Home » , » Οι Σούφι και οι ισλαμοφασίστες του ISIS

Οι Σούφι και οι ισλαμοφασίστες του ISIS

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 | 11:48 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 «Με τον όρο Σούφι εννοούμε εκείνες τις πρώτες ασκητικές κοινότητες του Ισλάμ, και οι οποίες εγκατέλειψαν τα εγκόσμια, πρεσβεύοντας ότι το ανθρώπινο πεπρωμένο εξαρτάται από την ανεξιχνίαστη θέληση του Θεού. Σε αυτές τις κοινότητες επικράτησε αρχικά το ασκητικό στοιχείο του μυστικισμού, ενώ με την πάροδο του χρόνου ο ασκητισμός θεωρήθηκε ως προκαταρκτικό στάδιο για την επίτευξη της πνευματικής ζωής.
Ο μυστικισμός πήρε την θέση του ασκητισμού ως στόχος και επιδίωξη… σύμφωνα με τους Σούφι "όλες οι Παραδόσεις οδηγούν στην μια και μόνη αλήθεια"».

Οι Σούφι είναι ως προς τα δόγματα Σουνίτες Μουσουλμάνοι. Όμως δεν ερμηνεύουν το Κοράνι όπως οι άκρως συντηρητικοί Φονταμενταλιστές του Ισλάμ, που εμμένουν στην τυπολατρία, καλλιεργούν το μίσος και κηρύττουν τον «Ιερό Πόλεμο».
Οι Σούφι δίνουν έμφαση στην Αγάπη μεταξύ Θεού και ανθρώπων και όχι στην απόλυτη υποταγή. Άρα οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων πρέπει να είναι σχέσεις ανεκτικότητας.

Αυτό καταστρέφει την προπαγάνδα των φανατικών, που απαιτούν τυφλή υπακοή στους «ελέω Αλλάχ» χαλίφηδες, σουλτάνους ή άλλους αρχηγούς.
Σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν αντίστοιχες τάσεις, μια συνεχής μάχη μεταξύ της κατά γράμμα ερμηνείας, της τυπολατρίας, του μίσους, εναντίον της ανεκτικότητας, του αλληλοσεβασμού, της διαρκούς αναζήτησης της αλήθειας και της ουσίας.
Επιπλέον λόγος μίσους των Σούφι από τους Ισλαμοφασίστες είναι η απόρριψη του πλούτου από τους πρώτους προς χάριν την απλότητας και της καθαρότητας.

Ο ISIS αποτελείται και από φανατικούς. Είναι οι ανόητοι που ανατινάζονται προσδοκώντας να πάνε σε Παράδεισο, σκοτώνοντας κυρίως αμάχους αγνοώντας όμως μια βασική εντολή των θρησκειών: Την καταδίκη του φόνου.
Δεν αποτελείται όμως μόνο από αυτούς, οι οποίοι χειραγωγούνται πανεύκολα. Η φασιστική συμμορία, γιατί περί αυτού πρόκειται, αποτελείται κυρίως από καθάρματα κάθε λογίς: Από σαδιστές, δολοφόνους, βιαστές, βασανιστές. Αυτοί οι κομπλεξικοί βρίσκουν την ευκαιρία να ικανοποιήσουν τ’ άρρωστα πάθη τους, έχοντας μάλιστα ως δικαιολογία τη θρησκεία. Εδώ να πούμε πως η αχίλλειος πτέρνα όλων των θρησκειών είναι ότι υποθάλπουν και δικαιολογούν τη βία (άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο) όταν πρόκειται για την εξάπλωση τους. Μια ολοφάνερη αντίθεση μεταξύ της Θεωρίας και της Πράξης.

Υπάρχουν ακόμη διάφορα λιγούρια, σοβινιστές φαλλοκράτες, εντελώς ανίκανοι να φλερτάρουν μια γυναίκα κι έτσι ονειρεύονται χαρέμια με σκλάβες, λεία πολέμου. Αυτά τα παλιοτόμαρα εξεπλάγησαν με το τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα, αν έχει όπλο.
Επίσης, πλιατσικολόγοι, που θέλουν να πλουτίσουν κλέβοντας και λεηλατώντας, αρχαιοκάπηλοι που πουλάνε στη μαύρη αγορά αρχαιότητες, έμποροι ναρκωτικών και βέβαια μισθοφόροι που πουλάνε τις υπηρεσίες τους σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα.
Στην ουσία η συμμορία είναι μια ομάδα μισθοφόρων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα όσων τους εξοπλίζουν. Ηλίθιοι λοιπόν και καθάρματα, δηλαδή φασίστες!

Ο φασισμός είναι η πραγματική τους ιδεολογία, αφού οι τρομοκράτες δεν εκπροσωπούν ούτε καν ένα μικρό μέρος των Σουιτών. Αν συνέβαινε αυτό, θα είχαν εδραιωθεί σε κάποια περιοχή χωρίς καν μάχη. Αντίθετα στις περιοχές που κατέλαβαν προσωρινά λόγω της αδυναμίας των αντιπάλων τους, του αιφνιδιασμού, αλλά και της αρχικής αδιαφορίας ως αντίδραση στην καταπίεση των καθεστώτων, οι κάτοικοι, στην πλειοψηφία μουσουλμάνοι, αντιστάθηκαν μόλις είδαν τις πραγματικές τους προθέσεις. Όταν μάλιστα απελευθερώθηκαν από αυτούς, πανηγύριζαν.

Ο ISIS στη Συρία, το Ιράκ και άλλες χώρες στην ουσία τέλειωσε, ηττήθηκε εντελώς. Όμως ειδικά στις ΗΠΑ και ΕΕ, όπως και παντού στον κόσμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την άρχουσα τάξη ως φόβητρο, ως αφορμή για καταστολή ελευθεριών, περικοπή δικαιωμάτων και επιβολή δικτατοριών. Ο ρόλος του είναι ο διαχρονικός ρόλος όλων των φασιστικών οργανώσεων…  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger