Home » , » Αντιδράσεις για την προκλητική δικαστική εξουσία

Αντιδράσεις για την προκλητική δικαστική εξουσία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 | 7:14 μ.μ.


Υπόθεση Μανωλάδας. Ενα ακόμα φωτεινό παράδειγμα που αποδεικνύει περίτρανα πως οι συστημικοί υπηρέτες που παριστάνουν τους δικαστές έχουν τόση σχέση με τη δικαιοσύνη, όση το χταπόδι με το καλαπόδι...

Είναι σε όλους γνωστό –εκτός απ’ τα ΜΜΕ- ότι οι φράουλες που καλλιεργούνται επί χρόνια στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, είναι ποτισμένες με ιδρώτα, αίμα και εκμετάλλευση χιλιάδων αλλοδαπών εργατών γης. Δεν είναι ότι οι εργάτες αυτοί βιώνουν μόνο την στυγνή εκμετάλλευση από τα αφεντικά τους, είναι και το ότι αντιμετωπίζονται στην πραγματικότητα σαν δούλοι, με την ανοχή του επίσημου κράτους, ανέφερε περασμένη ανάρτησή του μπλογκ μας. Αυτό το κείμενο μας επικεντρωνόταν στο έγκλημα που διέπραξαν μπράβοι νεοτσιφλικάδων στα φρουτοχώραφα της Ηλείας όταν πυροβόλησαν με καραμπίνες «εν ψυχρώ» εναντίον μεταναστών, στέλνοντας αρκετούς απ’ αυτούς στα νοσοκομεία, γιατί οι τελευταίοι είχαν το θράσος να ζητήσουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών που τους χρωστούσε ο μεγαλοεργοδότης τους.

Όταν τελικά οι εγκληματίες οδηγήθηκαν στην δικαστική αίθουσα για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, η δικαστική απόφαση ήταν η … αναμενόμενη. Οι κατηγορούμενοι βγήκαν «λάδι». Ετσι η δικαστική εξουσία επιβράβευσε την εργοδοτική ασυδοσία, θεώρησε αυτονόητο στην ανάλγητη ταξική-μνημονική εποχή μας να «βασιλεύει» ο εργοδοτικός μεσαίωνας. Ειδικά για τους μετανάστες – εργάτες γης με την δικαστική αυτή απόφαση αποδείχτηκε ότι είναι  αποδεκτό -από την «δικαιοσύνη» τους- να επικρατεί μια κατάσταση που ενθαρρύνει τη ρατσιστική - δολοφονική βία, «δικαιολογεί» το «εργοδοτικό δίκαιο» που επιβάλλεται με μπράβους και καραμπίνες.

Ηταν τόσο προκλητική αυτή η δικαστική απόφαση που όταν 42 μετανάστες προσέφυγαν εναντίον της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτό εκδικάζοντας αυτή την προσφυγή σήμερα βγάζει απόφαση με την οποία καταδικάζεται η Ελλάδα για σαφή παράβαση της απαγόρευσης της καταναγκαστικής εργασίας και αναφέροντας ότι το κράτος απέτυχε τόσο να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις και να προστατεύσει τα θύματα όσο και να πραγματοποιήσει αποτελεσματική έρευνα για τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους. Επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο  επιδίκασε αποζημίωση 16.000 ευρώ για καθέναν από τους μετανάστες που συμμετείχε στη διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου και 12.000 ευρώ για τους υπολοίπους προσφεύγοντες για το σύνολο των βλαβών που τους προκλήθηκαν. Το Δικαστήριο τους αναγνώρισε 4.363,64 ευρώ συνολικά για τα δικαστικά έξοδα.

Φυσικά κανένας από την δικαστική εξουσία που συμμετέχει στην έκδοση τέτοιων προκλητικών αποφάσεων δεν θα έχει καμιά επίπτωση και θα εξακολουθήσει να αποδίδει «αμερόληπτη και ανεξάρτητη» «δικαιοσύνη». 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

30 Μαρτίου 2017 στις 9:13 μ.μ.

Eις τας Ευρωπας τα δικαστηρια και οι δικαστες
δικαζουν με αλλα κριτηρια (οχι οτι αυτοι ειναι αδε
καστοι) αλλα δεν γινεται αυτο το οργιο οι δικαστες
να δικαζουν συμφωνα με τα συμφεροντα της εργο
δοσιας και των πιστολερος που εγινε στην Μανω
λαδα Επειτα απ αυτη την εξελειξη τα προστιμα που
επιβληθηκαν πρεπει να τα πληρωσουν οι δικαστες
οι τσιφλικαδες και οι πιστολερος του ρατζου Οι ελληνες
φορολογουμενοι δεν δικαστηκαν απο κανενα δικαστη
ριο ουτε τους επεβληθη κανενα προστιμο Αρα δεν
χρωστανε σε κανεναν Μετα απ αυτη την εξελειξη καλα
θα κανουν οι δικαστες μας να παψουν να υποστηριζουν
οτι εχουν στοχοποιηθει αδικα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger