Home » , , » Ν.Δ: Από τους ύμνους στην αστική "δικαιοσύνη" στην "λειτουργία παράκεντρων εξουσίας και διαφθοράς" στους κόλπους της.

Ν.Δ: Από τους ύμνους στην αστική "δικαιοσύνη" στην "λειτουργία παράκεντρων εξουσίας και διαφθοράς" στους κόλπους της.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 | 6:42 μ.μ.

 Δεν έχουν περάσει και πολλές ώρες από τότε που η Ν. Δ και τα στελέχη της εκδήλωναν με όλους τους τρόπους την εμπιστοσύνη τους στην αστική δικαιοσύνη η οποία με την αθωωτική απόφαση της που παρουσίαζε πεντακαθαρήδηδες όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, «δικαίωνε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν».

Πριν λίγο όμως και μετά την ξαφνική παραίτηση της Ελένης Ράικου από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς - η εξέλιξη αυτή προήλθε γιατί σύμφωνα με την εφημερίδα «Documento» η Ε. Ράικου, αναφέρεται σε επίσημες καταγγελίες ως υπεύθυνη για την μη παράδοση στοιχείων στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θωμά Λιακουνάκο. Παρουσιάζεται δηλαδή η ίδια να έχει αποκρύψει στοιχεία σε σημαντικές υποθέσεις που αφορούν σκανδαλώδεις προμήθειες οπλικών συστημάτων- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε στροφή 180 μοιρών στις απόψεις της για την αστική δικαιοσύνη.

Τώρα η Ν.Δ με ανακοίνωση της ζητάει απαντήσεις από την κυβέρνηση και τους αρμοδίους υπουργούς «για τη λειτουργία παράκεντρων εξουσίας και διαφθοράς», στους κόλπους της δικαιοσύνης, όπως λέει χαρακτηριστικά, μετά και την παραίτηση της Ελένης Ράικου.

Είναι ένα θέμα το οποίο θα έχει συνέχεια και θα επανέλθουμε σ’ αυτό, αλλά εντυπωσιάζει η «βιασύνη» της παραίτησης της Ράικου, -η εφημερίδα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και προφανώς στηρίχτηκε μόνο στο διαφημιστικό της σποτ-να κάνει λόγο ότι στήθηκε σε βάρος της «μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής» της καθώς και η αντίδραση της Ν.Δ που ξεχνώντας τι έλεγε χτες για την λειτουργία της "δικαιοσύνης" σήμερα αποδέχεται τις γενικόλογες αναφορές της εισαγγελέως διαφθοράς η οποία δεν παρουσιάζει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο για να της τεκμηριώσει.

Πέρα απ' αυτά όμως -και ανεξάρτητα απ' την τυχόν σκοπιμότητα που μπορεί να έχει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του φιλοκυβερνητικού εντύπου- η φερόμενη να επιδεικνύει τόσο μεγάλη "ευαισθησία" δικαστική λειτουργός πρέπει να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα που της θέτει η εφημερίδα "Documento" μέσα από την ιστοσελίδα της.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger