Home » » Οι στρατιωτικές δυνάμεις Ελλάδας - Τουρκίας

Οι στρατιωτικές δυνάμεις Ελλάδας - Τουρκίας

Από Unknown , Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 | 11:27 π.μ.


Αναδημοσιεύουμε την πλέον πρόσφατη δημόσια μελέτη για τις στρατιωτικές δυνάμεις Ελλάδας-Τουρκίας, από το Κυπριακό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών. Τόσο η πραγματικότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής όσο και η ψυχρή καταγραφή των στρατιωτικών δυνάμεων ελληνικού-τουρκικού κράτους, διαψεύδουν τις εθνικιστικές κορώνες.

Η αριθμητική υπεροχή του τουρκικού κεφαλαιοκρατικού συστήματος αντισταθμίζεται από τα ποιοτικά πλεονεκτήματα και τη γεωπολιτική της ελληνικής κυρίαρχης τάξης (στρατηγική πρόσδεση με ΗΠΑ-Ε.Ε, άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου), λαμβάνοντας υπόψη και το ειδικό περιβάλλον άμεσου ανταγωνισμού τους (θάλασσα, αέρας, Θράκη, Κύπρος).

Αυτή η σχετική συνισταμένη ισορροπία δυνάμεων μετατρέπει την αδιέξοδη επιθετικότητα του ελληνικού και του τουρκικού κράτους στο Αιγαίο, σε ακόμη βαθύτερη στρατηγική συνεργασία τους στην αντιμετώπιση κοινών, κοινωνικών και ταξικών εχθρών, των εργατικών τάξεων, των εξεγερμένων. Των μεταναστών, με την κοινή συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για την αιχμαλώτισή τους στα μετόπισθεν της πολεμικής σφαγής των καπιταλιστικών κρατών στη Μέση Ανατολή, και των ''τρομοκρατών'', φυσικά όχι μόνο εναντίον του ΙSIS αλλά και εναντίον οποιοδήποτε κοινωνικών αγώνων και ταραχών που θα κριθούν ως κίνδυνοι για τις ελληνικές και τουρκικές κυβερνήσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger