Home » , » Σαν σήμερα το 1905 γεννιέται ο θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης. (Βίντεο)

Σαν σήμερα το 1905 γεννιέται ο θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης. (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 | 3:01 π.μ.

"Κι όταν χτυπήσαμε τα εγκλήματα αυτά και πατάξαμε την προδοσία, αυτοί σαν δεσποινίδες της αριστοκρατίας, που δε βλέπουν γύρω τους τη δυστυχία και την κακομοιριά πού βασιλεύει, αλλά συγκινούνται από ένα άρρωστο γατάκι, έμπηξαν τις φωνές και μας κατηγόρησαν ότι σκοτώνουμε. Επί Μεταξά βιάστηκαν γυναίκες, υπέστησαν μαρτύρια χιλιάδες άνθρωποι, σκοτώθηκαν και γκρεμίστηκαν από τα μπαλκόνια της Ασφάλειας γέροι, έγιναν τόσα εγκλήματα, μα κανείς απ' αυτούς δεν είπε τίποτα. Μα τώρα φωνάζουνε ότι ο Άρης σφάζει.

Ναι, σφάξαμε κι είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε, αν χρειαστεί. Ποιους όμως σφάξαμε; Εμείς είμαστε πιο πονόψυχοι απ' αυτούς. Απόδειξη είναι ότι εμείς είμαστε κείνοι που τρώγαμε χρόνια τώρα τις καρπαζιές και καταδιωκόμασταν. Σφάξαμε κείνους που πρόδιδαν στους καταχτητές τους Έλληνες, κείνους που κλέβανε το λαό και διαπράττανε εγκλήματα".

Απ' τον ιστορικό λόγο του Αρη στην Λαμία

Σαν σήμερα το 1905 γεννιέται στην Λαμία, ο θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης. Παραθέτουμε τόσες παραπομπές αναρτήσεων μας που θα ήταν πλεονασμός το να ξαναγράψουμε όσα ήδη έχουμε αναφέρει..

Παρακάτω ένα σχετικό βίντεο μιας εκπομπής του διαδικτυακού μας ρ/σ για τον Αρη Βελουχιώτη,  που επιμελήθηκε και παρουσίασε η συντρόφισσα Σ. 


Ας θυμηθούμε σχετικές αναρτήσεις μας γ' αυτή την ηγετική μορφή της εθνικής μας αντίστασης.

 Στην μνήμη του Αρη Βελουχιώτη

«Άρης Βελουχιώτης: ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ»

Τότε που ο Αρης Βελουχιώτης ήταν δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη"

Ο Άρης Βελουχιώτης ορκίζει τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ

16/6/1945: «Αντίο Καπετάνιε»

“Ο Άρης κάνει πόλεμο, μ’ αντάρτες παλικάρια…”: Μισή και «μίζερη» αποκατάσταση

Αρης Βελουχιώτης και επαναστατική γραμμή

Άρης Βελουχιώτης:70 χρόνια ασύλληπτος.Ακολουθώντας τα ματωμένα χνάρια του μεγάλου επαναστάτη (vid)

Ο Άρης έλεγε πως ποτέ δεν θα τον πιάσουν αιχμάλωτο. Κι έτσι κι έγινε.

Γράμμα του Αρη Βελουχιώτη στην Κ.Ε του ΚΚΕ 24/3/45

Γοργοπόταμος

Ένα άγνωστο ποίημα για τον Άρη Βελουχιώτη

"Όταν ήμουν με τον Άρη" - "Τα αντάρτικα τραγούδια": Δυο βιβλία για τον Άρη Βελουχιώτη (pdf)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

27 Αυγούστου 2017 στις 5:46 μ.μ.

Ξέρεις τι είναι να έχεις την εξουσία να κυριαρχείς παντού σ΄ όλη την επικράτεια και μάλιστα με τα όπλα. και όλο αυτό το πράγμα να το δίνεις στα αποβράσματα της κοινωνίας, τους δοσίλογους, τους προδότες της πατρίδας ,Αυτό μόνο ενα πολιτικά ηλίθιο κόμμα μπορούσε να το κάνει ή μια συνειδητή σταλινοαναθρεμμένη ηγεσία μπορούσε να την κάνει , το μετά όλοι το γνωρίζουμε στα γουναράδικα τα καλύτερα παιδιά του και το κεφάλι του ΑΡΗ να κρέμεται στα Τρίκαλα

27 Αυγούστου 2017 στις 11:22 μ.μ.

Καλός ο Αντικομμουνισμός σου αλλά η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Ο Λαός δεν πήρε την Εξουσία λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και ...λαοκρατίας....που δεν σημαίνει Σοσιαλισμός. Ο Λαός θα μπορούσε να πάρει την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ μόνο με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Το ότι είσαι πολιτικά ηλίθιος το γνωρίζουμε δεν χρειάζεται να το φωνάζεις Οπορτούνα.

27 Αυγούστου 2017 στις 11:43 μ.μ.

Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ...εσωτερικού...Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ....παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την Μετατροπή του ΚΚΕ σε ....ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ.... απο το 1944 ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. Η ...ΕΔΑ... ήταν η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ. 1943 διάλυση Κ.Δ λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. 1943 διάλυση ΟΚΝΕ ...δεν χρειαζόταν.... 1944 ΚΚΕ ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ....1958 διάλυση Κ.Ο. Η .....ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ.....και τα φούμαρα για ....ομαλότητα..... στέρησαν απο τον λαό την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. δώσανε χρόνο 50 μέρες στην Αστική Τάξη να αλλάξει τον Συσχετισμό και να σφάξει τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατόπιν το έγκλημα στην ΒΑΡΚΙΖΑ. 20 Απρίλη του 1945 το ΕΑΜ μετατράπηκε σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ. Ουτε ψωμί ουτε νερό λόγω ....λαοκρατίας.... Στην 11η Ολομέλεια τον ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 1944 διαγράφουν τον ΑΡΗ και το κρατάνε Μυστικό αδυνατόντας να δημοσεύσουν αυτό το Αίσχος. Το Κάνουνε 12 Ιούνη του 1945 φτιάχνοντας προβοκάτσια ενάντια στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ με 12 μέρες στην Ελλάδα μετά απο 9χρονη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ απουσία σε Κέρκυρα Νταχάου. Απο την 1η Μέρα πίεζε για την Δημιουργία ΔΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙ Τους καθυστερεί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η ....λαοκρατία....ομαλότητα μέχρι τον Σεπτέμβρη του 1947. Το Απαραίτητο ....σκαλάκι....πλατύσκαλο....στον Καπιταλισμό για την σωτηρία του. Και μετά του Φταίνε οι Μπολσεβίκοι ΜΑΛΙΣΤΑ.........

28 Αυγούστου 2017 στις 12:13 π.μ.

ΜΑΛΙΣΤΑ. Ηθελε ....σοσιαλισμό.... το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δηλαδή οι ...Σβώλος...Τσιριμώκος. ......Μ.Κύρκος....Γ.Πασαλίδης.... Μενσεβίκος ΥΠΕΞ στην Γεωργία το 1921 που πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους. Η ....ΣΙΑΝΤΟΣ.... Που στην 2η ΚΟΜΕΠ του 1942 βγάζει το 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ....σεχταριστικό..... Παρτσαλίδης.... πρωτεργάτης το 1968 του ...εσωτερικού.... Ολοι αυτοί μαζί και ο ....παπατζής.... που του είχανε προτείνει την προεδρία του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και απλά δεν δέχτηκε. Και στην Συνέχεια σε Λίβανο Καζέρτα τον Κάνανε πρωθυπουργό που έσφαξε τον λαό τον ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1944.... Και η ....ΕΔΑ.... για ανταμοιβή .....γέρο της δημοκρατίας....... Μιλάμε για πολύ κάρβουνο.......

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger