Home » , » Να απολογηθεί ο Τόσκας για τις δραστηριότητες των ένστολων υφιστάμενων του

Να απολογηθεί ο Τόσκας για τις δραστηριότητες των ένστολων υφιστάμενων του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 | 5:10 μ.μ.


Η είδηση μας λέει ότι εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης, προφανώς μετά τις καταθέσεις μπάτσων, αποφάσισε να μείνουν προφυλακισμένοι μέχρι την Παρασκευή οι 4 συλληφθέντες και η συλληφθείσα, στην χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας που έγινε για τον εμπρησμό από φασιστοειδή του κτηρίου που στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στους συλληφθέντες χρεώθηκαν πέντε κατηγορίες, ανάμεσα σ’ αυτές και η κακουργηματική του εμπρησμού, (τα υπόλοιπα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος), και  αναμένεται να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και μέχρι τότε θα κρατούνται.

Να σημειώσουμε ότι στο πλευρό των συλληφθέντων  βρέθηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στους διωκόμενους.

Αυτή είναι η μια πλευρά του ζητήματος και δεν μας παραξενεύει καθόλου. Είναι πολύ συνηθισμένο οι προσαγωγές αντιεξουσιαστών να μετατρέπονται σε συλλήψεις και τελικά να βρίσκονται τυλιγμένοι σε μια κόλα χαρτί με κατασκευασμένες κατηγορίες.
Αυτό όμως που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε ασχολίαστο είναι η στάση των δυνάμεων καταστολής. Δεν είναι μόνο το ότι οι προσαγωγές κάποιων φασιστών που έγιναν μετά τον εμπρησμό δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα (πιθανόν οι μπάτσοι να τους κέρασαν και καφέ πριν τους αφήσουν ελεύθερους).
Το βασικό και αποκαλυπτικό είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε στο twitter ο «Δρομογράφος».

Τα ερωτήματα που τίθενται στο κείμενο που συνοδεύει την φώτο είναι καίρια και είναι υποχρεωμένος ο Τόσκας να βγει και να απολογηθεί για τις δραστηριότητες των ένστολων υφιστάμενων του. Θα το κάνει; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Ιανουαρίου 2018 στις 5:27 μ.μ.

Το ένα χέρι πλένει το άλλο και τα δυο το Πρόσωπο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger