Home » , » Στο "σφυρί" σπίτια δανειοληπτών που χρωστάνε ακόμα και 500 ευρώ (Βίντεο)

Στο "σφυρί" σπίτια δανειοληπτών που χρωστάνε ακόμα και 500 ευρώ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 | 4:32 μ.μ.

Το ότι επέλεξε η τηλεόραση του Αλαφούζου για δικούς της αντιπολιτευτικούς λόγους, να κάνει πρώτο θέμα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, το ότι χιλιάδες πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εξοφλήσει των τοκογλυφικών δανείων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ακόμα και για χρέη 500 ευρώ, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το βίντεο που παραθέτουμε από τον Σκάι, βασίζεται στην είδηση που είδε χτες την δημοσιότητα και την οποία σχολιάζαμε εδώ, σύμφωνα με την οποία ακόμα και η πρώτη κατοικία θα βγαίνει στο σφυρί, μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμα και αν ο δανειολήπτης χρωστάει στην εφορία 500 ευρώ.

Σήμερα πάντως γίνονται μόνο ηλεκτρονική πλειστηριασμοί, αφού οι συμβολαιογράφοι που επέλεξαν –με το αζημίωτο φυσικά- να συνεργήσουν στο κοινωνικό έγκλημα για να περάσει λαϊκή περιουσία στα νύχια αρπακτικών, τρέμοντας την λαϊκή οργή δεν τολμούν να εμφανιστούν στα Ειρηνοδικεία για να συμμετέχουν σ’ αυτή την διαδικασία. 
Αναμένουν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει, έτσι, ώστε όποιος/α αντιδράει στους πλειστηριασμούς να δέχεται αρχικά το κλομπ του μπάτσου και μετά την καταδικαστική ποινή του δικαστή.

Πάντως καθόλου αισιόδοξο δεν μας φαίνεται το γεγονός ότι σήμερα μόνο μέλη της ΛΑΕ συγκεντρώθηκαν έξω από ένα συμβολαιογραφείο κάνοντας παρέμβαση μήπως και ματαιωθεί ένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός μιας κατοικίας 67 τμ. 
Οι άλλες συλλογικότητες, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ., που ήταν.

Όπως ακούμε και στο παρακάτω ρεπορτάζ «στις Βρυξέλλες εντείνονται οι ανησυχίες για το μέλλον των τραπεζών με τους θεσμούς να διαμηνύουν ότι η τρίτη αξιολόγηση θα τελειώσει μόνο αν οι πλειστηριασμοί συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα και αν επεκταθούν και σε χρέη για το δημόσιο».


Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί οι οποίοι προβλέπουν 15 – 20.000 πλειστηριασμούς μέσα στο 2018 πρέπει να μείνουν στα χαρτιά. Και αυτό είναι χρέος του εργατικού και λαϊκού κινήματος να το κατορθώσει. Γιατί, ρε γμτ, δεν μπορεί διαρκώς οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί εκφραστές του,  να διεξάγουν ταξικό πόλεμο και να τον κερδίζουν σε όλα τα μέτωπα, χωρίς να συναντούν ουσιαστική αντίσταση.  


Σύμφωνα με δημοσίευμα του news247 έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών συγκεντρώθηκε κόσμος που αντιδρά στους πλειστηριασμούς παρά την απόφαση του ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Ένταση σημειώθηκε αρχικά όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν με κλούβα την είσοδο στο Ειρηνοδικείο, μη επιτρέποντας την είσοδο ούτε και σε δημοσιογράφους.

Η είσοδος στους δημοσιογράφους επετράπη μετά από παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, ενώ στο ειρηνοδικείο πέρασε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε διάλογο με τον συμβολαιογράφο που βρέθηκε εκεί για την πραγματοποίηση πλειστηριασμών.

Ο συμβολαιογράφος, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει δύο πλειστηριασμούς, όπως δήλωσε αρνήθηκε να προχωρήσει στη διαδικασία καθώς, όπως ανέφερε, ασκήθηκε ψυχολογική βία και εμποδίστηκε η προσέλευση κόσμου σε δημόσια διαδικασία, αλλά και επειδή, όπως είπε, πρόκειται για πρώτη κατοικία και αφορά σε χρέος 200.000 ευρώ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

13 Δεκεμβρίου 2017 στις 5:33 μ.μ.

Καταρχήν το ΚΚΕ δεν έχει καμμία σχέση με Λάε ανταρσύα και τα υπόλοιπα κόμματα του Καπιταλισμού. ΟΙ Κομμουνιστές βρίσκονται στο ΠΑΜΕ μαζί με χιλιάδες άλλους εργάτες και παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας που είναι ένα ακόμα λιθαράκι στην ανασυγκρότητηση του Σ.Κ και την ενίσχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που παλεύει στο σήμερα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και αγώνας.

13 Δεκεμβρίου 2017 στις 8:25 μ.μ.

Αυτες τις μαλακιες λετε οταν ο κοσμος χανει τα σπιτια του, και μετα απορειτε γιατι ο κοσμος απομακρυνεται απο το ΚΚΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger