Home » , » Αναμένοντας την στάση των κυβερνητικών βουλευτών στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα εργασιακά.

Αναμένοντας την στάση των κυβερνητικών βουλευτών στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα εργασιακά.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 | 8:44 μ.μ.

 Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα 902 σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στην βουλή τροπολογία η οποία προβλέπει να «θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης».

Επίσης η ίδια τροπολογία προβλέπει πως «όποιος δεν καταβάλει εμπρόθεσμα στους απασχολουμένους σε αυτόν τις οφειλόμενες συνεπεία της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας πάσης φύσεως αποδοχές», τότε «τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως» με «φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού»

Η τροπολογία του ΚΚΕ κατατίθεται μετά και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, με βάση την οποία η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στον εργαζόμενο, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας και έχει οδηγήσει στην ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους που κινούνται σαν «εργατικά ζόμπι» μεταξύ απλήρωτης εργασίας και ανεργίας.

Με πολύ ενδιαφέρον θα αναμένουμε την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης κατά την συζήτηση της τροπολογίας.

Υ.Γ: Στην ιστοσελίδα left αναρτήθηκε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο  ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, θα κάνουν αποδεκτή κατά το πρώτο της μέρος την τροπολογία του ΚΚΕ με θέμα: «Μη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων και βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

31 Ιουλίου 2017 στις 10:01 μ.μ.

Εξαιρετική κίνηση. mitsos175.

1 Αυγούστου 2017 στις 6:50 π.μ.

Η σπουδαιότερη δράση για την ανατροπή του καπιταλισμού [μετά την κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων]. Επαναστατικές τροπολογίες!

1 Αυγούστου 2017 στις 4:49 μ.μ.

@ΓιάννηςΚαλώς τονε τον γιαννάκη τον επαναστάτη του πληκτρολόγιου!Αν ενοχλήθηκες ,γιαννάκη..ΞΙΔΙ!

1 Αυγούστου 2017 στις 4:50 μ.μ.

Konstantinos Mpourxas
29 λεπτά ·
Πρώτες σκέψεις..
Γιατί η κυβέρνηση έκανε δεκτό μόνο το πρώτο μέρος της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ ενώ απέρριψε το δεύτερο ; Μα για να συνεχίζει να παίζει τον παπά με την Δικαιοσύνη και ο ένας να ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο !
Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ είναι πολύ συγκεκριμένη !
1-''θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης''
2-«όποιος δεν καταβάλει εμπρόθεσμα στους απασχολουμένους σε αυτόν τις οφειλόμενες συνεπεία της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας πάσης φύσεως αποδοχές», τότε «τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως» με «φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού»
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το δεύτερο ...! Καμιά συγκεκριμένη δικαίωση για τους εργαζόμενους .. ασπίδα για τους κακοπληρωτές εργοδότες ..και θέατρο αντιπαραθεσης με την δικαιοσύνη ρίχνοντας ο ενας το μπαλάκι στον άλλον !

1 Αυγούστου 2017 στις 5:14 μ.μ.

Θρηνούν οι Συριζοπασόκοι ακόμη και για αυτό που είναι ελάχιστο, διότι δεν ευνοούνται οι επιχειρηματίες που τους ταΐζουν για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Θα βρείτε σύντομα τρόπο να το ακυρώσετε @Γιάννη, δεν αμφιβάλλει κανείς ξέροντας τί είστε.

1 Αυγούστου 2017 στις 5:22 μ.μ.

@Γιάννης
Η Κομισιόν δυσαρεστήθηκε με την καταδικαστική απόφαση κατά Α.Γεωργίου σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για παράβαση καθήκοντος. Μπορείτε να δείξετε την αφοσίωσή σας και το γραικυλισμό σας ως κυβέρνηση βάζοντας τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης αυτής. Ξέρετε εσείς, όπως κάνατε και την άλλη φορά με τον Γεωργίου ως πιστά τσιράκια των αφεντικών.

1 Αυγούστου 2017 στις 5:24 μ.μ.

Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω.

9 Αυγούστου 2017 στις 11:23 μ.μ.

@ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ Έχω βάσιμες υποψίες ότι όλοι οι καπιταλιστές έχουν μια τεράστια φαγούρα με την κατάθεση της τροπολογίας. Δεν ακούς το ξύσιμο; Τράβα να εισπράξεις το μεροκάματο τώρα...

9 Αυγούστου 2017 στις 11:29 μ.μ.

@deldio Μετά την τροπολογία του ΚΚΕ και οι καταδικαστικές αποφάσεις για το Γεωργίου θα γκρεμίσουν ότι έχει απομείνει από τον καπιταλισμό. Κοίτα ρε που το ΚΚΕ υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης. Το μεροκάματο να βγαίνει...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger