Home » , » Στο σφυρί "βίλα" 50τμ για χρέος στην Εφορία 3.500 ευρώ

Στο σφυρί "βίλα" 50τμ για χρέος στην Εφορία 3.500 ευρώ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 | 2:53 μ.μ.


Οι εντολές κατασχέσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σπίτια δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση των τοκογλυφικών τραπεζικών δανείων καταρρίπτουν παταγωδώς την κυβερνητική προπαγάνδα πως οι πλειστηριασμοί αφορούν μόνον ακίνητα αξίας πολύ μεγάλης αξίας ή στρατηγικούς κακοπληρωτές που χρωστούν στην Εφορία τεράστια ποσά.

Και είναι φανερή η αμηχανία των κυβερνητικών στελεχών όταν βρίσκονται σε τηλεοπτικά πάνελ να απαντήσουν στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση που να απαγορεύει τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία και σε περιουσία κάτω από το όριο αξίας πάνω από 300.000 ευρώ.

Η σημερινή «Αυγή» μάλιστα σε ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης κάνει λόγο για  «παραπλανητικές αναφορές και στημένα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ιδιοκτησίας» που έχουν «να δημιουργηθεί η εντύπωση πως δεν προστατεύεται η λαϊκή κατοικία».

Αν μην επαναλάβουμε πράγματα που έχουμε γράψει στην ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε
«Ν. Μπογιόπουλος: Λένε ψέματα με την συχνότητα που αναπνέουν για τους πλειστηριασμούς (Ηχητικό)». Επίσης αναλυτικό άρθρο για τους πλειστηριασμούς που έγιναν την Τετάρτη και με το οποίο καταρρίπτεται όλη η κυβερνητική προπαγάνδα υπάρχει στην ιστοσελίδα iskra.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε η πρώτη κατοικία προστατεύεται σε όσους δανειολήπτες, και είναι χιλιάδες,  δεν έχουν καταφέρει να ενταχθούν στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ούτε στο στόχαστρο της Εφορίας είναι όσοι χρωστούν υπέρογκα ποσά.
Χαρακτηριστική η εικόνα που παραθέτουμε και στην οποία βλέπουμε ότι  μια λαϊκή οικογένεια κινδυνεύει να χάσει το σπιτάκι της 50 τετραγωνικών μέτρων, για χρέος λιγότερο από 3.500 ευρώ.
Και σ’ αυτή την θέση θα βρεθούν πάνω από 10.000 οικογένειες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία από τα λαϊκά στρώματα, αφού σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη  θα διενεργούνται 1.000 ηλεκτρονικές εκποιήσεις το μήνα για να φτάσουν τις 2.000 τον μήνα στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Εμείς είμαστε σίγουροι ότι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα θα ματαιώσει αυτό το έγκλημα. Εξάλλου μια γεύση του τι πρόκειται να συμβεί αν η ανάλγητη και αδίστακτη αυτή άθλια συγκυβέρνηση επιμείνει να υλοποιήσει τους απάνθρωπους εγκληματικούς σχεδιασμούς της για να περάσει η λαϊκή περιουσία στα νύχια τραπεζιτών – «κορακιών», το είδαμε μόλις πριν λίγες μέρες στο Ειρηνοδικείο Αθήνας.

 Ας μη τολμήσουν ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα.
Δε θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια.
Και να έχουν υπόψην τους.
Δε θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους.
Ο λαός θα τους ρίξει.
Ο λαός με τους αγώνες του στους δρόμους.

Και εμείς αυτούς τους αγώνες θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Όπως θα στηρίξουμε και το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα.

Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα.
Εκτός κι αν πάνε να τους κάνουνε σε καμιά άλλα χώρα τους πλειστηριασμούς.

Α. Τσίπρας - "Αυγή" 23 Αυγούστου 2013  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger