Home » , » Επίσκεψη της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα

Επίσκεψη της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 | 1:50 π.μ.

Πηγή: Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς

 Από την πρώτη μας επίσκεψη σήμερα (σ.σ χτες) στη Μάνδρα, θέλουμε να μοιραστούμε μία πρώτη καταγραφή της κατάστασης που συναντήσαμε και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτή.

Είδαμε υπαλλήλους του Δήμου να προσπαθούν και να μοχθούν. Δεν ξέρουμε αν προσπαθούν όλοι το ίδιο ή αν αυτοί οι ίδιοι προσπαθούσαν το ίδιο σε όλη την καριέρα τους στο δημόσιο, λέμε απλά ότι τους είδαμε να δουλεύουν σκληρά.

Είδαμε όμως και το πόσο αναποτελεσματικό είναι το σύστημα για το οποίο εργάζονται. Είδαμε τρομακτικές ανάγκες στους δρόμους και αργότερα, όταν περάσαμε έξω από το δημαρχείο, είδαμε σωρούς από όλα τα καλά να περιμένουν να απογραφούν. Λίγο πριν είχε βρέξει και καταστράφηκαν κάποια (ελπίζουμε λίγα, όχι πολλά) φρέσκα φρούτα και λαχανικά που ήταν εκτεθειμένα. Μία άλλη αιτία καθυστέρησης είναι ότι τα ρούχα που στέλνονται πρώτα πάνε για πλύσιμο. Ορθώς, εφ' οσον δε συνοδεύονται από σημείωμα ότι πλύθηκαν πρόσφατα.

Σεβόμαστε όλους όσους στέλνουν από το υστέρημά τους μέσω της προσφοράς του ταχυδρομείου για δωρεάν αποστολές δεμάτων αλλά καλό είναι να ξέρει ο κόσμος ότι παρ'όλη τη διάθεση του κόσμου για προσφορά, η διαχρονική αναποτελεσματικότητα του κράτους και των μηχανισμών του είναι ισχυρότερη από τις καλές προθέσεις. Η πρότασή μας σε όσους θέλουν να στηρίξουν, είναι να πάνε τα πράγματα μόνοι τους ως εκεί, αν έχουν τη δυνατότητα, και να τα μοιράσουν πόρτα πόρτα.

Η άλλη επιλογή, για όσους είναι μακριά, είναι η στήριξη των αυτοοργανωμένων σχημάτων που δραστηριοποιούνται εκεί. Δε μιλάμε φυσικά για τις ΜΚΟ της μάσας και της αρπαχτής, ούτε για το "ολοι μαζί μπορούμε" του Αλαφούζου και του θεαθήναι.
Μιλάμε για προσπάθειες που με ελάχιστους πόρους κάνουν τεράστια πράγματα, όπως ο "Άλλος Άνθρωπος" που είναι εκεί σχεδόν καθημερινά.

Επίσης, ξεκίνησε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο Σταυρό Θεσσαλονίκης και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Σφήνα από την Αντιφασιστική Συνέλευση Θήβας. Την προσπάθεια στηρίζει και ο Αστέρας Εξαρχείων, καθώς καλεί τους οπαδούς του στο επόμενο ματς, αντί εισιτηρίου να φέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

Τους ευχαριστούμε βαθύτατα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger