του καπιταλισμού, η μεγάλη πλειοψηφία, κάθε μέρα κάνουμε υποχωρήσεις από αξίες και κώδικες για να επιβιώσουμε. "Αναμάρτητος" δεν υπάρχει. Άλλο όμως να κάνεις υποχωρήσεις και άλλο να δουλεύεις πληρωμένη πένα στην καθημερινή. Αυτό παραπάει. Να γίνεσαι δηλαδή εκφραστής του πιο επιθετικού κομματιού της ελληνικής αστικής τάξης, να προσπαθήσεις να πουλήσεις στο πόπολο μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις, καταστολή .
Και μπορεί να γίνει και χειρότερο.

Όταν για παράδειγμα κάνεις αυτή τη δουλειά και στην προσπάθεια σου να προπαγανδίσεις μανιπουλάροντας τα γεγονότα εσύ δημιουργείς μόνος σου γεγονότα, απο την κοιλιά σου, και με αυτά καταλήγεις σε βαθυστόχαστα συμπεράσματα.

Αλλά εδώ ας κάνουμε μια παρένθεση.

Η "Καθημερινή" δημιούργησε τη φήμη της ως εκφραστής της "σοβαρής" ελληνικής άρχουσας τάξης. Μια εφημερίδα με λίγες πωλήσεις αλλά πανάκριβες διαφημίσεις στο εσωτερικό της που προσπαθούσε να μιμηθεί το έγκυρο αστικό δημοσιογραφικό ύφος διεθνών, κυρίως αγγλοσαξονικών ΜΜΕ. Αυτό το "κεφάλαιο κύρους" πλέον εξαντλήθηκε. Τους καιρούς της κρίσης και των μνημονίων, τώρα που οι απαιτήσεις χειραγώγησης της "κοινής γνώμης" είναι επιτακτικές, ο όμιλος Αλαφούζου, επιχειρεί και εν μέρει έχει καταφέρει να γίνει ο opinion maker του κυρίαρχου μπλοκ εξουσίας, αυτού που αφαιρετικά ονομάζουμε μνημονιακό. Κι αυτό είναι μια βρώμικη δουλειά για αστικά κολάρα. Δεν υπάρχουν πολυτέλειες  για "σοβαρότητες" στην άρχουσα τάξη.

Σε αυτή λοιπόν την καθημερινή, που μόλις λίγες μέρες πριν μοίραζε το εμφυλιοπολεμικό έπος "Ελένη" του ακροδεξιού Γκατζογιάννη, μετά την συμβολική επίθεσή μας στο Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αλλά πριν αναλάβουμε ευθύνη, διαβάσαμε ότι η επίθεση στο προξενείο ήταν προβοκάτσια. Σκεφτήκαμε ότι η επαφή με ακροδεξιούς κάνει τους "φιλελεύθερους" να αποκτούν κακές συνήθειες όπως η συνομωσιολογία γύρω απο τα "Εθνικά ζητήματα". Αλλά αφού δημοσιοποιήσαμε το κείμενό μας, και το βίντεο που δείχνει ότι όντως εμείς ήμασταν οι δράστες, ήρθε το επόμενο χτύπημα από την Καθημερινή. Με ένα αχαρακτήριστο άρθρο ένας κάποιος Γιάννης Σουλιώτης, ισχυρίζεται ότι ο Ρουβίκωνας δίνει franchise "χτυπήματα" σε άλλες αναρχικές ομάδες εκτός Αθήνας που χρησιμοποιούν το "brand". Ονοματίζει με απίστευτο θράσος αναρχικά σχήματα της πόλης της Κομοτηνής και τα στοχοποιεί.

Για όλα αυτά επικαλείται αξιωματικό της αστυνομίας που συμμετέχει στις έρευνες. Θα αντισταθούμε στον πειρασμό να γίνουμε Καθημερινή και να ψάχνουμε να βρούμε πιθανά σενάρια τι μπορεί να θέλει να πετύχει η αστυνομία διασπείροντας τέτοιες φήμες. Εχουμε δει πολλά απο την ΕΛΑΣ αλλά με τέτοια έκτασης βλακεία δεν μπορούμε καν να είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για τον φανταστικό αστυνομικό φίλο του συντάκτη του άρθρου.

Και λέμε ότι πρόκειται για βλακείες γιατί στο άρθρο αναφέρεται ως αντίστοιχη κατάσταση "franchise" και η παρέμβασή μας στο Αμερικανικό προξενείο στην Θεσ/νίκη. Σε αυτήν, που δράσαμε και υπογράψαμε από κοινού με την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσ/νίκης είχαν προσαχθεί απο την αστυνομία 5 μέλη μας. Αθηναίοι. Αρα;

Δεν θα συνεχίσουμε άλλο με αυτόν τον σουρεαλισμό. Μέλη της ομάδας μας ταξίδεψαν από Αθήνα στην Κομοτηνή και πραγματοποίησαν την επίθεση. Καμία επαφή ή ενημέρωση δεν υπήρξε με κανέναν σύντροφο ή σχήμα της Κομοτηνής ή οποιασδήποτε άλλης πόλης. Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί τους φαίνεται απραγματοποίητη η ενέργειά μας, ο καθεστωτικός εσμός έχει τις δικές του προσλήψεις από τον κόσμο που δυναστεύει και όσο πιο λάθος είναι τόσο το καλύτερο.

Η στοχοποίηση όμως αγωνιστών με τέτοιον τρόπο θα μας βρει απέναντί της. Πρόκειται για ένα βρώμικο άρθρο, βρόμικων προθέσεων, από τον βρώμικο χώρο των δημοσιογραφικών ομίλων. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι' αυτά που κάνουμε ως Ρουβίκωνας και δεν θα αφήσουμε την καθεστωτική βρωμιά να απλώσει χέρι στον  κόσμο του αγώνα.

Ατιμο το μεροκάμματο Γιάννη Σουλιώτη.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger