Home » , » Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ νυν και πρώην νεοδημοκρατικών στελεχών.

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ νυν και πρώην νεοδημοκρατικών στελεχών.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 | 4:25 μ.μ.

 Εχει το ενδιαφέρον του να παρακολουθείς την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ πρώην και νυν νεοδημοκρατών. Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στα πυρά που ανταλλάσσουν ο νεοδημοκράτης βουλευτής Χαρ. Αθανασίου με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που εδώ και καιρό "πούλησε" την Ν.Δ και σήμερα θεωρείται αγαπημένο παιδί του περιβάλλοντος Μαξίμου.

Φανερά στριμωγμένος ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης, Αθανασίου μετά τις αποκαλύψεις που τον φέρνουν στην διάρκεια της υπουργικής του θητείας να έχει μετατρέψει το υπουργείο του σε σε φάμπρικα αποφυλάκισης εμπόρων ναρκωτικών και εγκληματιών του "λευκού κολάρου", προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να τις χρεώσει στον πρώην πρόεδρο της δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ισχυριζόμενος ότι αυτός έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να χορηγεί χάρη σε καταδικασμένους.

Πρόκειται φυσικά για φτηνό επιχείρημα αφού ο ρόλος του Παπούλια ήταν εντελώς διακοσμητικός και περιοριζόταν στο να υπογράφει ότι του σερβίριζαν τα κυβερνητικά στελέχη.

Μετά απ' την τοποθέτηση Αθανασίου, ο πρώην εισαγγελέας και νυν κυβερνητικό στέλεχος Δ. Παπαγγελόπουλος "σηκώνει το γάντι" και δηλώνει: «Εκτός από μεγάλη απρέπεια, είναι πράξη αισχίστης δειλίας και απόδειξη μέγιστου πανικού η προσπάθεια του κ. Αθανασίου να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών που του εισηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου».

Για τον βίο και την πολιτεία του Χαρ. Αθανασίου έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στον ιστότοπο μας. Ας θυμηθούμε τώρα ποιος είναι ο Δ, Παπαγγελόπουλος που μας παρουσιάζεται σήμερα σαν τιμητής της πολιτικής μας ζωής παραθέτοντας απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

Δεν επρόκειτο για κάποιο τυχαίο πρόσωπο. (σ.σ ο Παπαγγελόπουλος). Καραδεξιός, ειδικός στις συγκαλύψεις σκανδάλων, με θητεία στα άντρα των μυστικών υπηρεσιών (εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής αρχικά, διοικητής της ΚΥΠ/ΕΥΠ στη συνέχεια).

Πριν ανέβει στην ιεραρχία των δυνάμεων καταστολής, είχε δώσει στη Δεξιά διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του. Χειρίστηκε «αποτελεσματικά» το σκάνδαλο της ΜΑΥΟ (το περιβόητο μαύρο ταμείο της ΝΔ επί Μητσοτάκη), την καταγγελία για το «φτωχικό» του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά στο Πόρτο Γερμενό, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο σχηματισμό σκανδαλο-δικογραφιών σε βάρος «πράσινων» στελεχών.

Γι’ αυτό έπνεε μένεα εναντίον του το «παλιό» ΠΑΣΟΚ, που επάξια αντιπροσώπευσε ο Απ. Κακλαμάνης, φράζοντας για μία και μοναδική φορά το δρόμο του τέως εισαγγελέα προς ένα κρατικό πόστο (όταν -με συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ- ο Σαμαράς προσπάθησε να τον βάλει στο ΕΣΡ). Στη συνέχεια, ο Παπαγγελόπουλος χειρίστηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών (γι’ αυτό και είχαμε δημόσια δήλωση οργής της οικογένειας του αδικοχαμένου Κώστα Τσαλικίδη) και το σκάνδαλο της απαγωγής των Πακιστανών, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΚΥΠ, που δρούσαν σε συνεργασία με αμερικάνικες και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όταν το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλθηκε επειδή ψήφισε υπέρ της τοποθέτησης Παπαγγελόπουλου στο ΕΣΡ, ο Ν. Βούτσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «κατ' ανοχήν και κατ' οικονομίαν», κρίνοντας ότι «δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη πρόταση».
Κρατούσε κάτι αποστάσεις νααα (με το συμπάθειο). Σήμερα, υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τον Παπαγγελόπουλο κι ας αποκαλύπτονται «σημεία και τέρατα». Τότε ο Παπαγγελόπουλος ήταν ένας άνθρωπος του Σαμαρά. Σήμερα ο Παπαγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και τον υπερασπίζεται προσωπικά ο Τσίπρας, μέσω του alter ego του Ν. Παππά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger