Home » , , » Ο πάμπλουτος Γ. Στουρνάρας, κλέβει και εξαπατά το κράτος για να αποφύγει μερικά χιλιάρικα φορολογίας

Ο πάμπλουτος Γ. Στουρνάρας, κλέβει και εξαπατά το κράτος για να αποφύγει μερικά χιλιάρικα φορολογίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 | 4:22 μ.μ.

Όταν στα τέλη Ιούνη 2012 η τότε συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου – Κουβέλη ανέθετε ανώτατο κυβερνητικό πόστο στον Γιάννη Στουρνάρα η «Αυγή» κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο: «Αυτοπροσώπως η τρόικα στην κυβέρνηση με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γ. Στουρνάρα». 

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του Τσίπρα που ακολούθησαν: «Ο κ Στουρνάρας όταν λέει "εμείς" συνήθως εννοεί το Γιούρογκρουπ, εννοεί τους δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί την Γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί».

Μάλιστα ο σημερινός υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Μαξίμου, Θ. Καρτερός όταν αρθρογραφούσε στο κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λάβρος εναντίων του Στουρνάρα και «των συμφερόντων που υπηρετεί» δίνοντας «λόγο μόνο σε κείνους που τον διόρισαν και τον στηρίζουν -στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον ωραίο κόσμο των τραπεζών και του χρήματος και όχι στους Έλληνες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί».

Από τότε όμως κύλισε πολύ νερό στα αυλάκι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ξέχασε όλα όσα έλεγε για τον κεντρικό τραπεζίτη και «τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος», όπως τόνιζε σε δηλώσεις της η Ζ. Κωνσταντοπούλου, «ξεπλένοντας» όλη την πολιτική του διαδρομή.

Αναφέραμε όλα τα παραπάνω με αφορμή ένα δημοσίευμα που έχει σήμερα η εφημερίδα «Documento». Δεν γνωρίζουμε την σκοπιμότητά του. Πιθανόν να οφείλετε στην έντονη αντιπαράθεση που υπάρχει και με δικαστικές προεκτάσεις, μεταξύ του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη και του κεντρικού τραπεζίτη, ίσως πάλι τμήμα της ηγεσίας του κυβερνητικού κόμματος να έχει ενοχληθεί από τα κομπρεμί Δραγασάκη – Στουρνάρα. Μπορεί να συνυπάρχουν και τα δυο.

Πριν λοιπόν αναφερθούμε στο δημοσίευμα το οποίο στην ουσία αναγνωρίζει την αδυναμία στην κυβέρνηση να αντικαταστήσει τον Στουρνάρα και το μόνο που κάνει είναι να της δώσει επιχειρήματα με σκοπό να τα επικαλεστεί στους ξένους «εταίρους» της μήπως και τους πείσει να απομακρύνουν από την θέση του τον Στουρνάρα, εντύπωση προκαλεί το πόσο «ευρωφονιάς» είναι αυτός ο τραπεζίτης.
Αυτή η διαπίστωση δεν είναι καινούργια φυσικά. Θυμηθείτε την ανάρτηση μας που τιτλοφορούσαμε «Για τη μανούλα και την πεθερούλα του Γιάννη, ρε γαμώτο».
Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι και λίγο να μαθαίνεις ότι το ζεύγος Στουρνάρα δεν δηλώνει τα πραγματικά τετραγωνικά της βίλας της στην Σύρο (αντί για 520 δηλώνει 372 στην ΔΕΗ) για να μην πληρώνουν φόρους και δημοτικά τέλη που τους αναλογούν, ενώ το 2011 και το 20012 δεν πλήρωσαν ούτε το χαράτσι που τους αναλογούσε. Και μπροστά σε όλα αυτά η κυβέρνηση σφυράει αδιάφορα.

Τονίζει μεταξύ άλλων στο κείμενο του ο Κώστας Βαξεβάνης:

Την ώρα που αποκαλύπτεται πως ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας κάνει ψεύτικη δήλωση πόθεν έσχες, την ώρα που αποκαλύπτεται πως λέει ψέματα δημοσίως για να καλυφθεί, η κυβέρνηση ακούει και κοιτάει αμήχανα. Ακόμη και τώρα που ο Στουρνάρας εμφανίζεται να δηλώνει στη ΔΕΗ ψεύτικα τετραγωνικά για να γλυτώσει φόρους , δημοτικά τέλη και χαράτσι, η κυβέρνηση μένει αμέτοχη, σα να μιλάμε για έναν μπαγαποντάκο έμπορο που πιάστηκε να κλέβει την Εφορία.

Όχι, πρόκειται για τον Κεντρικό Τραπεζίτη που δεν έχει ούτε το ηθικό ανάστημα, ούτε την αξιοπρέπεια να στέκεται στο ύψος του ρόλου του φροντίζοντας και να είναι και να φαίνεται τίμιος. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που επέβαλε τη λιτότητα και παρά τα τεράστια εισοδήματά του, επιχείρησε και κατάφερε να αποφύγει μερικά χιλιάρικα φορολογίας την ώρα που οικογένειες είναι καταδικασμένες να ζούν με ψίχουλα επειδή ο ίδιος το υποστήριξε με σθένος.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά στο όνομα ότι μπορεί να κατηγορηθεί. Δεν μπορεί να φωνάζει ο κλέφτης της φορολογίας για να φοβηθεί αυτός που πρέπει να εφαρμόσει τα νόμιμα. Η λειτουργία, η αυτοεξευτελιστική τακτική του Στουρνάρα και ο επιβαρυντικός του ρόλος για τη χώρα, πρέπει να καταδειχθεί τώρα στους εταίρους και να ζητηθεί η αντικατάστασή του.
Κάθε έλληνας και νομίζω και κάθε ευρωπαίος μπορεί να καταλάβει πως δεν μπορεί να διοικεί την Κεντρική Τράπεζα, ένα άνθρωπος που κάνει τα πάντα για να αφαιρέσει έσοδα από το Δημόσιο για να μην επιβαρυνθεί με μερικά ψωροευρώ.

Αν δεν καταδείξουν την εικόνα του Στουρνάρα να φεύγει με τη γίδα, τότε σύντομα κάποιοι θα φροντίσουν να ταΐσουν τον κόσμο σανό.

Ο Στουρνάρας δεν μπορεί να έχει κανένα ρόλο στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Είναι ένας τύπος που ξεγελά και «κλέβει» το κράτος. Αυτό το τόσο απλό πρέπει να καταδείξουν στους Ευρωπαίους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger