Home » » Προβολή ταινίας στα Χανιά: Εις το όνομα του πατρός (1993), του Τζιμ Σέρινταν

Προβολή ταινίας στα Χανιά: Εις το όνομα του πατρός (1993), του Τζιμ Σέρινταν

Από Δημήτρης Δαμασκηνός , Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 | 8:40 π.μ.



Δελτίο τύπου:

Ο πολιτιστικός σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ" ολοκληρώνοντας τον Β' κύκλο του αφιερώματος στο Ιρλανδικό σινεμά με τίτλο: "Ανιχνεύοντας την ταυτότητα του Νέου Ιρλανδικού Κινηματογράφου"  θα προβάλλει στα Χανιά την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα ορόφου του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23 , είσοδος από Γιαμπουδάκη) στις 20.00μ.μ. την ταινία του Τζιμ Σέρινταν Εις στο όνομα του Πατρός/In the name of the father, παραγωγής 1993. Την ταινία θα προλογίσει ο Παναγιώτης Λάσκαρης. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σκηνοθεσία: Τζιμ Σέρινταν
Σενάριο: Τζιμ Σέρινταν-Τέρι Τζορτζ
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Έμα Τόμσον, Πιτ Ποστλγουέιτ
Θρίλερ-Δράμα. 
Έγχρωμη.
Διάρκεια: 2ω 15λ.

Υπόθεση: Ένας μικροκλέφτης από το Μπέλφαστ,  ο Τζέρι Κόλνον, κατηγορείται ψευδώς για τη συμμετοχή του σε βομβιστική ενέργεια του ΙΡΑ σε παμπ που είχε αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων. Η βρετανική αστυνομία αποσπά βίαια τις ομολογίες του Τζέρι και τεσσάρων  ακόμη φίλων του. Παρόμοια θα διωχτεί και θα φυλακιστεί και ο πατέρας του Τζέρι όπως και άλλα άτομα του περιβάλλοντος του. Θα περάσει 15 χρόνια στη φυλακή για να αποδείξει την αθωότητα του. 

In The Name Of The Father - Bono & Gavin Friday


 


Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία των Τεσσάρων του Γκίλντφορντ, τεσσάρων ανθρώπων που καταδικάστηκαν άδικα για τις βομβιστικές επιθέσεις του IRA σε παμπ του Γκίλντφορντ στις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις Βρετανοί στρατιώτες και ένας πολίτης. Το σενάριο βασίστηκε στην αυτοβιογραφία "Proved Innocent: The Story of Gerry Conlon of the Guildford Four" του Τζέρι Κόνλον. H ταινία έλαβε επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ και πολλά διεθνή βραβεία.

Δείτε ακόμα:  



 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger