Home » , » ​Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση με θέμα αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στην Τουρκία

​Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση με θέμα αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στην Τουρκία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Μαΐου 2017 | 11:44 π.μ.

Καλούμε για τον συντονισμό και οργάνωση της αλληλεγγύης μας στους απεργούς πείνας Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μάη , στις 19:00 στο Πολυτεχνείου (στο κτίριο Γκίνη).

Ο 70χρονος Κεμάλ Γκιουν βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Φεβρουαρίου, ζητώντας να παραδοθούν στις οικογένειές τους οι σοροί 11 ανταρτών του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) που δολοφονήθηκαν στις 7 Νοέμβρη του 2016.
Ο 70χρονος πατέρας ενός αγνοούμενου αντάρτη συνεχίζει εδώ και 85 μέρες την απεργία πείνας διαρκείας με αίτημα να δοθούν όλοι οι σοροί των ανταρτών στους γονείς τους.

Ξεπέρασε τις ημέρες απεργίας πείνας και η κραυγή του έχει περάσει τα όρια του Ντέρσιμ και τα σύνορα της Τουρκίας και έγινε παρακίνηση για να αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα διεθνούς αλληλεγγύης. Απαιτεί να του δοθεί απάντηση από το κράτος για την τύχη του σώματος του γιου του και επαναλαμβάνει σταθερά "...Αν και έμειναν μόνο κόκαλα...τα θέλω! Θέλω να τα θάψω, θέλω να έχω έναν τάφο του παιδιού μου, που να μπορώ να τον επισκέπτομαι και να προσεύχομαι".

Μετά την εξαγγελία της εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης απολύθηκαν πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Η Nuriye Gulmen, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, είναι η πρώτη που αντιστάθηκε στην Άγκυρα κατά των απολύσεων.
Τις πρώτες μέρες προέβησαν σε συλλήψεις της καθημερινά, αλλά εκείνη συνέχισε την αντίστασή της με τα εξής αιτήματα: «Θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω. Όχι στα μέτρα έκτακτης ανάγκης».
Με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά της κατάφερε να απλωθεί η φωνή της σε όλη τη χώρα.
Η καθηγήτρια πανεπιστήμιου Nuriye Gulmen και ο δάσκαλος Semih Özakca συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 11 Μαρτίου.

Ήδη διανύουν την 72η ημέρα της απεργίας πείνας και έχουν γίνει σύμβολα της αντίστασης των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Πάνω από έξη μήνες βρίσκονται στην Πλατεία Yüksel της Αγκύρας.
Τώρα στηρίζουν τον αγώνα τους απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, εργάτες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι ακόμα και βουλευτές.

Έχει συγκροτηθεί, πλέον, ένα διεθνές κίνημα συμπαράστασης στην καθηγήτρια πανεπιστημίου Νουριγιέ Γκιουλμέν και τον δάσκαλο Σεμίχ Οζακσά, που συνεχίζουν για 72η μέρα σήμερα την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 11 του Μάρτη, ζητώντας να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ίδιοι, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στην Τουρκία.

Η Νουριγιέ Γκιουλμέν και ο δάσκαλος Σεμίχ Οζακσά απάντησαν στις προσκλήσεις που δέχεται για τον τερματισμό της απεργίας πείνας ότι: «αυτές οι δηλώσεις δεν συμβάλλουν στην αντίσταση. Πρέπει να εστιάσουμε στην ανάπτυξη και επέκταση της αντίστασης του τουρκικού λαού» στην αυθαιρεσία και την καταπίεση που ασκεί ο νέος Σουλτάνος με πρόσχημα το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.
Καθημερινά γίνονται προσαγωγές αλλά αυτοί συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger