Home » , » Νίκος Ζαχαριάδης: Ο μεγάλος αντιφατικός και οι δύο χαμένες μάχες του

Νίκος Ζαχαριάδης: Ο μεγάλος αντιφατικός και οι δύο χαμένες μάχες του

Από giorgis , Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 | 1:10 μ.μ.

Η χαρισματική και γοητευτική προσωπικότητα, το θάρρος και το πείσμα του, η αταλάντευτη προσήλωση στους στόχους του και η βαθιά κομματικότητα ήταν τα χαρακτηριστικά που επέβαλαν τον Νίκο Ζαχαριάδη ως αδιαφιλονίκητο ηγέτη του ΚΚΕ για δυόμισι ταραγμένες δεκαετίες. Ηταν, επίσης, τα χαρακτηριστικά αυτά που τον οδήγησαν σε ασύλληπτες πράξεις ηθικής εξόντωσης στενών συνεργατών και φίλων του, αλλά και στο να προαναγγείλει και να διαπράξει τη δική του αυτοκτονία, όχι εξαιτίας προσωπικής κατάρρευσης και απελπισίας, αλλά ως κραυγή διαμαρτυρίας για τη δεκαεπτάχρονη πολιτική, κομματική και προσωπική απομόνωση και εξορία στην οποία τον καταδίκασαν οι σοβιετικοί μηχανισμοί.

Χωρίς ιδιαίτερη θεωρητική κατάρτιση αλλά εξοπλισμένος με τόλμη, ενεργητικότητα και οργανωτική αποτελεσματικότητα, ο Νίκος Ζαχαριάδης κέρδισε την εμπιστοσύνη των ηγετών της Κομμουνιστικής Διεθνούς, οι οποίοι το 1931 τον επέβαλαν, σε πολύ μικρή ηλικία, στην ηγεσία του ΚΚΕ.

Από την πρώτη στιγμή ο Ζαχαριάδης ανταποκρίθηκε στον ρόλο του, τερματίζοντας οριστικά μια μακρά περίοδο κλυδωνισμών και οξύτατης φραξιονιστικής αντιπαράθεσης και αναπροσανατολίζοντας το κόμμα στη γραμμή της «αστικοδημοκρατικής επανάστασης» και των λαϊκών μετώπων, που προωθούσε η Διεθνής στις ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσει την άνοδο του φασιστικού φαινομένου. Τα μέτρα αυτά, καθώς και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του '29 στην ελληνική κοινωνία, έδωσαν στο ΚΚΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, υπολογίσιμη πολιτική και ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

5 Μαρτίου 2017 στις 1:40 μ.μ.

Ο Ζαχαριάδης ήτανε ένας μεγάλος Μπολσεβίκος ηγέτης που τίμησε αυτό τον Τίτλο σε όλη του την ζωή. Ανέλαβε το 1931 με το ΚΚΕ να βγαίνει απο 10 χρονη διαπάλη με τον Οπορτουνισμό που απο το 1922 είχε αλλάξει το Επαναστατικό πρόγραμμα του Κόμματος. Η Χώρα είναι Ιμπεριαλιστική απο το 1919 και αυτό πίστευε και ο Ζαχαριάδης. Το 1935 άλλαξε ο Σοσιαλφασισμός με την επικράτηση του Οπορτουνισμού και τους Μπολσεβίκους Μειοψηφία μέχρι που διαλύθηκε το 1943 λόγω Ευρωκομμουνισμού. Ο Ζαχαριάδης απο το 1936 ήτανε κρατούμενος στην Κέρκυρα μέχρι 30 ΜΑΗ του 1945. Το 2ο και 3ο Γράμμα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ μιλάνε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Τα έβγαλε ...σεχταριστικά... η ηγεσία του ΚΚΕ με αποτέλεσμα να φτιάξει το ΕΑΜ σαν Πολιτικό Σχηματισμό με την Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό που το 1918 είχανε πνίξει όλες τις Επαναστάσεις στο αίμα. Οτι ακολούθησε ήτανε ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ το ΕΑΜ πολιτικό μέτωπο με την ...λαοκρατία... έδεσε τον λαό χειροπόδαρα με αποτέλεσμα να μη πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944. Αντίθετα με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα Ζαχαριάδη για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ θα ήτανε στο πλευρό της ΕΣΣΔ και θα έπαιρνε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και δεν θα είχε χρειαστεί ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΚΑΙ ΔΣΕ. Ο Ζαχαριάδης γύρισε στην Ελλάδα 30Μαη του 1945 μετά απο 9 χρονη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ απουσία σε Κέρκυρα Νταχάου. Βρήκε την εξής κατάσταση Διάλυση της ΟΚΝΕ το 1943 το ΚΚΕ είχε μετατραπεί σε ...ομόσπονδο...και το ΕΑΜ σε κόμμα. Πίεζε απο την 1η μέρα για ΔΣΕ με όλο το βάρος εκει πριν προλάβει το Αστικό Κράτος να οργανωθεί. Καθυστερούσανε λόγω λαοκρατίας... και αυταπατών. Οταν τα καταφέρε στην 5η Ολομέλεια τον Σεπτέμβρη του 1945 το Αστικό κράτος είχε οργανωθεί. Ηρθε και το 1948 το κλεισιμο των Συνόρων απο τον ΤΙΤΟ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΏΣΕΙ το έγκλημα.

5 Μαρτίου 2017 στις 1:50 μ.μ.

Στην 5η Ολομέλεια του 1949 ξεκίνησε η διόρθωση του Προγράμματος με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Ψηφίστηκε το 1953. Το 1955 με το Πογκρόμ στην Τασκένδη σε εξέλιξει τον υποχρεώσανε απο το ΚΚΣΕ χρουτσόφ να το αποσύρει. Το τι κατάσταση βρήκε το 1945 το εξηγεί στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950. Συμπέρασμα. Η Κ.Δ στα χέρια του Οπορτουνισμού απο το 1935 την διέλυσε το 1943 λόγω Ευρωκομμουνισμού. Χωρίς την παρουσία του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ το 1945 ΔΣΕ δεν θα υπήρχε. Ο Ευρωκομμουνιστικός δρόμος ήτανε έτοιμος και στο ΚΚΕ απο το 1944. Εκδήλωση του Συνασπισμού το 2008 για το ...εσωτερικό... και στην ΕΣΣΔ επικράτησε το 1956. Τιμάμε τον ήρωα Κομμουνιστή της Αντίστασης Φοίβο Τσέκερη που τίμησε τον τίτλο του Μπολσεβίκου μέχρι το τέλος της ζωής του.

5 Μαρτίου 2017 στις 2:52 μ.μ.

Αθελά του ο ..συγραφέας... μέσα στο Αντικομμουνιστικό του παραλήρημα φωτίζει και άλλο ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Δείχνει ποιός ήτανε ο Στόχος της Αστικής Δικτακτορίας του Μεταξά. Να βρεθεί το ΚΚΕ Στρατηγικά ανέτοιμο στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ερχότανε. Πραγματικά υπήρχε το Μακεδονικό Γραφείο που έβλεπε τον πόλεμο όπως και ο Ζαχαριάδης Ιμπεριαλιστικό. Τους αποκυρήξανε οι Ευρωκομμουνιστές τότε ως ...σεχταριστές... Το ΚΚΕ αποκατάστησε αυτούς τους Συντρόφους που είχανε δει σωστά τον χαραχτήρα του πολέμου. Γιατί δεν είχε μόνο ημερομηνία λήξης ο ΕΛΙΓΜΟΣ Μολότοφ Ριμπεντροπ αλλά και ο ΕΛΙΓΜΟΣ της Αντιφασιστικής Συμμαχίας της ΕΣΣΔ. Ητανε το ίδιο πράγμα. Οσο για την προσπάθεια να ρίξει λάσπη στους ΣΤΑΛΙΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και γενικά στους Μπολσεβίκους που ήτανε μειοψηφία μέσα στην Κ.Δ μετα το 1935 δείχνει ξεκάθαρα πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ στον τρόπο που αντιμετωπίζει τον Οπορτουνισμό μετά το 1991.....Είναι Αδίστακτοι.

5 Μαρτίου 2017 στις 3:41 μ.μ.

Ολα τάχαμε, τώρα, να ακούμε ..."αναλύσεις", που φέρνουν τον Ζαχαριάδη στα μέτρα των τΣυριζορουφιάνων!
Ντροπή, ρε!

5 Μαρτίου 2017 στις 4:49 μ.μ.

Σεχτάρ. Ποιός έχασε την ντροπή για να την βρούνε αυτοί.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger