Home » , , » Και πάλι για την στάση της Πανσπουδαστικής στην υπόθεση της Ηλιάννας

Και πάλι για την στάση της Πανσπουδαστικής στην υπόθεση της Ηλιάννας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 | 9:23 μ.μ.


Οταν κάναμε την ανάρτηση στην οποία στιγματίζαμε την στάση που κράτησε η παράταξη Πανσπουδαστική, η οποία καταψήφισε προτάσεις ψηφισμάτων συμπαράστασης στην Ηριάννα, σε φοιτητικά Δ.Σ σχολών, επικαλεστήκαμε τα πρακτικά που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Χρήστος Αβραμίδης.
Η γνησιότητα των οποίων μέχρι τώρα δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν.

Επειδή το θέμα πήρε διαστάσεις ο δημοσιογράφος Χ. Αβραμίδης επανέρχεται σήμερα με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μετά την κατακραυγή που υπήρξε είχαμε «αλλαγή γραμμής του ΚΚΕ» η οποία εκφράζεται με σημερινή ανακοίνωση της ΚΝΕ η οποία «πλέον θεωρεί απαράδεκτη την καταδικαστική απόφαση για την Ηριάννα».

Ο ίδιος δημοσιογράφος πάντως σε άλλη ανάρτησή του σημειώνει ότι «Εντωμεταξύ και στη Φιλοσοφική που σπουδάζει η Ηριάννα το ΚΚΕ ψήφισε ενάντια της».

Η μόνη δικιά μας παρατήρηση είναι αν θεωρείται δόκιμο να ταυτίζεται μια φοιτητική παράταξη, στην προκειμένη περίπτωση η Πανσπουδαστική σ.κ. με ένα πολιτικό κόμμα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

24 Ιουνίου 2017 στις 8:14 π.μ.

Είστε απλά απαράδεκτοι!http://www.katiousa.gr/apopseis/irianna-kne-kai-geniki-katakravgi/

24 Ιουνίου 2017 στις 8:17 π.μ.

ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ,"χαζοχαρουμενοαριστερούληδες"! [...]Παρόλα αυτά, κάποιοι βρήκαν αφορμή για σπέκουλα κι εντυπωσιοθηρία. Αρχικά έχτισαν το αφήγημα πως η Πανσπουδαστική καταψηφίζει στις σχολές το ψήφισμα για την Ηριάννα, μαζί με τις πιο σκοτεινές, αντιδραστικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Προφανώς έπαιρναν και κάποια πραγματικά γεγονότα για να βασιστούν, αλλά το περίεργο ήταν πως τα πρακτικά διαφόρων Δ.Σ. -που εμφανίζονταν ως τεκμήρια- παρουσιάζονταν αποσπασματικά. Όπως φάνηκε εκ των υστέρων, ήθελαν απλά να αποκρύψουν τη δική τους στάση-ψήφο σε άλλα ζητήματα. Όπως πχ το καταπληκτικό επιχείρημα της αρνητικής ψήφου στο διήμερο για το μεγάλο αντι-ιμπεριαλιστικό διήμερο (του ΠΑΜΕ και άλλων εργατικών οργανώσεων των Βαλκανίων) στη Θεσσαλονίκη, επειδή πέφτει μες στην εξεταστική!http://www.katiousa.gr/apopseis/irianna-kne-kai-geniki-katakravgi/

24 Ιουνίου 2017 στις 10:47 π.μ.

Κάποιος πρέπει να πει σε ορισμένους που παρουσιάζονται μέλη του ΚΚΕ ότι ο αντικομμουνισμός και η κριτική στο ΚΚΕ έχουν τόση σχέση όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
Από κει και πέρα ο συντάκτης του κειμένου της katiousa στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα φτάνει στο σημείο να γελοιοποιηθεί. Μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά αφού scripta manent και στην προκειμένη περίπτωση τα πρακτικά των ΔΣ σχολών απ’ όπου φαίνεται ότι η Πανσπουδαστική καταψήφισε τις προτάσεις ψηφισμάτων αλληλεγγύης στην Ηλιάννα μας το γυρίζει στο … κλέφτικο.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ που αδειάζει την ΠΣΚ δεν ήταν απόρροια του σάλου που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την στάση της φοιτητικής παράταξης, αλλά .. έτυχε να βγει μόλις χτες.

Και η αρλουμπολογία συνεχίζεται μπερδεύοντας τους #παραιτηθείτε, τα διαδικτυακά like, κάποιες φοιτητικές παρατάξεις που σε ορισμένα ΔΣ σχολών έδωσαν "αρνητική ψήφο στο διήμερο για το μεγάλο αντι-ιμπεριαλιστικό διήμερο" …

Για την ταμπακιέρα μόκο. Αλλά τι να πουν αφού υπήρχαν και "κάποια πραγματικά γεγονότα" όπως ομολογεί ο συντάκτης του … ευθυμογραφήματος.

24 Ιουνίου 2017 στις 10:57 π.μ.

Παιδιά οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ παίρνουν συλλογικές αποφάσεις και βγάζουν ανακοινώσεις επίσημες σύμφωνα με τα ιδεολογικοπολιτικά τους κριτήρια και το καταστατικό τους. Δεν αναλώνονται σε πυροτεχνήματα. Ας σοβαρευτούμε λίγο .....

24 Ιουνίου 2017 στις 11:14 π.μ.

10.47 Δεν πιάνει ο Αντικομμουνισμός. Αναγκαστικός βέβαια για όσους στήριξαν την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που σήμερα σφάζουν τον λαό.

24 Ιουνίου 2017 στις 11:51 π.μ.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ βγήκε τώρα γιατί τώρα βγήκε και η καταδικαστική απόφαση.Αυτό για τους κακομοίρηδες που ανακάλυψαν άδειασμα της ΚΝΕ στην ΠΚΣ.Επίσης οι φαιδροί των ΕΕΑΚ καταψήφίσαν τις διήμερρς αντι-ιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ με την δικαιολογία φάρσα οτι δεν μπορούν να ασχοληθούν με τους πολέμους το ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλισμό γιατί τα παιδιά έχουν διαβάσματα.Γελοίοι με τα τσαρούχια όπως πάντα οι ΕΕΑΚίτες

24 Ιουνίου 2017 στις 12:49 μ.μ.

Παναγιώτης. Καταψήφισαν γιατί τους χαλάει η Σούπα. Οι άνθρωποι δεν θέλουν ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Θέλουνε ....αντιιμπεριαλιστικό.... αγώνα μαζί με Εθνικιστές Φασίστες Φαρμακοβιομήχανους Ξενοδόχους Εφοπλιστές και τους ...αντιιμπεριαλιστές..... ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ. Δεν είναι τίποτα παιδιά βρέχει........

24 Ιουνίου 2017 στις 3:56 μ.μ.

Γιατι η αντεθεια δεν εβγαλε ουτε μια ανακοινωση για την Γαλλια

24 Ιουνίου 2017 στις 5:29 μ.μ.

@giorgisΚρείττον σιγάν(τα άτιμα τα αντιΚΚΕ συμπλέγματα ή αλλιώς πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το κουσούρι!) :http://anemosantistasis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_825.html

24 Ιουνίου 2017 στις 5:39 μ.μ.

Και για να τελειώνουμε:http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/06/blog-post_24.html

24 Ιουνίου 2017 στις 6:23 μ.μ.

Και πού 'στε!http://www.902.gr/eidisi-synehomenis-rois/ergazomenoi-symmahia/132997/ayti-tin-ora-i-panelladiki-antiimperialistiki

28 Ιουνίου 2017 στις 10:59 π.μ.

όταν κατεβαίνει ένα ψήφισμα σε μια συλλογικότητα συνοδεύεται πάντα με κάποιο σκεπτικό και ο καθένας τοποθετείτε με βάση και το σκεπτικό. Εν πάσει περιπτώσει όποιος έχει στοιχειώδη σχέση με το κίνημα το ξέρει αυτό, εκτός αν ψηφίζει κανείς ότι του έρχεται μπροστά χωρίς να το διαβάζει (δεν θα θελα να πιστέψω κάτι τέτοιο για τους κομμουνιστες διαχειριστες του μπλογκ...by the way η ΠΑΣΠ το ψήφισε). Υπό αυτήν την έννοια το να μην στηρίζεις ένα συγκεκριμένο ψήφισμα αλληλεγγύης δεν σημαίνει ότι δεν στέκεσαι αλληλέγγυος όπως αποδείχτηκε άλλωστε με την ανακοίνωση της ΚΝΕ (το ότι άλλαξε γραμμή λόγω της πίεσης που ασκήθηκε είναι επιεικώς γελοίο, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν το θάρρος της γνώμης τους κι το χουν αποδείξει σε συνθήκες πολύ μεγάλης πίεσης- κάτι που δεν ισχύει για τον "χωρο" σας...).
Γιατί ο χώρος σας και το μπλογκ όντως άγονται και φέρονται από την κυρίαρχη, δηλαδή την αστική δημοσιογραφία, έστω και δια του ετεροπροσδιορισμού. Ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι εκκωφαντική η απουσία ειδήσεων από μαζικές δράσεις των εργαζομένων (χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποσιώπηση των μαζικών συγκεντρώσεων της απεργίας της 17ης Μαίου). Μόνο την τελευταία βδομάδα υπήρχε:
1. Η πολυήμερη απεργία των εργατών στον Γεωργίου (μεταναστών κατά πλειοψηφία)
2. Η απεργία στην Ναυπηγοεπισκευαστική στα πλαίσια ενός πολύμηνου αγώνα πάνω από 4000 εργατών για επαναφορά της κλαδικής σύμβασης (κόντρα και στην δολοφονική δράση της ΧΑ στον συγκεκριμένο χώρο)
3. Οι διήμερες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, συνδικάτων από τα Βαλκάνια κτλ. Πιο πριν υπήρχε ο φραγμός στις κινήσεις ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Καστοριά.

Τίποτα από όλα αυτά δεν εμφανίσθη στο μπλογκ σας. Με την ακατανίκητη λογική σας θα μπορούσα να συμπεράνω ότι είστε κατά των μεταναστών, κατά των κλαδικών συμβάσεων, του προλεταριακού διεθνισμού και υπέρ των εργοδοτών, των χρυσαυγιτών και του ΝΑΤΟ. Αντιθέτως βλέπουμε διαρκώς σεντόνια για τις δράσεις του Ρουβίκωνα, την ανησυχία να μην μαγαρισθεί η πλατεία Εξαρχείων, σεντόνια, για να αποθεώθεί η στρακαστρούκα ενάντια στον Παπαδήμο- την επικαιρότητα δηλαδή που επιβάλλουν τα αστικα ΜΜΕ. Κατά τα άλλα εσείς θα μιλήσετε για το αν είναι κομμουνιστικο το ΚΚΕ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger