Home » , » Ποιος πρόδωσε ποιόν.

Ποιος πρόδωσε ποιόν.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 | 6:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα του πολέμου. Στην Κουρδική περιοχή του Afrin διεξάγονται σκληρότατες μάχες. Οι Κούρδοι πολεμάνε ηρωικά εναντίον τετραπλάσιων σχεδόν αντιπάλων, οι οποίοι έχουν αεροπορική κυριαρχία, κι απόλυτη υπεροχή σε βαρύ οπλισμό (άρματα - πυροβολικό). Παρόλα αυτά οι Κούρδοι χτυπάνε σκληρά τους εισβολείς, αμύνονται καλά, ενώ ήδη 5 τουρκικά άρματα καταστράφηκαν, οι δε απώλειες των Τούρκων, του ISIS και των μισθοφόρων της δήθεν Συριακής Αντιπολίτευσης, που μάχονται δίπλα - δίπλα πετώντας τις μάσκες, είναι βαριές.

Παρά τις μεγάλες απώλειες οι Τούρκοι έχουν την πολυτέλεια να αναπληρώνουν τις δυνάμεις τους και ταυτόχρονα να επιτίθενται από παντού. Μοιραία λοιπόν οι λιγοστοί και ελλιπώς εξοπλισμένοι Κούρδοι δεν μπορούν να υπερασπιστούν όλο το μήκος των συνόρων και δεν πρέπει. Κάποια χωριά στα σύνορα κυρίως με την Τουρκία, έπεσαν στα χέρια των ιμπεριαλιστών μετά από σκληρό αγώνα και με βαρύτατο τίμημα για τους επιτιθέμενους. Κάποια από αυτά οι ηρωικοί Κούρδοι τα πήραν πίσω. Οι Τούρκοι επιδίδονται επίσης σε εγκλήματα πολέμου, όπως ο συνεχής βομβαρδισμός αμάχων μπροστά στα αδιάφορα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας.

Οι Κούρδοι μπορούν να νικήσουν, αν πολεμήσουν όλοι τον Τουρκικό στρατό και τις συμμορίες που ελέγχονται από την Άγκυρα. Όμως παρατηρώ κάτι πολύ ανησυχητικό: Ο υπόλοιπος Κουρδικός στρατός είναι μακριά από τις περιοχές των συγκρούσεων. Οι ενισχύσεις των Κούρδων τις προηγούμενες μέρες, που πέρασαν από το Νότο, τον οποίο ελέγχει ο Άσαντ, ήταν ελάχιστες. 20.000 Τούρκοι, 21.000 μισθοφόροι οπλισμένοι ως τα δόντια εναντίον 10.000 Κούρδων (με τις ενισχύσεις), όταν ο Κούρδοι διαθέτουν συνολικά στην Ανατολική μεριά του Ευφράτη άνω των 30.000 πολύ καλύτερα εξοπλισμένων στρατιωτών. Ακριβώς στην Ανατολική μεριά του Ευφράτη επικρατεί ησυχία! Καμία επίθεση από την μεριά των Κούρδων αν όχι προς την Τουρκία Βόρεια, τουλάχιστο προς τα Δυτικά, τις Συριακές περιοχές που έχει καταλάβει η Τουρκία για να ανακουφίσουν την πίεση Ανατολικά του Afrin.

Γιατί; Γιατί οι Αμερικάνοι έχουν τάξει εδώ και καιρό τα εδάφη Δυτικά του Ευφράτη στον Σουλτάνο. Γιατί τους συμφέρει να τα ελέγχει η σύμμαχος τους Τουρκία την οποία και εξοπλίζουν κανονικότατα. Τα F-16 είναι made in USA. Όσοι λοιπόν κατηγορούν άλλους, ξεχνάν ποιοι συμμαχούν με ποιους. Οι ΗΠΑ φρόντισαν επίσης ο Κουρδικός στρατός να είναι στραμμένος αλλού, πολύ νοτιότερα, πολύ μακριά. Καθόλου τυχαίος και ο χρόνος, όταν ο Συριακός στρατός στράφηκε προς τα Βόρεια. Κι οι πράκτορες της CIA, που έλεγαν παλιότερα ότι ο Άσαντ δεν πολεμούσε τάχα τον ISIS, μετά τον αφανισμό των τζιχαντιστών από τους Σύριους κυβερνητικούς λένε πως τώρα δήθεν δεν βοηθά τους Κούρδους!

Κι όμως ο Άσαντ, η Μόσχα και το Ιράν διαμαρτυρήθηκαν από την πρώτη στιγμή, άφησαν να περάσουν ενισχύσεις, ενώ σίγουρα η Συριακή κυβέρνηση δεν θέλει τα εδάφη της να τα ελέγχει η Τουρκία. Πρόκειται για εισβολή στη Συρία και οι Σύριοι το ξέρουν καλά, επομένως είναι αλληλέγγυοι με κάθε τρόπο στους Κούρδους, που θεωρούν φίλους.

Άλλοι (FSA) ύψωναν σημαίες μαζί με τις Κουρδικές, ενώ τώρα πολεμάνε κάτω από τις Τουρκικές. Άλλοι έκαναν προβοκάτσιες και επιτίθονταν στον Συριακό στρατό, που υπερασπίζει τη Συρία. Προσπαθούν ακόμα να υπομονεύσουν τις άριστες σχέσεις των Κούρδων με τον Άσαντ. Οι Κούρδοι όμως στην πλειοψηφία ξέρουν. Θα νικήσουν στο τέλος, γιατί είναι αποφασισμένοι να μείνουν Ελεύθεροι. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger