Home » , » Κείμενο αποχώρησης 36 στελεχών και μελών του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Κείμενο αποχώρησης 36 στελεχών και μελών του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 | 11:53 μ.μ.


Η εσωτερική κρίση που υπάρχει στο ΝΑΡ και κατ' επέκταση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι γνωστή σε αρκετό κόσμο εδώ και πολύ καιρό. Με αυτό το δεδομένο κανέναν δεν αιφνιδίασε το κείμενο αποχώρησης στελεχών και μελών του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Το κείμενο αποχώρησης φέρει 36 υπογραφές και δεν αποκλείεται σχετικά σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες μαζικές αποχωρήσεις από την οργάνωση Αθήνας του ΝΑΡ.

 Αφού στο μακροσκελέστατο κείμενο τους εξηγούν αναλυτικά τους λόγους οι οποίοι τους οδήγησαν στην απόφασή τους να αποχωρήσουν απ' αυτή την συλλογικότητα δηλώνουν ότι: "Διατηρούμε ακλόνητη την πίστη στην κομμουνιστική προοπτική, την ανάγκη επαναστατικής ανατροπής του καπιταλισμού, τη δυνατότητα της σύγχρονης εργατικής τάξης να ανοίξει το δρόμο για τη χειραφέτηση της ανθρωπότητας, και την ανάγκη συγκεκριμένων επεξεργασιών για κάτι τέτοιο". 

Ουσιαστικά προαναγγέλουν την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού "για ένα σύγχρονο πολιτικό υποκείμενο που θα υπερβεί-ανασυνθέσει τις υπάρχουσες αριστερές ομαδοποιήσεις, που θα διαμορφώσει μια νέα κουλτούρα στράτευσης και αυτοπειθαρχίας πέρα από τους ατέρμονους διαπληκτισμούς και τις διαδικτυακές ατομικότητες, που θα αναμετρηθεί στα ίσια με τον αντίπαλο με πραγματική διάθεση να τον ανατρέψει".

 "Η νέα γενιά, της ανεργίας, του 400ευρου, της μετανάστευσης, της διαλυμένης προοπτικής αλλά των μεγάλων ονείρων και αγώνων, είναι η ώρα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Αν αυτή δεν το κάνει, καμία ανατροπή σε αυτή τη χώρα δε θα έρθει", τονίζεται στο κείμενο εκδηλώνοντας την πρόθεση τους "να συμβάλλουμε στη συγκρότηση και ανάπτυξη ενός σύγχρονου ταξικού, ανταγωνιστικού μπλοκ, που θα έχει στο στόχαστρο τη μνημονιακή πολιτική και τις κυβερνήσεις της, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, την ελληνική αστική τάξη, τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό".

Σ' αυτή την κατεύθυνση είναι και η κατακλείδα του κειμένου αποχώρησης τους, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: "Άμεσα, καλούμε ως πρώτο βήμα, συζήτησης και κατάθεσης πιο συγκεκριμένων επεξεργασιών και προτάσεων, τις οργανώσεις νεολαίας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς αλλά και τους ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες, τον κόσμο της αντίστασης, του αγώνα και των κινημάτων, σε ανοιχτή εκδήλωση- συνέλευση διαλόγου με τίτλο:


«Να φτιάξουμε τον τόπο όπου θα συναντηθούμε ξανά.»"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

13 Φεβρουαρίου 2018 στις 7:35 π.μ.

Γ.Γς Στο καλό, καλό ταξίδι. Ο καθένας κρίνεται και από τα κείμενα και κυρίως από τις πράξεις του.

13 Φεβρουαρίου 2018 στις 4:00 μ.μ.

Μη θυμώνεις.... Ολοι αριστεροί είσαστε τον Καπιταλισμό υπηρετείτε. Θα βρεθείτε ξανά σε άλλο Οπορτουνιστικό ανάχωμα......

15 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:09 μ.μ.

Ανακυκλωση τωρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger