Home » , » Αν ήμουν στο ΚΚΕ ή σκέψεις για τον αντιφασιστικό αγώνα

Αν ήμουν στο ΚΚΕ ή σκέψεις για τον αντιφασιστικό αγώνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 | 6:29 μ.μ.

Πηγή: Pradunas Alexandros - f/b

Με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο Εφετείο ξαναέκανα μια σκέψη που με τρώει εδώ και χρόνια.
Σκεφτόμουν ότι αν ήμουν μέλος του ΚΚΕ (του μόνου μαζικού και σοβαρά οργανωμένου κόμματος της εργατικής τάξης αυτή τη στιγμή) θα πρότεινα στο κόμμα ήδη από το 2009 τουλάχιστον, αλλά πάντως σίγουρα μετά την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα λίγες μέρες πριν την δολοφονία Φύσσα, να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία με τίτλο "Ποτέ και Πουθενά", ανακοινώνοντας δημόσια ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά στην Χρυσή Αυγή να κάνει δημόσια συγκέντρωση - όποτε ανακοινώνει κάποια θα οργανώνουμε αντισυγκέντρωση κάποιες ώρες πριν καταλαμβάνοντας τον χώρο στον οποίο έχουν εξαγγείλει ότι θα συγκεντρωθούν.

Σε αυτές τις αντισυγκεντρώσεις, ο βασικός πυρήνας θα ήταν φυσικά τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά θα υπήρχε ανοιχτό κάλεσμα να συμμετάσχουν όσοι νεολαίοι και εργαζόμενοι θέλουν - και φυσικά όσες από τις οργανώσεις της Αριστεράς το επιθυμούν.
Θα το πήγαινα μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας να φτιαχτούν επιτροπές της πρωτοβουλίας "Ποτέ και πουθενά" σε κάθε πόλη και γειτονιά με συμμετοχή και μη κομματικών μελών που θα μπορούσαν να σχεδιάζουν την δράση των επιτροπών και να απευθύνονται και σε άλλο κόσμο για ενεργή συμμετοχή.

Μια τέτοια εκστρατεία, αν την αναλάμβανε ένα μαζικό κόμμα όπως το ΚΚΕ, θα αποτελούσε συντριπτικό πλήγμα για τους Ναζί και ταυτόχρονα θα ανέβαζε κατακόρυφα το κύρος του κόμματος στις γραμμές των πρωτοπόρων εργαζόμενων και νεολαίων. Πιστεύω πως από μια τέτοια διαδικασία για παράδειγμα η ΚΝΕ θα έβγαινε εξαιρετικά δυναμωμένη οργανωτικά.

Τώρα θα μου πεις γιατί κάνω αυτές τις σκέψεις; Αφού δεν θα ήμουν ποτέ στο ΚΚΕ με δεδομένο ότι είναι αυτό που είναι και με δεδομένο ότι αν το ΚΚΕ έπαιρνε μια τέτοια πρωτοβουλία, δεν θα ήταν το ΚΚΕ που ξέρουμε: με την χαρακτηριστική υποτίμηση του φασιστικού κινδύνου, τα παχιά λόγια χωρίς αντίκρισμα, τον σεχταρισμό και τον φόβο μπροστά σε οποιονδήποτε συγχρωτισμό των μελών του με άλλες δυνάμεις - ακόμη και ανένταχτους.

Κάνω αυτές τις σκέψεις γιατί δείχνουν νομίζω τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν είχαμε χτίσει ένα μαζικό επαναστατικό κόμμα και πόσο απαραίτητο είναι να το κάνουμε.

Κι αν σε αυτή την περίοδο της σχετικής σταθεροποίησης του συστήματος και της εν εξελίξει δίκης ο κίνδυνος των Ναζί (κακώς φυσικά) μας φαίνεται κάπως απομακρυσμένος, το μόνο βέβαιο είναι ότι στον καιρό της πιο βαθιάς κρίσης του συστήματος αυτό τους χρειάζεται και δεν θα διστάσει να τους χρησιμοποιήσει αν κινδυνέψει.

Έχουμε μπροστά μας μια κούρσα με τον χρόνο και πάμε με τα πόδια. Χρειάζεται να αποκτήσουμε το αμάξι που λέγεται μαζική επαναστατική Αριστερά και με το γκάζι κολλημένο να περάσουμε από πάνω από τα ναζιστικά καθάρματα και το σύστημα που τα εκτρέφει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

1 Νοεμβρίου 2017 στις 7:18 μ.μ.

Οσο για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ τα πράγματα είναι πεντακάθαρα και τα βλέπει κάθε άνθρωπος μπροστά του. 3 χρόνια η σφαγή του λαού συνεχίζεται με απίστευτη αγριότητα. Παιδιά καταρρέουν μέσα στα σχολεία πεινασμενα σπίτια μέσα στο χειμώνα χωρίς ρεύμα Νοσοκομεία χωρίς Γιατρούς και προσωπικό. Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ με το ΚΚΕ να έχει δικαιωθεί 100% που δεν αυτοκτόνησε το 2012. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πάνω απο όλα.

1 Νοεμβρίου 2017 στις 9:54 μ.μ.

Αυτός που έγραψε το άρθρο και όποιος άλλος θέλει τον περιμένουμε στην Λαική Συμμαχία ενάντια στην Φασιστική πανούκλα. Οπως πολύ σωστά λέει είναι μεγάλος ο Κίνδυνος και πρέπει να τον Αντιμετωπίσουμε. Ταξική Ενότητα. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ.

2 Νοεμβρίου 2017 στις 2:08 μ.μ.

Είναι πραγματικά συγκινητικό... το ενδιαφέρον του αρθρογράφου για το πως θα δυναμώσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τον ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Πήραμε ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ τα τελευταία 80 χρόνια και τις Τρείς επιχειρήθηκε η διάλυση του ΚΚΕ. Την 1η με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ διαλύθηκε η ΟΚΝΕ το 1943... μετατράπηκε το ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο.... και δεν πήρε ο λαός την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944. Την 2η με την ....ΕΔΑ.... αμέσως μετά την ήττα του ΔΣΕ που η ίδιοι προκάλεσαν συνέχισαν το ίδιο παιχνίδι. Αρνήθηκαν την Υποψηφιότητα Μπελογιάννη και εκτελέστηκε διάλυση Κ.Ο 1958 ...ΕΔΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ. 1988 Κοινό πόρισμα ΚΚΕ ....ΕΑΡ.... Δημιουργία του Συνασπισμού.. διάλυση της ΚΝΕ συμμετοχή σε δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού και το 1991 γενική έφοδος για την διάλυση του ΚΚΕ. Ευχαριστούμε λοιπόν. Χτυπήστε άλλη πόρτα.....

2 Νοεμβρίου 2017 στις 6:53 μ.μ.

Άλλη πόρτα χτυπάμε φίλε τζαμαρία. Όσο για σένα, συνέχισε να σφυρίζεις αδιάφορα....

2 Νοεμβρίου 2017 στις 7:08 μ.μ.

πολιτικη δραση η καταληψη του υπουργειου εργασιας απο το παμε. πολιτικη δραση οι επισκεψεις του ρουβικωνα. πως θα κριθουν; απο το αποτελεσμα οπως κρινουμε συνηθως (οχι παντα). το βραχυπροθεσμο, το μακτοπροθεσμο, τις αλλαγες που φερνει προβλεπομενες , απροβλεπτες. οι μερες περνουν , η ιστορια με πιο αργους ρυθμους περναει , κρινει
σημ και οι δρασεις , ενεργειες καθε αριστερης συλλογικοτητας, κομματος κλπ

2 Νοεμβρίου 2017 στις 8:50 μ.μ.

Δεν σφυρίζω αδιάφορα. Παραθέτω στοιχεία απο τις τρεις εμπειρίες του 20ου αιώνα. Και στις τρεις η προσπάθεια ήταν η διάλυση του ΚΚΕ. Το 1991 τα πάντα καταστράφηκαν δολοφονημένα απο ...μέσα... και επάνω... με το ΚΚΕ να φτάνει ένα βήμα απο τον γκρεμό. Ολα έχουν ένα όριο......

3 Νοεμβρίου 2017 στις 11:29 π.μ.

Βάλε και την περιφρουρηση της βουλής από το ΚΚΕ που βρέθηκε μαζί με τους μπάτσους απέναντι σε 1εκ αγανακτισμενους που θέλανε να μπούνε μέσα στη βουλή. 1εκ τραμπουκους φώναζε τότε το ΚΚΕ στη ντουντούκα, υπάρχει και σχετικό βίντεο. Επίσης, την Βάρκιζα την έβαλες?

5 Νοεμβρίου 2017 στις 10:36 π.μ.

@Elli Part Σιγά!Σου έφυγε ένας πόντος!Το όνομα Κοτζαρίδης σου λέει τίποτε,ωρέ επαναστάτη ρου γλυκού νερού;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger