Home » , , » Προβληματισμός και ερωτήματα για την επίθεση τους χρυσαυγίτες στον Ασπρόπυργο

Προβληματισμός και ερωτήματα για την επίθεση τους χρυσαυγίτες στον Ασπρόπυργο

Από giorgis , Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 | 5:47 π.μ.

Του Γ. Γ.

Διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση στο μπλοκ μας, μου δημιουργήθηκαν μια σειρά ερωτηματικά και στα οποία δεν έχω απαντήσεις.

Θεωρώ ότι έχω μια στοιχειώδη γνώση τι συμβαίνει στον "χώρο" είτε αυτός ονομάζεται εξωκοινοβουλευτική αριστερά ή αναρχία. Πιστεύω ότι έχω την δυνατότητα να προσεγγίζω και να αναλύω γεγονότα, που έχει εμπλοκή αυτός ο πολιτικός χώρος. (Σωστά ή λάθος είναι μια άλλη συζήτηση).

Σ' αυτή την περίπτωση όμως δηλώνω αδυναμία να τοποθετηθώ ανοιχτά και ξεκάθαρα και τους προβληματισμούς μου, τους μοιράζομαι μαζί σας.

Με εντυπωσιάζει δηλαδή το γεγονός της επιχειρησιακής δυνατότητας αυτής της ομάδας που χτύπησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο. 

Αν δεχθούμε την βασιμότητα της είδησης και αν ακόμα υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε ομάδα υποστήριξης, τότε σ' αυτή την ενέργεια έλαβαν μέρος "περίπου 15 άτομα". (Οι εκτιμήσεις άλλων ιστότοπων κάνουν λόγο για 10-20 άτομα).
Αυτά προφανώς ήταν μεταμφιεσμένα, αφού πουθενά δεν διαβάσαμε ότι έφεραν κουκούλες, και παράλληλα φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και διακριτικά της ΕΛΑΣ. Απ' ότι μας λέει η είδηση είχαν στην κατοχή τους "τρία επιβατικά αυτοκίνητα" τα οποία προφανώς τα είχαν "απαλλοτριώσει" ή τους είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες. 

Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Για να ξυλοφορτώσουν 4 άτομα της ναζιστικής συμμορίας. Μάλιστα.
Γι' αυτό τον λόγο καταστρώνεται και υλοποιείται ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο με πιθανόν κλεμμένα αυτοκίνητα, μεταμφιέσεις, εξοπλισμό κλπ. Ας δεχθούμε ότι υπάρχει ομάδα του «χώρου» που έχει τέτοιες επιχειρησιακές δυνατότητες. Και που αποσκοπεί ένα τέτοιο εγχείρημα;
Η μοναδική αυτονόητη απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι ότι ήθελε να τρομοκρατήσει τα μέλη της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου και να τους περάσει ένα μήνυμα ότι δεν είναι ασφαλή ακόμα και στα γραφεία τους.

Κι αν ακόμα, πάντα υποθετικά, ήταν αυτός ο σκοπός τους, άξιζε ένα τέτοιο ρίσκο; Και πώς μπορείς να περάσεις ένα τέτοιο μήνυμα όταν χτυπάς και τραυματίζεις –σοβαρά μάλιστα- γυναίκες κάτι που είναι εντελώς ξένο και απαράδεκτο για όλη την κουλτούρα της αριστεράς και της αναρχίας όποιον αυτοπροσδιορισμό και να έχει;

Πάμε να δούμε και ένα άλλο ενδεχόμενο. Η επίθεση στους χρυσαυγίτες να ήταν έργο της «παρακρατικής οργάνωσης ΕΥΠ» (έτσι αποκαλούσε την κακόφημη αυτή κρατική υπηρεσία ο αείμνηστος κομμουνιστής δικηγόρος Γιώργος Αγιοστρατίτης στην δίκη της 17 Ν).

Σίγουρα για τους ΚΥΠατζήδες θα ήταν παιχνιδάκι να στήσουν ένα τέτοιο σκηνικό. Για ποιο λόγο όμως να το κάνουν; Το να επικαλεστεί κάποιος τον ισχυρισμό ότι υπήρχε συνεννόηση με την ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας για να «θυματοποιηθεί» η Χ.Α, να κερδίσει συμπάθειες για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη δεν στέκει.

Όπως είδαμε, το κόμμα – συμμορία του Μιχαλολιάκου ξεπέρασε το γεγονός με μια λιτή τυπική ανακοίνωση. Ούτε καν απ’ τον λαλίστατο εκπρόσωπο τύπου της ακούσαμε το παραμικρό, ούτε μια προσχηματική παρουσία των βουλευτών της Χ.Α στους νοσηλευόμενους χρυσαυγίτες υπήρξε, πόσο μάλλον μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τότε ποιοι και γιατί έκαναν την επίθεση στους χρυσαυγίτες στον Ασπρόπυργο; 

Προσωπικά δεν έχω να δώσω απάντηση.

Με πολύ ενδιαφέρον θα διαβάσω αν κάποιοι αναγνώστες/ιες έχουν να αναφερθούν σε πτυχές της υπόθεσης που εγώ δεν έχω εντοπίσει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

16 Ιουνίου 2017 στις 7:05 π.μ.

Εξαιρετικό άρθρο που δίνει αφορμή για συζήτηση και σκέψη. mitsos175.

16 Ιουνίου 2017 στις 8:35 π.μ.

Σαν Σταλινικός δεν μπορεί να είμαι Αναρχικός. Αναγνωρίζω ωστόσο στους αγώνες των Αναρχικών αυθορμητισμό και καλές προθέσεις.
Ο Ι. Στάλιν κήρυττε πως «η πορεία της κοινωνικής ζωής πραγματοποιείται με δυο τρόπους, τον εξελικτικό και τον επαναστατικό τρόπο. Εξελίσσεται βαθμιαία όταν τα προοδευτικά στοιχεία προσπαθούν να επιφέρουν με την αυθόρμητη δράση τους ασήμαντες ποσοτικές αλλαγές στο παρηκμασμένο καθεστώς. Η πορεία γίνεται επαναστατική όταν τα προοδευτικά στοιχεία αγωνίζονται για μια ριζική, ποιοτική μεταβολή του παλιού καθεστώτος για την αντικατάστασή του μ’ ένα νέο κοινωνικό καθεστώς».
Προοδευτικά στοιχεία λοιπόν είναι όλοι όσοι θέλουν να αλλάξει το σάπιο καθεστώς της εκμετάλλευσης.
Όχι απλά κατανοώ κι εξηγώ το μίσος, την οργή, την αγανάκτηση για την αδικία, ειδικά σήμερα την Ελλάδα, αλλά και τα αποδέχομαι. Έτσι είναι πολύ φυσικό να μην λυπόμαστε όταν κάποιος, που βλάπτει εκατομμύρια με την πολιτική του, αρρωσταίνει ή πεθαίνει, όπως δεν λυπηθήκαμε καθόλου για το κάθαρμα το Χίτλερ που τίναξε τα άρρωστα μυαλά του στον αέρα ή το Μουσολίνι που τον κρέμασαν ανάποδα. Να είναι καλός άνθρωπος να λυπηθούμε. Όταν ο άλλος δεν είναι καν άνθρωπος, είναι βρικόλακας, δήμιος, γιατί να λυπόμαστε; Που θα είναι ένας βασανιστής λιγότερο να μας βασανίζει;
Να ρωτήσω όμως τώρα τους συντρόφους Αναρχικούς. Καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό. Οι φασίστες χτυπάν τυφλά αθώους ανθρώπους. Αλλά, αν πράγματι κάνατε εσείς την επίθεση σε απλά μέλη της συμμορίας, μπορείτε να μου εξηγήσετε πως στον κόρακα αυτό έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα; Πως καταπολεμά τις αιτίες του φασισμού, του ρατσισμού, του ναζισμού; - Αντίποινα; Έστω, αντίποινα. Γιατί δεν έγιναν αυτά τα αντίποινα σε αξιωματικούς και βασιλιάδες αλλά σε απλά πιόνια;
Να δούμε τώρα τις επιπτώσεις; Όταν έσκασε η βόμβα στον πρώην «καταλληλότερο», πολλοί γέλασαν. Πολλοί το ευχαριστήθηκαν. Πάρα πολλοί είπαν «να αγιάσουν τα χέρια τους». Είχαμε δηλαδή αυτό που είπε ο Στάλιν «αυθόρμητη δράση» και μια «ποσοτική αλλαγή». Μικρή, αλλά πάντως αλλαγή.
Όταν όμως χτυπάς απλούς ανθρώπους, έστω αυτούς που έχουν τέτοια λάθος ιδεολογία, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες για τον καθένα προσωπικά, τότε υιοθετείς την τακτική του φασισμού! Λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά έτσι είναι. Τυφλά χτυπήματα και βία για τη βία δεν ταιριάζουν σε Επαναστάτες. Εδώ δεν έχουμε καν μικρή αλλαγή, αλλά οπισθοδρόμηση, ήττα, αφού κάνουμε ότι ακριβώς αυτοί που κατηγορούμε! Γιατί τι έκαναν οι φασίστες και το καταδικάσαμε; Χτύπησαν όλους τους Ρομά, επειδή ΙΣΩΣ κάποιος από αυτούς έριξε αδέσποτη σφαίρα κι άθελα του σκότωσε ένα μικρό παιδάκι. Που μπορεί να μην το έκανε καν Ρομά! Αλλά κι αν το έκανε ένας, οι άλλοι τι φταίνε; Θα μου πείτε αυτοί που ψηφίζουν υιοθετούν το ρατσιμό. Ναι, αλλά η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί έτσι, αλλιώς, με συλλογικές τιμωρίες, δεν έχουμε δικαιοσύνη. Χωρίς δικαιοσύνη, υπάρχει μόνο φασισμός, διαιώνιση της αδικίας, όπου ο ένας διαδέχεται απλά τον άλλο στην εξουσία χωρίς να γίνει τίποτα καλό για τους φτωχούς. Όταν λοιπόν γενικεύεις, δεν πα’ να παρουσιάζεσαι ως ο νέος Κροπότκιν, υιοθετείς ακροδεξιές τακτικές κι αυτό ενισχύει τελικά το φασισμό και το σύστημα που τον υποστηρίζει. Ο Κροπότκιν, μια και το ’φερε η κουβέντα, μιλούσε για Αλληλεγγύη…
Ούτε είναι το ίδιο το χτύπημα σε έναν καλά φυλασσόμενο πλούσιο κηφήνα ή τους πραιτοριανούς του, που ο κόσμος μισεί και δεν πρόκειται ποτέ να ταυτιστεί, με τυφλά χτυπήματα που θα ανησυχήσουν τους πολλούς, ενώ θα μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα, δίδοντας αφορμή για περισσότερη «ασφάλεια» δηλαδή καταστολή . Βία για τη βία και τρομοκρατία ως αυτοσκοπός είναι λάθος τακτική. Αυτά προς το παρόν.
Αν βέβαια θέλετε ουσιαστική αλλαγή, ας παλέψουμε να ξεριζώσουμε τις Αιτίες. Μακάρι ο φασισμός να ήταν θέμα μερικών προσώπων. Ρατσιστική πολιτική δυστυχώς ακολουθούν όλα τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα κάνουμε λοιπόν, θα αρχίσουμε να χτυπάμε όποιον βρούμε μπροστά μας, ή θα αγωνιστούμε σωστά; mitsos175.

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2017 στις 11:25 π.μ.

Οι χρυσαυγίτες ασχολούνται και με εμπόριο ναρκωτικών, προστασίες κλπ.Αν λοιπόν έγονε καμμία στραβή στην μοιρασιά μπορεί να το έκανε ο υπόκοσμος για να τους συνετίσει

22 Ιουνίου 2017 στις 1:40 π.μ.

Γιατί δε σκέφτεσαι οτι στην ομαδα μπορει να συμμετείχαν και γυναίκες; Το ξύλο ειναι υποθεση μονο των αντρών;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger