Home » » Τι δουλειά έχουν τα ελληνικά F16 στην Κύπρο με εντολή του Π.Καμμένου;

Τι δουλειά έχουν τα ελληνικά F16 στην Κύπρο με εντολή του Π.Καμμένου;

Από Unknown , Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 | 9:07 π.μ.

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΣ
"Στον ουρανό της Λευκωσίας πέταξαν και δύο F-16, που έστειλε η Ελλάδα με απόφαση του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας θεωρούν ως κίνηση υψηλού συμβολισμού την πτήση των F-16, ο ήχος των οποίων ανησύχησε τους κατοίκους της πρωτεύουσας, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος".
Πρόκειται για μια ακόμη εθνικιστική και μιλιταριστική επίδειξη, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης αυτή τη φορά, που έρχεται να κλιμακώσει την ένταση και να ανεβάσει το θερμόμετρο στο πεδίο των ήδη τεταμένων σχέσεων μεταξύ των κρατών της περιοχής. Ένταση που συνδέεται άμεσα με τον σκληρό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό μεταξύ δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων που εποφθαλμιούν ΑΟΖ-κοιτάσματα-έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.Οι στόχοι όμως αυτών των επιλογών της αστικής πολιτικής είναι πολλαπλοί και στοχοποιούν τον κόσμο της εργασίας σε Ελλάδα-Τουρκία από διαφορετικές κατευθύνσεις, με ζητούμενο την πειθάρχηση και ενσωμάτωση του σε "εθνικά μέτωπα". Επιδιώκουν όχι μόνο να μας φορτώσουν τα βάρη της αστικής οικονομικής ανάπτυξης και των πολεμικών εξοπλισμών, αλλά να μας μετατρέψουν σε Αναλώσιμο των πολεμικών τυχοδιωκτισμών τους.
Οι διαφορετικές εκδοχές του καθεστώτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του επιχειρηματικού κράτους άμυνας-ασφάλειας του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και στις δύο ακτές του Αιγαίου συνδέονται με τα σκληρά αντεργατικά μέτρα, με την ραγδαία αύξηση της φορολογίας και με σκοπό την αγορά όπλων, ενώ η πρόσληψη Μισθοφόρων στρατιωτών, η συγκρότηση Εθνοφυλακής, οι επικίνδυνες στρατιωτικές ασκήσεις συνθέτουν το παζλ των πολεμικών προετοιμασιών, αποκαλύπτουν την κλιμάκωση του κοινωνικού πολέμου.
Η πτήση επομένως των ελληνικών F16 στην Κύπρο συνδέεται άμεσα με το ταξίδι στις ΗΠΑ των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά όπου όλοι εκτιμούν ότι θα σφραγίσει την ελληνοαμερικανική πολεμική συνεργασία: η συμφωνία για την Σούδα θα δώσει νέα επικίνδυνη για τους λαούς διάσταση στην συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και βάσεων στους βάρβαρους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιτυγχάνει το ρόλο του πιο πρόθυμου και ικανού πολεμικού συνεργάτη του Προέδρου Τραμπ.
Η συμφωνία αυτή συνδέεται με την ρύθμιση του ζητήματος του πανάκριβου εκσυγχρονισμού των ελληνικών F16 (το κόστος υπολογίζεται σε 1,7 με 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια), το ενδεχόμενο προμήθειας των επίσης πανάκριβων F35 (άλλα 3 δις δολάρια) και την προμήθεια μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ!
Όλοι αυτοί οι εξοπλισμοί προβάλλονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που παπαγαλίζουν την κυβερνητική προπαγάνδα, ως απαραίτητοι στον ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, ο  οποίος δεν κλιμακώνεται μόνο πάνω από το Αιγαίο, αλλά σε μια τεράστια ζώνη από τα Βαλκάνια μέχρι την Κύπρο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη οι στρατευμένοι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι επαναφέρουν το τυχοδιωκτικό επιθετικό Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου και το συνδέουν τόσο με την πτήση των Ελληνικών F16 την 1η Οκτωβρίου στην Κύπρο, όσο και με την απαίτηση πραγματοποίησης πολεμικών εξοπλισμών.
Αναλαμβάνουν να προπαγανδίσουν την πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης:
“Η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά για την Ελλάδα”, μας λένε ότι δήλωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, μετά από την παρέλαση για την 57η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου. 
Και επαναφέρουν όλη την συζήτηση περί Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του εθνικιστή πρώην Γεράσιμου Αρσένη, το οποίο από την πρώτη στιγμή προσέκρουσε στο ζήτημα του τεράστιου κόστους του εξοπλιστικού προγράμματος για να στηριχθεί επιχειρησιακά το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. 
Τονίζουν ότι ο Π.Καμμένος είναι στην “γραμμή Αρσένη”, πιστεύει στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα όπως επίσης και ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης που απαιτεί να το “αναστήσουμε”!
Και καταλήγουν, αποκαλύπτοντας την επιδίωξη της παρέμβασης τους: 
Όπως και στη “γέννησή” του, έτσι και στην “ανάστασή” του , το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα χρειάζεται ουσιαστική στήριξη. Το “κοινό οικονομικό δόγμα Ελλάδος-Κύπρου” είναι απαραίτητο να υπάρξει για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Συνεπώς Αθήνα και Λευκωσία θα πρέπει να βρουν τον τρόπο για να το ενεργοποιήσουν και μάλιστα γρήγορα".
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε
Κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.
''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger