Home » , » Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) διέσπασε τις άμυνες του ISIS. Η συντριβή των ισλαμοφασιστών είναι πια γεγονός.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) διέσπασε τις άμυνες του ISIS. Η συντριβή των ισλαμοφασιστών είναι πια γεγονός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 | 12:49 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Εξελίξεις στη Συρία: Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) διέσπασε τις άμυνες του ISIS, που είχαν περικυκλωθεί πριν λίγες μέρες γύρω από την πόλη Uqayribat, έτσι οι κυβερνητικοί αναμένεται να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Κεντρικής Συρίας εξαλείφοντας τον τελευταίο θύλακα των φανατικών ισλαμιστών.

Πάντως η αυτοαποκαλούμενη «αντιπολίτευση» ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας επίθεση, αφού ο Στρατός είναι απασχολημένος με την απελευθέρωση της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ από τα δεσμά του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ο άλλος λόγος που θα επιχειρήσουν επίθεση είναι πως οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να περιέλθει ξανά στον έλεγχο του Άσαντ η πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή. Η επίθεση πιθανόν θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικό τόπο από την προηγούμενη, αφού η προσπάθεια της «αντιπολίτευσης» να βοηθήσει τον παγιδευμένο ISIS, απέτυχε οικτρά.

Οι Κούρδοι απελευθερώνουν συνεχώς νέες γειτονίες στην πόλη Ράκκα - «πρωτεύουσα» των Ισλαμιστών - ενώ έχουν ήδη σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει πάνω από τους μισούς παγιδευμένους τρομοκράτες.
Οι μαχητές του ISIS προτιμούν πλέον να παραδοθούν, όπως πρόσφατα παραδόθηκαν στους Κούρδους στο Ιράκ, ή να κάνουν συμφωνίες ώστε να φύγουν από περιοχές που κατέχουν, όπως έγινε πριν λίγες μέρες στα Σύνορα Λιβάνου - Συρίας.
Το ηθικό τους είναι πολύ χαμηλό, αφού η συντριβή τους είναι πλέον γεγονός. Εν τούτοις διαθέτουν ακόμα κάπου 15 με 20 χιλιάδες στην στρατηγικής σημασίας περιοχή της Ντέιρ αλ-Ζορ, όπου συγκεντρώνονται για την τελική μάχη.

Αν ήταν να περιγράψουμε με μια φράση τον πόλεμο θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κοσμικό Ισλάμ κατατρόπωσε τους φανατικούς Ισλαμιστές και αυτό οφείλεται (όπως έχουμε πει ξανά) κυρίως στην απάνθρωπη συμπεριφορά των ιδίων των τζιχαντιστών.
Ένα από τα θετικά είναι ότι οι Μουσουλμάνοι που πολεμούν στο πλευρό του Άσαντ προστάτευαν τους Χριστιανούς, οι οποίοι βοήθησαν με τη σειρά τους τα αδέλφια τους στη μάχη. Αυτό μετράει υπέρ της ενότητας της Συρίας. Αν νικούσαν οι υποτακτικοί του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των Σεΐχηδων - Σουλτάνων, θα είχαμε μια μεγάλη ανθρωποσφαγή εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων. Δεν αναφέρομαι σε νίκη του ISIS - δεν υπήρχε από την αρχή τέτοια περίπτωση - αλλά σε επικράτηση της δήθεν Συριακής «αντιπολίτευσης», η οποία πιστεύει ακριβώς τα ίδια, αλλά εξοπλίζεται επίσημα από τις ΗΠΑ και τους υπόλοιπους συμμάχους της.

Ο πόλεμος για το ISIS τελειώνει. Στο Κομπάνι οι Ισλαμιστές έχασαν την αποφασιστική μάχη. Με τις ανόητες επιθέσεις τους, κάνοντας μεγάλα λάθη, ειδικά μετά την επέμβαση της Ρωσικής Αεροπορίας, ο πόλεμος τους έφτασε πιο γρήγορα στο τέλος του. Όμως τα συμφέροντα στη Συρία είναι πολλά και αντικρουόμενα. ΗΠΑ - Ρωσία και πολλές γειτονικές χώρες έχουν επενδύσει στον πόλεμο, έτσι οι συγκρούσεις μπορεί να παραταθούν, εκτός αν οι μεγάλες δυνάμεις συμφωνήσουν αλλιώς.

Οι αντάρτες που ενισχύονται από την Τουρκία κάνουν εδώ και καιρό επιθέσεις στους Κούρδους. Αν και στρατιωτικά η καλύτερη στιγμή επίθεσης της Τουρκίας στους Κούρδους είναι τώρα, που ο περισσότερος στρατός τους είναι στη Ράκκα, διπλωματικά κάτι τέτοιο θα έχει οργισμένη αντίδραση, αφού θα ερμηνευτεί (σωστά) ως προσπάθεια της Τουρκίας, να βοηθήσει το ISIS. Η Τουρκία πάντως δεν θα δεχθεί Κουρδικό κράτος, ιδιαίτερα όταν ο «Σουλτάνος» έχει σοβαρότατα εσωτερικά προβλήματα. Αλλά ούτε οι Κούρδοι είναι διατεθειμένοι να χάσουν την πολυπόθητη Ελευθερία την οποία απέκτησαν πανάξια, με πάρα πολλές θυσίες.

Εκείνο που θα διατηρηθεί σίγουρα από τον ISIS είναι το κουφάρι του. Δυτικοί θα χρησιμοποιήσουν την οργάνωση, που οι ίδιοι έφτιαξαν, στην Ευρώπη και την Αμερική ως φόβητρο, ως αφορμή για καταστολή και καταπάτηση δικαιωμάτων, ενώ στο υπόλοιπο κόσμο ως άλλοθι για επεμβάσεις... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger