Home » » Ο Φοίβος Οικονομίδης καλεσμένος στην ERTopen τη Δευτέρα 23/10/2017 στις 17.00 από το «ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ο Φοίβος Οικονομίδης καλεσμένος στην ERTopen τη Δευτέρα 23/10/2017 στις 17.00 από το «ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Από Unknown , Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 | 7:15 π.μ.

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται στην Ertopen.
Καλεσμένος μας ο συγγραφέας και ιστορικός Φοίβος Οικονομίδης για να μιλήσουμε σχετικά με το νέο του βιβλίο   "Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ '44 ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ"
Ο εκδοτικός οίκος ΚΨΜ πρόσφερε δύο αντίτυπα του βιβλίου, για τα οποία καλούμε τους φαντάρους να επικοινωνήσουμε μαζί μας, ώστε να τα απολαύσουν.
Σύμφωνα με την παρουσίαση του βιβλίου:  
Στη Δεκεμβριανή μάχη της Αθήνας ο ΕΛΑΣ αμφισβήτησε ένοπλα, για 33 μέρες, τη βρετανική επιρροή στην Ελλάδα που απλωνόταν στη χώρα από την επανάσταση του 1821.
Ο Τσόρτσιλ πίστευε στο δόγμα του βρετανικού μεγαλείου: «Όχι ειρήνη χωρίς νίκη». Όμως η ένοπλη βρετανική επέμβαση στην Ελλάδα λειτούργησε αρνητικά για το βρετανικό γόητρο στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης.
Στη μάχη των Δεκεμβριανών η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ δεν ήταν αμέτοχες. Πρέπει να είχαν προβλέψει ότι το τέλος του παγκόσμιου πολέμου θα έφερνε εκείνες στην κορυφή του κόσμου ενώ η Βρετανία θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα.
Μετά το τέλος της δεκεμβριανής μάχης ο Σιάντος ενώπιον της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η Σοβιετική Ένωση είναι «το γενικό επιτελείο όλων των επαναστατικών λαϊκών κινημάτων του κόσμου».
Αλλά τα Δεμεκβριανά έδωσαν την ευκαιρία να εκδηλωθεί και ο αγγλοαμερικανικός ανταγωνισμός για την ηγεσία στο δυτικό χώρο επιρροής που είχε ήδη αρχίσει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).
Την εκπομπή παρουσιάζει ο Νίκος Aργυρίου εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας του ΔΙΚΤΥΟY ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι το 6932955437, ενώ η ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι το diktiospartakos.blogspot.com
Συντονιστείτε στο ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTOpen, στους106,7 στα FM στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.
Επίσης, το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3, στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο. 
Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5 και στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger