Home » , , » Παρέλασαν και φέτος.

Παρέλασαν και φέτος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 | 11:04 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175.

Είδαμε άρματα, κανόνια, αεροπλάνα, … όλα αυτά που αγοράσαμε από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και μερικά από τη Ρωσία. Εμείς κατασκευάζουμε τίποτα; Πως! Χαράτσια, ρουσφέτια, χρέη… Στην ανεργία είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη. Αλλά θα βοηθήσουμε τον καημένο τον Τραμπ και τις εταιρείες όπλων, μη χάσουν μερικά δις, κρίμα δεν είναι;

Δεν είδαμε όμως ούτε φέτος το βασικότερο: Τις μίζες! Δεν θα έπρεπε να παρελάσει άγημα πολιτικών κρατώντας στα χέρια τα βιβλιάρια των Τραπεζών του Εξωτερικού; Τόσο κόπο έκαναν οι άνθρωποι να μας κλέψουν, ούτε μια αναγνώριση, τίποτα; Αχαριστία! Γιατί χάρη σ’ αυτούς έχουμε αεροπλάνα κι ελικόπτερα. Δεν πετάνε βέβαια όλα, αλλά έχουμε… Κι υποβρύχια έχουμε, λίγο γερμένα, αλλά έχουν εγγύηση! Γερμανική… Θα πάρουμε κι αόρατα αεροπλάνα, μην ανησυχείτε, φτάνει να πληρώσουμε. Λεφτά να υπάρχουν κι όπλα βρίσκονται. Που θα βρουν λεφτά; Που τα βρήκε ο ΓΑΠ; Από τα συνήθη κορόιδα...

Πάντως τη γρίνια δεν την καταλαβαίνω. Γκρινιάζουν ορισμένοι Σύντροφοι «τι τις θέλουμε τις παρελάσεις;» Καλέ, πάτε καλά; Ότι θέλουμε όλες τις παρελάσεις. Από στρατιωτικές, μέχρι αυτές στο Καρναβάλι. Για να δούμε, να ξεχαστούμε, να περάσει λίγο η ώρα, να διασκεδάσουμε βρε αδερφέ! Μας έρχεται λίγο ακριβά, αλλά και στα μπουζούκια να πας, πληρώνεις. Αμ την Εθνική Υπερηφάνεια που την πάς; Ξέρεις τι είναι να είσαι υποτελής στη Γερμανία και να βλέπεις παρέλαση, επειδή νίκησε ο παππούς σου το Σόιμπλε, όταν ήταν νέος; Σου σηκώνεται το… ηθικό.

Βέβαια κάποιοι άλλοι είναι γκρινιάρηδες και γρουσούζηδες, ότι κι αν δουν. Οι Δεξιοί πχ. Παρελαύνουν οι μαθήτριες με μίνι, δεν τους αρέσει! Τι θέλετε να ντυθούν; Καλόγριες; Ορίστε παρέλασαν μερικές με μαντίλα. Ούτε αυτό το θέλουν! Δεν τους βρίσκεις πουθενά. «Τι δουλειά έχει ο Αφγανός να σηκώσει τη σημαία»; Ρωτάνε. Θα σου πω, αν μου απαντήσεις κι εσύ, τι δουλειά έχει ο απόγονος του προδότη, του μαυραγορίτη, του ταγματασφαλίτη, να κρατάει αυτός την Ελληνική Σημαία και να το παίζει Ελληναράς! Ο παππούς του ορκίζονταν πίστη στο Χίτλερ. Στο κάτω-κάτω της γραφής, το Αφγανιστάν, ουδέτερο ήταν στο Β’ Παγκόσμιο, ζημιά δεν μας έκανε. Άλλοι άρπαζαν, βασάνιζαν, σκότωναν, μαζί με τους Κατακτητές.

Παρέλασαν λοιπόν και φέτος. Από παρελάσεις πάμε καλά. Από Οικονομία όμως; Βράσε ρύζι. Ούτε ρύζι, ούτε ψωμί δεν έχουν πολλοί. Μισή Κατοχή είναι το Μνημόνιο. Αν βγάλεις τις εκτελέσεις και τους νεκρούς (807.000) στην Οικονομία τα αποτελέσματα είναι παρόμοια.

Όταν έφυγαν οι Γερμανοί το ΑΕΠ της χώρας ήταν το μισό από αυτό που ήταν προπολεμικά. Υπήρχαν 1.200.0000 άστεγοι, φοβερή ανεργία και σχεδόν καθόλου υποδομές. Το 90% των γεφυριών το 75% των πλοίων, ύδρευση, ηλεκτρισμός, δρόμοι, σιδηρόδρομοι... κατεστραμμένα. Μέχρι και τα δάση τα έκαψαν. Το 75% των δασών στην Αττική. Σήμερα καίνε τα υπόλοιπα.

Μόνο η Γερμανική ιδιωτική εταιρία Krupp έπαιρνε κάθε χρόνο 600.000 τόνους μετάλλευμα, χωρίς να δίνει τίποτα. Από αυτά οι 300 ήταν χρυσό. Κάθε ομοιότητα με την Ελ Ντοράντο είναι σύμπτωση; Ιδού το ερώτημα. Τότε το έλεγαν πλιάτσικο σήμερα το λένε επένδυση. Αλλά και τότε νομίζω κάτι παρόμοιο έλεγαν οι προσκυνημένοι… Και τότε και σήμερα βούταγαν τα ξερά τους κι άρπαζαν ότι ήθελαν. Μέχρι που σε μερικούς έκοβε το κουλό τους η Αντίσταση.

Όσοι Αντιστέκονταν τότε ήταν για τα ΜΜΕ «επικίνδυνοι», «τρομοκράτες» και άλλα πολλά. Εγώ όμως θα ευχαριστήσω τους «επικίνδυνους τρομοκράτες» που μας Ελευθέρωσαν τότε. Γιατί αν περιμέναμε από τους «ακίνδυνους» που γονάτιζαν για να έχουν την ησυχία τους ή για να τα κονομήσουν σε βάρος των άλλων, θα ήμασταν τώρα στο ράφι με τα σαπούνια… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger