Home » , » Ο Συριακός στρατός προέλαυνε σε Παλμύρα, Χαλέπι,

Ο Συριακός στρατός προέλαυνε σε Παλμύρα, Χαλέπι,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 | 3:01 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 Έπειτα από την κατάρρευση των μισθοφόρων φανατικών του ISIS o Συριακός Στρατός και οι Κούρδοι απελευθέρωσαν μεγάλες εκτάσεις.
Οι Κούρδοι μάλιστα είναι πολύ κοντά στο να περικυκλώσουν πλήρως την Ράκκα, αφού ελέγχουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκας, και το φράγμα της, 40 χιλιόμετρα Δυτικά της «πρωτεύουσας» των ισλαμιστών δολοφόνων, το οποίο τροφοδοτεί την περιοχή με ηλεκτρικό και νερό.

Η επιτυχία έγινε χάρη στην αιφνιδιαστική κίνηση να παρακάμψουν τις άμυνες του ISIS περνώντας τον Ευφράτη σε μέρος ΑΦΥΛΑΚΤΟ, κι όχι όπως είχαν κάνει οι διοικητές του ISIS πριν αρκετές μέρες στην ηρωική Ντέιρ αλ-Ζορ, όπου έβαλαν 50 μισθοφόρους σε βάρκες μπροστά ακριβώς από τις οχυρές θέσεις του Συριακού στρατού, κάνοντας τους έτσι εύκολους στόχους και τροφή για ψάρια. Δεν ήξεραν ούτε κολύμπι, όπως αποδείχθηκε...

Στο μεταξύ ο Συριακός στρατός προέλαυνε σε Παλμύρα, Χαλέπι, ενώ το Ισλαμικό «κράτος» διαλύονταν. Οι Ισραηλινοί με επίθεση κατά της Συριακής Αεράμυνας προσπάθησαν να βοηθήσουν τον ISIS. Έχασαν ένα μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος, ενώ τα άκουσαν από τους Ρώσους. Οι Τούρκοι λύσσαξαν με την αποτυχία να πάρουν περισσότερα εδάφη, έτσι κι αυτοί βοήθησαν τους ισλαμιστές.

Τις προηγούμενες μέρες εκδηλώθηκαν δυο σφοδρές επιθέσεις από τη δήθεν μετριοπαθή «αντιπολίτευση», στην ουσία όμως από τους συμμάχους του ISIS. Η πρώτη ήταν στη Δαμασκό σε θύλακα που έλεγχαν οι μαριονέτες των ξένων. Υπήρξαν σφοδρότατες μάχες και φάνηκε, γιατί το Ισραήλ έστειλε κατασκοπευτικό αεροπλάνο: Για να δουν που ήταν οι θέσεις του Συριακού στρατού, ώστε να χτυπήσουν πιο αποτελεσματικά.
Η επίθεση, αν και σφοδρή κι οργανωμένη, κατέληξε σε βαριά ήττα των τρομοκρατών. Ο Σύριοι στρατιώτες αμύνθηκαν με αυταπάρνηση και ηρωισμό. Παρά την προσπάθεια των δήθεν «μετριοπαθών», να δείξουν ότι υπάρχουν ακόμα, ο Συριακός λαός είναι στην πλειοψηφία με το μέρος του Άσαντ, αφού κατάλαβε το ρόλο των δήθεν «επαναστατών made in USA», και μάλιστα εξοργίστηκε με την επίθεση στην Πρωτεύουσα, όπου σκοτώθηκαν αρκετοί άμαχοι από τις βόμβες των ισλαμιστών.

Οι ΗΠΑ έχουν επικεντρωθεί προς το παρόν στη διάλυση του ISIS, που οι ίδιες δημιούργησαν, αποδεχόμενες τη Ρωσική επικράτηση στη Συρία. Η Τουρκία πάλι επιχείρησε να αθετήσει τη συμφωνία. Έτσι, αφού εξόπλισε την αντιπολίτευση την έστειλε να χτυπήσει την περιοχή της Χάμα. Με τη βοήθεια των τουρκικών τεθωρακισμένων κατέλαβαν αρχικά αρκετό έδαφος όχι όμως κρίσιμα σημεία, όπου συνάντησαν ισχυρή κι αποφασισμένη αντίσταση.

Σε ένα χωριό, που οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να φύγουν, τους έσφαξαν όλους: Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά. Αυτό ήταν βέβαια εκτός από αποτρόπαιο και μοιραίο λάθος, γιατί οι κάτοικοι μάχονται πλέον δίπλα στους στρατιώτες του Συριακού Στρατού, ενώ ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τους δημίους, καθώς ενισχύσεις καταφθάνουν συνέχεια.
Οι ισλαμιστές αναγκάστηκαν να καλέσουν τους Xριστιανούς να μην τους πολεμάν, γιατί όπως είπαν «χτυπάνε μόνο την κυβέρνηση». Το είδανε όλοι, όταν έσφαξαν αδιάκριτα ακόμα και βρέφη.
Ήδη ο Συριακός στρατός αντεπιτίθεται κι όχι μόνο θα απελευθερώσει ξανά το έδαφος που έχασε αυτή τη βδομάδα αλλά και ακόμα μεγαλύτερες περιοχές, αφού οι τρομοκράτες έχουν φοβερές απώλειες από τη δράση της αεροπορίας. Η ιστορία με την επίθεση του ISIS στην Παλμύρα τον προηγούμενο μήνα επαναλαμβάνεται.

Το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να ανακόψουν για λίγο την προέλαση στα Ανατολικά. Για πολύ λίγο όμως. Οι Τούρκοι, αν κινηθούν στα Βόρεια, θα πεθάνουν. Όλοι τους. Ο πόλεμος μπήκε στην τελική του φάση. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Μαρτίου 2017 στις 9:26 μ.μ.

ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ μαζί με τα Αντίστοιχα τμήματα της Αστικής Τάξης σφάζουν τον Συριακό λαό στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο για το ποιός θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο απο την λεία. ΟΙ Κομμουνιστές και ο λαός δεν έχουνε συμφέρον να διαλέξουνε ποιό τμήμα της Αστικής Τάξης και ξένος Ιμπεριαλιστής θα τους Σφάξει. Πρέπει να παλέψουνε κάτω απο την δική τους ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ αντιμετωπίζοντας Ντόπια και ξένες Αστικές τάξεις σαν Εισβολέα με Εξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της Εργατικής Λαικής Εξουσίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger