Home » , » Οταν θριαμβεύει η συντροφική αλληλεγγύη

Οταν θριαμβεύει η συντροφική αλληλεγγύη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 | 6:08 μ.μ.

Είναι αξιοσημείωτη και συγκινητική η αλληλεγγύη που εκφράστηκε στο πρόσωπο του αναρχικού Γιώργου Καλαϊτζίδη.

Το μέλος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», είχε καταδικαστεί πριν μερικές μέρες και του είχε επιβληθεί χρηματική ποινή 3.840 ευρώ για τα ευρήματα που είχαν εντοπιστεί στο σπίτι του, όταν πριν 4 περίπου χρόνια είχε γίνει η μαζική εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων σε κατοικίες όπου διέμεναν αναρχικοί.

Αν το ποσό δεν συγκεντρωνόταν άμεσα, θα έβγαινε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γ. Καλαϊτζίδη και θα οδηγούνταν στην φυλακή.

Η αποτελεσματικότητα του καλέσματος αλληλεγγύης στον καταδικασθέντα αναρχικό ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ας παρακολουθήσουμε τι γράφει ο ίδιος σε ανάρτησή του στην προσωπική του παρουσία στο facebook:

Τα λεφτά για την πληρωμή της ποινής που μου επιβλήθηκε συγκεντρώθηκαν. Δεκάδες φίλοι-ες έστειλαν χρήματα από το υστέρημα τους. Συνταξιούχοι, άνεργοι, άνθρωποι με παιδιά. Άτομα από Αθήνα, την επαρχία, αλλά και από το εξωτερικό. Ανθρωποι που δεν ήμασταν φίλοι ούτε καν στο φεισμπουκ.

Σε όλους έγραφα ευχαριστώ και όλοι απαντούσαν ''εμείς ευχαριστούμε για αυτά που κάνετε''. Μηνύματα αλληλέγγυων που ζητούσαν συγγνώμη επειδή δεν είχαν λεφτά να στείλουν!
Ανθρωπος που δεν τον ήξερα μου έστειλε 1000 ευρώ του στέλνω ''χίλια ευχαριστώ'' και μου απάντησε ''ένα ευρώ για κάθε ευχαριστώ!''.

Πραγματικά έχω πάθει σοκ από την ανταπόκριση και από τα μηνύματα αλληλεγγύης. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ σε όλους αυτούς τους φίλους και τις φίλες που έβαλαν άμεσα μια τεράστια ΠΛΑΤΗ σε μένα και κατ επέκταση στον Ρουβίκωνα, είναι πως θα συνεχίσουμε την δράση μας με αμείωτη ένταση. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...

ΥΓ. Φυσικά ''παρών'' για άλλη μια φορά τα αδέρφια της "Κόκκινης Γραμμής". Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στους Αντιφασίστες του Πανιωνίου και στα παιδιά από τα Τρίκαλα. Για τους Γάλλους ότι και να πω είναι λίγο..
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger