Home » , » Ποιος Μεσαίωνας; Ακόμα πιο πίσω μας πάει το παπαδαριό

Ποιος Μεσαίωνας; Ακόμα πιο πίσω μας πάει το παπαδαριό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 | 8:45 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Ποιος Μεσαίωνας; Ακόμα πιο πίσω μας πάει το παπαδαριό. Την εποχή του Τρωικού πολέμου: 1200 προ Χριστού και βάλε!
Τότε λοιπόν οι πολιτισμένοι Έλληνες έκαναν πλιάτσικο πέριξ της Τροίας. Αφού ο Πάρης κεράτωσε το Μενέλαο, οι Έλληνες αρχηγοί βρήκαν αφορμή, να σκλαβώσουν όποια έβρισκαν μπροστά τους. Μια από αυτές ήταν η Χρυσηίδα, την οποία βίασε ο Αγαμέμνονας.

Ο πατέρας της ιερέας του Απόλλωνα, ζήτησε να ελευθερωθεί κι επειδή ο Έλληνας Αρχιστράτηγος τον έστειλε στο διάολο, καταράστηκε το στρατό να αρρωστήσει! Την ξέρουμε την Ιστορία, ξέρουμε και τι έγινε μετά, το θυμό του Αχιλλέα κλπ, κλπ. Και τότε μια καταστροφή που είχε άλλη αιτία, αποδόθηκε σε αμαρτίες των αρχηγών! Ο λοιμός ήταν τιμωρία από τον Απόλλωνα κι όχι από τις κακές συνθήκες υγιεινής, που επικρατούσαν στο στρατόπεδο σε καιρό πολέμου.

Ο Αμβρόσιος, ως γνήσιο «ταλιμπανιστήρι», βρήκε την «αιτία» των πλημμυρών. «Για τις πλημμύρες φταίει ο άθεος πρωθυπουργός»!
Αυτό είπε το κομματόσκυλο με ράσα χωρίς καμία ντροπή. Τι να πρωτοθαυμάσεις; Την επιστημονική άποψη; Την προσπάθεια να καπηλευτεί τους νεκρούς; Τι; Για την βλακεία που τον δέρνει ποιος φταίει; Ο Θεός;

Κι εξηγούμαστε. Ο Τσίπρας δεν είναι άθεος, απλά δεν έχει το Θεό του, έχει μεγάλη διαφορά. Ο Αμβρόσιος επίσης δεν είναι άθεος, όμως ούτε αυτός έχει το Θεό του. Επιπλέον είναι ανόητος. Γιατί σήμερα είμαστε στον 21ο αιώνα. Ξέρουμε πως αρρώστιες και καταστροφές έχουν συγκεκριμένες αιτίες. Αν δεν είχαν, δεν θα είχαμε 1078 πλημμύρες στην Ελλάδα από τις οποίες 250 εξαιρετικά σοβαρές με συνολικά εκατοντάδες νεκρούς, πολλές χιλιάδες πληγέντες και κυριολεκτικά ανυπολόγιστο κόστος.

1961: Πρωθυπουργός ο φίλος του Αμβρόσιου Κ. Καραμανλής (ο παλιός, ο Α’).
4 Νοέμβρη ορκίστηκε, στις 6 του ίδιου μήνα πνίγηκαν 40 άνθρωποι στο Ίλιον! Εκείνο τι ήταν ρε παπά;

1977, Νοέμβριος και τότε: 25 άνθρωποι πνίγηκαν από την αδιαφορία, την ανοργανωσιά, τις κακοτεχνίες από τις γνωστές σε όλους - πλην Αμβρόσιου- αιτίες...

Δυο μόνο ενδεικτικά παραδείγματα. Συνολικά οι νεκροί από τις πλημμύρες μόνο στην Αττική ξεπέρασαν τους 200. Φταίει η αθεΐα;
Φυσικά φταίει ο Τσίπρας, επειδή δεν πήρε κανένα απαραίτητο μέτρο, αν και γνωρίζουμε πως κάθε χρόνο με την πρώτη ψιχάλα θα γίνει της κακομοίρας - φανταστείτε να βρέξει λίγο παραπάνω.
Η ευθύνη όμως αυτή υπάρχει σε όλους τους πολιτικούς που κυβέρνησαν.

Κάθε χρόνο τα ίδια περίπου. Είπαμε σε άλλο άρθρο δείχνοντας ταυτόχρονα και την αιτία: «Ακούσατε ποτέ να υπάρξουν πλημμύρες που να προκαλέσουν τόσες καταστροφές και ανθρώπινα θύματα στις λεγόμενες "καλές συνοικίες", όπως η Φιλοθέη ή το Ψυχικό; Γιατί άραγε; Άλλα "καιρικά φαινόμενα" υπάρχουν εκεί, απ’ ότι στην Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο τώρα, ή στο Περιστέρι και στην Νίκαια παλαιότερα; Όχι φυσικά. Απλώς στις περιοχές που μένουν οι πλούσιοι, η ντόπια αστική ελίτ, τα πάντα λειτουργούν διαφορετικά». 

Ο Αμβρόσιος στην ουσία στηρίζει τον Τσίπρα. Γιατί αποπειράται να κουκουλώσει τις πραγματικές αιτίες των πλημμυρών, που είναι ένα Κράτος δυνάστης το οποίο εξυπηρετεί μόνο την μεγαλοαστική τάξη αδιαφορώντας για τους φτωχούς. Αυτούς τους έχει για να τους εκμεταλλεύεται. Φαίνεται πως συμφέρει οικονομικά τους κηφήνες να δώσουν κάποιες αποζημιώσεις, παρά να φτιάξουν υποδομές που θα προλάβουν τις καταστροφές και τα αθώα θύματα. Ο στόχος του Κράτους είναι η καταστολή και όχι η προστασία. Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι ουσιαστικό πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική. Πολιτική που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το παπαδαριό και που σήμερα την εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger