Home » , » Καταλονία: Δήλωση της CNT της Καταλονίας και των Βαλεαρίδων Νήσων

Καταλονία: Δήλωση της CNT της Καταλονίας και των Βαλεαρίδων Νήσων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 | 8:10 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175. 

«Τα τοπικά συνδικάτα της CNT από την Καταλονία και τις Βαλεαρίδες Νήσους δηλώνουμε δημοσίως την υποστήριξή μας για την αυτοδιάθεση του καταλανικού λαού.
Ως αναρχοσυνδικαλιστές, δεν πιστεύουμε ότι οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις εντός ενός καπιταλιστικού πλαισίου μπορούν να αντανακλούν την επιθυμία μας για κοινωνικό μετασχηματισμό, μια αλλαγή που θα σήμαινε την παραγωγή και την κατανάλωση μέσα στα χέρια των εργαζομένων. Εξαιτίας αυτού, οι καθημερινοί μας αγώνες δεν επικεντρώνονται στη δημιουργία νέων κρατών ή στη στήριξη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε προς αλλού όταν οι καθημερινοί άνθρωποι δέχονται επίθεση και καταπιέζονται από οποιοδήποτε κράτος. Ένα κράτος που έχει, στην περίπτωση αυτή, αφαιρέσει τη μάσκα του και αποκαλύπτεται ως αυταρχικός κανόνας, ο πραγματικός κληρονόμος του καθεστώτος του Φράνκο. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να ανακαλυφθεί και πιο πριν σε πολλές περιπτώσεις, όπως οι μεταρρυθμίσεις του εργατικού δικαίου, οι κρατικές ενισχύσεις των τραπεζών, οι περικοπές στην υγεία και στην εκπαίδευση, οι μαζικές εξώσεις των οικογενειών εκτός απασχόλησης ... πολλές από τις οποίες εφαρμόστηκαν από την ίδια την καταλανική κυβέρνηση.

Η CNT Καταλονίας και Βαλεαρίδων χαιρετίζουν αυτό το πνεύμα ανυπακοής εναντίον ενός δικτατορικού κράτους, ενός εγκληματικού και φασιστικού κράτους και θέλουν να εκφράσουμε την ισχυρότερη καταγγελία μας για την καταπίεση εναντίον των εργαζομένων και εκείνων που την εκτελούν.

Οι άνδρες και οι γυναίκες στη CNT θα είναι εκείνοι που θα σταθούμε ως ένα, υπερασπιζόμενοι τις γείτονες και τους συμπολίτες μας, όπως άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με μία αναρχοσυνδικαλιστική, και επομένως επαναστατική, οργάνωση». Πηγή

Δεν μπορούμε να κοιτάμε αλλού όταν οι καθημερινοί άνθρωποι δέχονται επίθεση και καταπιέζονται από οποιοδήποτε κράτος. Μπορούμε; Σαν Κομμουνιστές, Επαναστάτες, ούτε εμείς μπορούμε. Πόσο μάλλον όταν οι εξελίξεις μπορεί να δώσουν ευκαιρίες για ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Προς τη ριζική αλλαγή ενός σάπιου συστήματος.

Έχουμε πει πολλά για το Σουλτάνο. Δίκαια, αλλά για τον Ισπανό πρωθυπουργό; Τι διαφορά έχει η στάση της Ισπανικής Κυβέρνησης με αυτή της Τουρκικής; Οι Κούρδοι έχουν δικαίωμα να είναι ελεύθεροι. Οι κάτοικοι της Καταλονίας όχι; Γιατί; Μήπως επειδή η Ισπανία είναι στην ΕΕ;

Πως έλεγε ο Μίκης Α ναι! «Είμαι Ευρωπαίος, έχω δυο αυτιά, τόνα μόνο ακούει, απ' τα Ανατολικά, την πόρτα μου χτυπάει και πάλι ο φασισμός, όμως σε τέτοιους ήχους, είμαι εντελώς κουφός».  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger