Home » , » ΛΑΕ: Βουλευτικές αυταπάτες και παραισθήσεις

ΛΑΕ: Βουλευτικές αυταπάτες και παραισθήσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 | 7:41 μ.μ.

Πηγή: Μάκης Γεωργιάδης – «Πριν»

Σε μια διαχειριστική δύναμη της Αριστεράς που φιλοδοξεί την επαναφορά του προ Μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται η Λαϊκή Ενότητα. Χαρακτηριστική ως προς τη φυσιογνωμία του κόμματος είναι η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη πού παραχώρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εφημερίδα «Άποψη» το προηγούμενο Σάββατο.

Εκεί ο επικεφαλής της ΛΑΕ δήλωσε: «Αν η ΛΑΕ ήταν στη Βουλή, η κυβέρνηση Τσίπρα θα είχε πέσει και το μνημονιακό μπλοκ θα είχε κλονιστεί συθέμελα». Και πρόσθεσε την εκτίμηση ότι «στις προηγούμενες εκλογές πολλοί δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεταλλαχθεί και τις οδυνηρές συνέπειες που θα είχε αυτή ή μετάλλαξή του». Η φράση του πρώην υπουργού για την παρουσία της ΛΑΕ στη Βουλή, που θα κλόνιζε το μνημονιακό μπλοκ ρίχνοντας την κυβέρνηση, η οποία έγινε και τίτλος στο iskra. gr, δυστυχώς αντανακλά ξεκάθαρα το πολιτικό σχέδιο του συγκεκριμένου χώρου. Αυτό δεν είναι άλλο από την «αντίσταση εντός Βουλής», με το μαζικό κίνημα σε ρόλο απλού ενισχυτή του εκλογικού μηχανισμού.

Κατανοητή η ανάγκη της ΛΑΕ να αναδείξει τον στόχο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της γείωσης με την πραγματικότητα. Ποτέ δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο π.χ. το ΚΚΕ, που πέρα από κοινοβουλευτική εκπροσώπηση έχει στη φαρέτρα του έναν μαζικό με πανελλαδική δικτύωση κομματικό μηχανισμό. «Οι εκλογές έχουν αξία για να ανατραπεί το μνημονιακό σκηνικό και όχι να αλλάξει διαχειριστή η καταστροφή», συνέχισε στην ίδια συνέντευξη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δείχνοντας πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η ΛΑΕ πορεύεται γεμάτη κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Πρεσβεύει με άλλα λόγια έναν «αυθεντικό ΣΥΡΙΖΑ» που θα συνέχιζε από εκεί που σταμάτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το Δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Δεν πάει, βέβαια, πολύς καιρός από τις 15 Ιουλίου του 2015 όταν έξω από τη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωνε επανειλημμένα για τον ίδιο και τους 25 τότε βουλευτές του ότι: «στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν ψηφίζουμε τα μνημονιακά μέτρα, η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι διασφαλισμένη». «Συνεχίζουμε με ένα ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο, κορμό μιας κυβέρνησης που θα ακολουθήσει μια προοδευτική πορεία για να βγει η χώρα από την κρίση», είχε πει τότε, μετά την ψήφιση των μέτρων από εκείνη τη Βουλή, έστω και με τη δική του αρνητική ψήφο.

Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της ΛΑΕ ουδέποτε έκανε μια σοβαρή αυτοκριτική για την τότε της στάση. Στη συγκεκριμένη, μάλιστα, συνέντευξη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει: «Η Ελλάδα είχε μια τέτοια εναλλακτική λύση με το εθνικό νόμισμα, την οποία πρότεινα στον Τσίπρα να τη θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως βιώσιμη ελληνική εναλλακτική επιλογή, εφόσον οι πιστωτές θα ξεπερνούσαν κάποιες κόκκινες γραμμές. Ο Τσίπρας, όμως, εγκλωβισμένος στο ευρώ, θεωρούσε τη δραχμή καταστροφή».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Μαρτίου 2017 στις 8:15 μ.μ.

Καλή η προσπάθεια οτι φταίει μόνο ο Λαφαζάνης αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το ΝΑΡ και η ανταρσύα δεκαετίες είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τον Συνασπισμό σύριζα. Συνδικαλιστικό κίνημα Δήμους Περιφέρειες αγκαλιασμένοι. Στελέχη του ΝΑΡ έχουνε βγει δήμαρχοι Νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.α με διευθύνσεις και ονόματα. Οταν το 2012 έβγαλε την διευρευνητική εντολή βόλτα ο Χάγιος έτρεξε για φωτογραφίες με Τσίπρα Γλέζο. Τον Γενάρη του 2015 αγκαλιά πανηγυρίζατε την νίκη της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ όπως και στο Δημοψήφισμα του 2015 που ψηφίσατε ΝΑΙ στο μνημόνιο Τσίπρα. Και βέβαια την ημέρα του Δημοψηφίσματος φέρνατε την Αστυνομία για να πιάσει τους Κομμουνιστές που σας χαλάγανε την Σούπα με το γνήσιο ΟΧΙ του λαού στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Για να μη ξεχνιόμαστε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger