Home » , , » Συμβολική κατάληψη στην κοσμητεία της Νομικής από "Ρουβίκωνα" - "Α.ΣΥ.Ν.Φ". Κάλεσμα για συμμετοχή στην σημερινή πορεία για την χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους.

Συμβολική κατάληψη στην κοσμητεία της Νομικής από "Ρουβίκωνα" - "Α.ΣΥ.Ν.Φ". Κάλεσμα για συμμετοχή στην σημερινή πορεία για την χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 | 2:47 μ.μ.

Παρέμβαση –«επίσκεψη» την χαρακτηρίζουν σε κείμενο τους που δημοσιεύεται στο indymedia- πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα» καθώς και της Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας με συμβολική κατάληψη της κοσμητεία της Νομικής.

Απ’ ότι μας γνωστοποιεί σχετική ανακοίνωση –που καταλήγει με κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία σήμερα στις πέντε το απόγευμα με αφετηρία τα Προπύλαια και κατάληξη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να απαιτήσουμε να χορηγηθεί άδεια στους πολιτικούς κρατούμενους- έναυσμα γι’ αυτή την «επίσκεψη» ήταν η προκλητική ενέργεια «από το θεσμικό κουρέλι που λέγεται Κοσμητεία της Νομικής σχολής», το οποίο χρησιμοποιώντας μεθοδεύσεις, απαγόρευσε εκδήλωση με θέμα την χορήγηση άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα.


Ας μην παραλείψουμε να αναφέρουμε  τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε το γεγονός η ενσάρκωση της βλακείας και της αγραμματοσύνης, - ο άνθρωπος πολυμηχάνημα: Και ποιητής, και τραγουδοποιός και κιθαρίστας και δημοσιογράφος- Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην τηλεοπτική του εκπομπή.

Χύνοντας για άλλη μια φορά τα εμέσματα του με στόχο «τα στοιχεία του αντιεξουσιαστικού χώρου»,  με δήθεν εξυπνακίστικο τρόπο αναφέρθηκε στις δυνάμεις καταστολής που δεν έκαναν παρέμβαση – συλλήψεις δηλαδή-  αφού «δεν υπάρχει η βούληση της ελληνικής πολιτείας να ενοχλούμε αυτούς που επιθυμούν να εκδηλώνονται με τρόπους όπως η κατάληψη της Νομικής».

(Με την ευκαιρία σκάστε ένα χαμόγελο παρακολουθώντας σ’ αυτό το βίντεο την αντιπαράθεση που είχε ο Μπογδάνος με ένα άλλο δημοσιοκαφρικό «μπουμπούκι» του ακροδεξιού χώρου. Τον Στέφανο Χίο).


Να θυμίσουμε, επίσης, τι αναφέρει το κάλεσμα της σημερινής συγκέντρωσης στις 5μμ στα Προπύλαια και η οποία θα εξελιχθεί σε διαδήλωση με κατεύθυνση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλ. Κουμουνδούρου, ενώ παραθέτουμε το κείμενο που αιτιολογεί την πρωινή ενέργεια των αναρχικών συλλογικοτήτων.

Στον εν΄ εξελίξει κοινωνικό και ταξικό πόλεμο που ζούμε, καθημερινά αποκαλύπτεται η αληθινή φύση των δύο αντίπαλων κόσμων. Από τη μια στέκονται αυτοί κι αυτές που αγωνίζονται για την κοινωνική ισότητα και την ελευθερία και πληρώνουν το τίμημα με απολύσεις, κυνηγητό, φυλακίσεις και κάποιες φορές ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή. Από την άλλη, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές το κράτος κι από κοντά οι ρουφιάνοι τους, αυτοί που αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά, τα τσιράκια τους.

Στις 14/12 κάποια τέτοια τσιράκια, με επικεφαλής την κοσμήτορα Διονυσία Καλλινίκου, κουκουλωμένα θρασύδειλα κάτω από το θεσμικό κουρέλι που λέγεται Κοσμητεία της Νομικής σχολής, θέλησαν να δείξουν τα δόντια σε όσους βρίσκονται σε πόλεμο με τα αφεντικά τους. Προχώρησαν σε λοκ άουτ της νομικής, κλείνοντας τις εισόδους της σχολής με ΜΑΤ και απαγορεύοντας την προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα κατά την οποία θα γινόταν και τηλεφωνική παρέμβαση του ίδιου του συντρόφου μέσα από τη φυλακή.

Ο κόσμος απωθήθηκε από τους μπάτσους, η εκδήλωση αναβλήθηκε και τα αφεντικά έμειναν ευχαριστημένα. Φανταζόμαστε με πόση χαρά οι «κοσμήτορες –τσιράκια» θα κουνούσαν τις ουρές τους ακούγοντας τα μπράβο των από πάνω τους. Αυτές οι μεθοδεύσεις όμως δεν είναι μια εξαίρεση, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο κάποιους κρατούμενους στα υπόγεια των ελληνικών φυλακών. Είναι η εικόνα της βίαιης και απροκάλυπτης επίθεσης που το ζούμε όλοι μας καθημερινά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι η επίθεση που οι υπηρέτες των ντόπιων και ξένων αφεντικών και των μνημονίων, εξαπολύουν πάνω στα τελευταία εναπομείναντα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα παίρνοντας πίσω ότι κατακτήθηκε με αγώνες, αίμα, φυλακίσεις και εξορίες,

Ξέρουν καλά όλοι αυτοί ότι η επιτυχία των σχεδιασμών τους περνάει απαραίτητα μέσα από το τσάκισμα όποιου αντιστέκεται, γι’ αυτό και η επίθεση στους πολιτικούς κρατούμενους έχει γι’ αυτούς τεράστια σημασία.

Οι φυλακισμένοι αγωνιστές όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Κώστας Γουρνάς, ο Φοίβος Χαρίσης ο Γιώργος Καραγιαννίδης και τόσοι άλλοι αναρχικοί και κομμουνιστές σύντροφοι, με τις πράξεις, τη στάση και τον πολιτικό τους λόγο στραπατσάρουν την εικόνα της κοινωνικής συναίνεσης και της ταξικής ειρήνης. Γκρεμίζουν με τη δύναμη του ζωντανού παραδείγματος την αντίληψη ότι κανένας δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει στην τρομακτική επίθεση που δεχόμαστε.

Γελοιοποιούν το αφήγημα ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι ο δρόμος της ενσωμάτωσης και της υποταγής. Αυτή η πολιτική στάση των συντρόφων και κάθε αγωνιζόμενου τρομάζει τους από πάνω. Και όσο πιο πολύ τρομάζουν τόσο πιο σπασμωδικά αντιδρούν. Γι’ αυτό όχι μόνο τους αρνούνται τις άδεις που δικαιούνται, αλλά προσπαθούν να φιμώσουν και τη φωνή και τον πολιτικό τους λόγο, όπως απροκάλυπτα έκαναν με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η κοσμητεία της νομικής με την πρωτοφανή φίμωση του αγωνιστή, αποκάλυψε ακόμη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο αλλά και τον πολύμορφο χαρακτήρα της κατασταλτικής μηχανής. Αυτής που δεν φοράει απαραίτητα το κράνος του ΜΑΤατζη αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά φορώντας το κοστούμι της ακαδημαϊκής αυθεντίας. Εδειξε πώς πραγματικά αντιλαμβάνονται την έννοια της αστικής «δικαιοσύνης», αυτοί που την υπηρετούν.

Εμείς σήμερα, Τετάρτη 15 Μάρτη, κάποιες εβδομάδες μετά την αθλιότητα της απέναντι στον Κουφοντίνα, «επισκεφτήκαμε» την κοσμητεία της νομικής καταλαμβάνοντας το χώρο και τους υπενθυμίσαμε ότι η επίθεση σε κάθε σύντροφο μας πολιτικό κρατούμενο είναι επίθεση σε όλους και όλες. Είναι επίθεση σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία και σαν τέτοια θα αντιμετωπίζεται πάντα από τον κόσμο του αγώνα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 17:00

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας
Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger