Home » , » 13 (;) νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της Βαρκελώνης

13 (;) νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της Βαρκελώνης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 | 7:20 μ.μ.


Χωρίς κάποια οργάνωση να αναλάβει την ευθύνη και δίχως η ανακοίνωση της Ισπανικής κυβέρνησης να αναφέρεται συγκεκριμένα για το ποιοι εκδήλωσαν και πραγματοποίησαν την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βαρκελώνης, το επιβεβαιωμένο γεγονός σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ είναι ότι υπάρχουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Για 13 νεκρούς κάνει λόγο ισπανικό ραδιόφωνο. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία επιβεβαιώνει τρεις νεκρούς, ενώ τοπικές ιστοσελίδες ανεβάζουν τον αριθμό στους 7.

Οπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι “τρομοκρατική ενέργεια”.

Επίσης δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη λίγη ώρα μετά την επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της πόλης, μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι οι ένοπλοι κρατ'ανε ομήρους.

Προηγουμένως ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην περιοχή Ράμπλας, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχής της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει πολλούς ανθρώπους, έγινε γνωστό από την αστυνομία της Καταλονίας (βορειανατολική Ισπανία).
Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στην περιοχή, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger