Home » , » Τα βραβευμένα τροπάρια του δεσπότη Ανθιμου

Τα βραβευμένα τροπάρια του δεσπότη Ανθιμου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 | 4:06 μ.μ.

Ο θαυμαστής της χούντας, γνωστός εθνοκάπηλος και χριστέμπορας δεσπότης Ανθιμος, πρέπει να είναι ενθουσιασμένος βλέποντας τα «θεόπνευστα» τροπάρια του να αποτελούν πρότυπο για τους νέους ρασοφόρους, σε βαθμό μάλιστα που να αξίζει να βραβευτεί.

Όπως μας λέει η σημερινή είδηση με ομόφωνη απόφαση του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο Ανθιμος αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας του τμήματος.

Και το σκεπτικό με το οποίο του αποδόθηκε αυτή η τιμητική διάκριση αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Ανθιμο: «ανήκει στους κορυφαίους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας, βοηθό και συμπαραστάτη στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής θεολογικής κοινότητας».

Ας θυμηθούμε μερικούς ψαλμούς, "παραγωγής" του "κορυφαίου Μητροπολίτη", του αρχιρασοφόρου "ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας"

Αρχικά το έπαιξε στρατηλάτης – κατακτητής προτείνοντας εισβολή στην γειτονική χώρα για «να πάρουμε πίσω, τα κομμάτια της Μακεδονίας που της λείπουν»

Την άλλη παρίστανε τον χωροφύλακα ηθικής για να προστατέψει απ’ τα χαλαρά ήθη την κοινωνία μας. εντοπίζοντας: «Ανηθικότητες, αναισχυντίες, απρέπειες αλλά και παρά φύσιν πράξεις στην κοινωνία, που η εκκλησία δεν μπορεί να είναι αδρανής και σιωπηλή, διότι θα πάθουμε σαν τα Σόδομα και τα Γόμμορα».
Οχι, αυτά δεν τα έλεγε όταν ο ίδιος βρέθηκε κατηγορούμενος –απαλλάχτηκε τελικά με βούλευμα- για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση βιασμού ανηλίκου στο «Παπάφειου» Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο είναι πρόεδρος του Δ.Σ. και ο ίδιος προσπάθησε να την κουκουλώσει.
Ακούσαμε αυτά τα  απίθανα κηρύγματα του δεσπότη Θεσσαλονίκης όταν είχε γίνει το gay pride στην συμπρωτεύουσα. με τον Ανθιμο. «Ο γυμνισμός είναι αδίκημα», οι συμμετέχοντες στο gay pride πρέπει να συλληφθούν απ’ την αστυνομία και ένα σωρό άλλα τέτοια τροπάρια μας έψαλε τότε ο Ανθιμος.

Επίσης, ο «άγιος» αυτός, διακρίνεται για την βαθιά του κατάρτιση σε όλα τα ζητήματα. Σαν ιστορικό τον γνωρίσαμε τότε που κατέληγε στο συμπέρασμά του «ότι ακόμα θα φορούσαμε φέσι αν δεν υπήρχε η εκκλησία», σαν νομικό τότε που έδινε στην δημοσιότητα το «πόρισμα» του για την αθωότητας των μπίζνεμαν – καλογέρων του Βατοπεδίου, σαν προστάτη των «χρηστών ηθών» την εποχή που κατέθετε μήνυση σε βάρος των παιδιών της κατάληψης Υφανέτ γιατί κυκλοφόρησαν αφίσα με την οποία κατά την άποψη του «Προσβάλλεται η εκκλησία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου»! 

Αλλά και για τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το "ποίμνιο του" δεν αδιαφόρησε ο δεσπότης Θεσσαλονίκης. Αν σας διαφεύγει να σας γνωστοποιήσουμε ότι με εντολή του στις 45 εκκλησίες της μητρόπολης του οι παπάδες διάβασαν δέηση προς τον μεγαλοδύναμο για να βγει η χώρα μας από την οικονομική καπιταλιστική κρίση.

Μετά απ' όλα αυτά μπορεί να παραγνωριστεί η τεράστια προσφορά του προς το θρησκευόμενο ποίμνιο και να μην αποδοθούν βραβεία και τιμές στον "Ιεράρχη με το υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης";

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger