Home » , » Το όνομα του πατρός.

Το όνομα του πατρός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 | 7:42 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Την Κρήτη επέλεξε για να ψηφίσει για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς ο Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο εκεί τον περίμενε μια... απρόσμενη ερώτηση. Αφού έβγαλε τις απαραίτητες φωτογραφίες με όσους βρίσκονταν στο εκλογικό τμήμα, βρέθηκε ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής.
Εκεί, η κοπέλα που ήταν υπεύθυνη, αφού τον εντόπισε μέσω της ειδικής εφαρμογής, τον κοίταξε και ρώτησε «το όνομα του πατέρα σας;».
Η ερώτηση έκανε τους πάντες να... απορήσουν, ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αιφνιδιάστηκε και απάντησε: «Ανδρέας».

Είσαι σίγουρος Γιωργάκη; Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα οικογενειακά του καθενός, αλλά αρκετοί το θεώρησαν υπονοούμενο.
«- Μα σε τίποτα να μην του μοιάσει αυτό το παιδί»; Αυτή είναι η σκέψη πάρα πολλών ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που το πήρε «μαγαζάρα» και το κατάντησε υποκατάστημα της αντίπαλης εταιρείας «ΝΔ Α.Ε.».

Άλλαξαν και την επωνυμία, το ΑΦΜ, να μην πληρώσουν τα χρωστούμενα. Γιατί το πόσα μάζεψαν δείχνει και το πόσοι ψήφισαν πραγματικά. 210.000 Χ 3€ τον πρώτο γύρο μας κάνει 630 χιλιάρικα. Αν όπως λένε ψήφισαν κανονικά (όχι τηλεφωνικά ή φανταστικά) 160.000 τότε συνολικά μαζεύτηκαν πάνω από 1.000.000 ευρώ (1.110.000). Βέβαια όλα αυτά θεωρητικά, γιατί μπορεί στα ταμεία να υπάρχουν πολύ λιγότερα. Στη θεωρία το ΠΑΣΟΚ είχε τζίρο, στην πράξη όμως έχει τα λαμόγια του, που συνεχίζουν ν’ αρπάζουν ό,τι προφτάσουν. Φυσικά για τα χρέη του ούτε κουβέντα.

Την προηγούμενη Κυριακή η ΝΔ ψήφισε μαζικά ΠΑΣΟΚ, για να ρίξει τον Τσίπρα! Βέβαια αυτό δεν έχει λογική, αλλά οι νεοδημοκράτες δεν ήταν ποτέ ορθολογιστές. Και σήμερα κάποιοι πήγαν να κάνουν μπούγιο. Αλλά με το κράξιμο που έφαγαν την προηγούμενη βδομάδα, ήταν σαφώς λιγότεροι και πιο προσεκτικοί. Άλλωστε δεν έχει σημασία ο αρχηγός ενός σάπιου σχηματισμού, που σαπίζει κάθε μέρα και περισσότερο. Το ΠΑΣΟΚ είναι νεκρό, αλλά σαν τον Ελ Σιντ θα καβαλήσει τ’ άλογο μπας και τρομάξουν οι οχτροί. Μόνο που ο εχθρός είναι οι παλιοί φίλοι, που ξέρουν όλα τα κόλπα.

Τα αφεντικά λοιπόν αποφάσισαν Φώφη. Ποτέ μια καθαρή εντολή δεν ήταν τόσο βρώμικη. Εκείνο που ξεχνάνε οι νεοδημοκράτες και οι εναπομείναντες Πασόκοι είναι πως, άμα ο λαός θέλει, όσα κόμματα κι αν ενωθούν ή κατέβουν στις εκλογές, ο νικητής θα πάρει τη μερίδα του λέοντος, ενώ οι υπόλοιποι τ’ αποφάγια. Έτσι τουλάχιστο γίνονταν μέχρι τώρα. Η ΔΗΜΑΡ δεν είχε εμποδίσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ δεν εμπόδισε την πρωτιά του, όπως η ΔΗΑΝΑ ή το ΔΗΚΚΙ παλαιότερα δεν εμπόδισαν τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ να πάρουν την κουτάλα.

Το πρόβλημα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ - και κατ’ επέκταση με όλα τα αστικά κόμματα - είναι δομικό και ουσιαστικό: Είναι θέμα πολιτικής. Αυτή η πολιτική που ακολουθούν είναι η συνέχεια της πολιτικής που μας χρεοκόπησε, που μας κατέστρεψε και μας υποδούλωσε στους δανειστές. Είναι η πολιτική των άδικων χαρατσιών της λεηλασίας μισθών - συντάξεων, του ξεπουλήματος. Ο κόσμος δεν θέλει ανθρωποθυσίες, πολύ περισσότερο, όταν οι θυσίες δεν έχουν τελειωμό. Ο καθένας σκέφτεται: Είμαι ο επόμενος που θα σφάξουν για να σωθούν οι Τράπεζες. Όσα κόλπα λοιπόν κι αν σκεφτούν, δεν τους βγαίνουν…

ΥΓ Κούλη, η Καλλιόπη (ΝΔ μέχρι κόκκαλο) ψήφισε για δεύτερη φορά ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα πλήρωσε γι αυτό! Αυτή που... όταν παλιά χτυπούσαν το κουδούνι για κουπόνια από το ΠΑΣΟΚ ξεχνούσε πως ήταν θεούσα και δαιμονίζονταν! Λίγο επικίνδυνη αυτή η απόφαση για σένα. Μαθαίνεις τα πρόβατα να πάνε σ’ άλλο «μαντρί» και μπορεί να μπερδευτούν. Μετά θα τα ψάχνεις… .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger