Home » , » Υπουλο σχέδιο πραγματοποιείται στη Συρία

Υπουλο σχέδιο πραγματοποιείται στη Συρία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 | 7:38 π.μ.

 Γράφει ο mitsos175.

"Η Κύπρος είναι μακριά" είχε πει ο ιδρυτής της ΝΔ Κ. Καραμανλής. Για τους χουντικούς, γενικότερα τη Δεξιά, υπάρχει ένα μπέρδεμα. Η Κορέα ήταν κοντά, αφού έστειλαν στρατό, η Κύπρος όμως ήταν μακριά. Επομένως οι αστικές κυβερνήσεις της Δεξιάς και του Κέντρου, οι δήθεν "πατριώτες", μπερδεύουν την Ελλάδα με την Ιαπωνία, όπου πράγματι είναι δίπλα στην Κορεατική χερσόνησο και αρκετά μακριά από την μαρτυρική Κύπρο.
Δεν μας κάνει εντύπωση, αφού από το τέλος του εμφυλίου οι συνεργάτες του Άξονα (δωσίλογοι, μαυραγορίτες, προδότες κοκ) ή στην "καλύτερη" περίπτωση οι απατεώνες, κυβέρνησαν αυτό τον τόπο.

Γιατί αναφέρομαι στην Κύπρο; Γιατί τότε υπήρχε σχέδιο των ΗΠΑ να περάσει το νησί στον πλήρη έλεγχο του ΝΑΤΟ. Οι πραξικοπηματίες υπήρξαν τα πιόνια των Αμερικάνων σε αυτό το βρωμερό κόλπο, που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Τότε οι Κύπριοι πολέμησαν μόνοι τους τους Τούρκους, έχοντας μάλιστα τους χουντικούς να τους χτυπάνε πισώπλατα, ενώ οι καιροσκόποι ιμπεριαλιστές Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία να βουτήξουν το μισό σχεδόν νησί.

Σήμερα ένα παρόμοιο ύπουλο σχέδιο πραγματοποιείται στη Συρία. Πάλι οι Τούρκοι εισβάλουν στο Αφρίν. Πάλι οι Αμερικάνοι "νίπτουν τας χείρας τους", ενώ είναι οι ίδιοι που προέτρεψαν τους Τούρκους, να εισβάλουν. Γιατί; Διότι θέλουν μια διασπασμένη Συρία με κάποια κομμάτια της να τα ελέγχουν οι ίδιοι μέσω των υποτακτικών τους, ώστε στο μέλλον να βρίσκουν αφορμή για νέες επεμβάσεις. Αφού απέτυχαν να ρίξουν τον Άσαντ, ας πάρουν τουλάχιστον κάποια εδάφη από τη Συρία, ώστε "να ρεφάρουν λίγο τη χασούρα".

Με απλά λόγια οι Γιάνκηδες πούλησαν τους Κούρδους. Ευτυχώς οι Κούρδοι δεν τσίμπησαν το δόλωμα του ΝΑΤΟ, να χτυπηθούν με τις δυνάμεις του Άσαντ, αφού διατηρούν καλές σχέσεις παρά τις προβοκάτσιες. Ακριβώς επειδή η Αμερική δεν ελέγχει αποτελεσματικά τους Κούρδους, θέλει να πάρει όσο το δυνατό περισσότερα εδάφη η σύμμαχος τους Τουρκία. Τα περί συμμαχίας Ρωσίας – Τουρκίας είναι κουραφέξαλα, ενώ το θέατρο αυτό θα τελειώσει πολύ σύντομα.

Οι ΗΠΑ ελέγχουν πλήρως το Σουλτάνο που το παίζει αντιαμερικανός κάνοντας όμως ό,τι συμφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με κάποιο γερό αντάλλαγμα ασφαλώς, όχι σαν τους δικούς μας υποτακτικούς, που "τσακίζονται" τζάμπα ή το πολύ μια μια απλή μίζα.

Ευτυχώς οι Κούρδοι προς το παρόν κρατάνε γερά. Το έδαφος που έχει καταλάβει η Τουρκία είναι ελάχιστο, χωρίς μεγάλη στρατηγική σημασία. Ακόμα και στην πεδινή περιοχή, που είναι το πιο επικίνδυνο σημείο, οι Κούρδοι μπόρεσαν να κρατήσουν τα τουρκικά τεθωρακισμένα.
Όμως οι Τούρκοι είναι πολλοί περισσότεροι με άρματα, βαριά όπλα, ενώ έχουν αεροπορία η οποία καταστρέφει πόλεις κι αμάχους. Οι ηρωικοί Κούρδοι μαχητές μπορούν ακόμα κι έτσι να νικήσουν, αν κινητοποιηθούν όλοι.

Αυτό μέχρι στιγμής δεν έγινε. Εξηγώ: Οι Κούρδοι του Αφρίν πολεμούν όλοι γενναία. Άνδρες και γυναίκες μαζί, με θάρρος, επιμονή και καρτερία κάνουν πραγματικά θαύματα. Έχουν προκαλέσει τεράστιες απώλειες στους εισβολείς.
Όμως δεν υπάρχουν Κούρδοι μόνο στο Αφρίν.
Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι. Αλλά ξέρετε τι κάνουν; Φυλάνε τις πετρελαιοπηγές για λογαριασμό των Αμερικάνων στην Ντέιρ Αλ - Ζορ τουλάχιστο 350 χιλιόμετρα μακριά!

Οι Κούρδοι αυτοί θα πρέπει να κινηθούν Βόρεια προς τα εκεί που υπάρχει η απειλή. Η Τουρκία δεν κρύβει καν τις προθέσεις της. Αν καταλάβει το Αφρίν, θα επιτεθεί στην Manbij (Ιεράπολις Συρίας) 30 χιλιόμετρα Δυτικά του Ευφράτη. Ούτε θα σταματήσει εκεί, αφού το όνειρο του ανισόρροπου Σουλτάνου είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτι που εκμεταλλεύονται οι Αμερικάνοι, όσο φυσικά εξυπηρετεί τα δικά τους σχέδια.

Οι όποιες συμφωνίες μεταξύ Ρώσων – Τούρκων – ΗΠΑ – Σύριων ή Κούρδων, που αφορούσαν τον ISIS έχουν τελειώσει με τη διάλυση του Ισλαμικού "Κράτους".
Οι Αμερικάνοι θέλουν στους Κούρδους Νότια μακριά από τις περιοχές, που η Τουρκία πρόκειται να εισβάλει. Ας μην πιαστούν οι Κούρδοι αξιωματούχοι στο Αμερικάνικο δόκανο. Είναι ώρα να κοιτάξουν για πραγματικούς συμμάχους... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

16 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:55 μ.μ.

Και κάτι ακόμα. Τι διαφορά έχει αν οι Κούρδοι αντι για το Αμερικάνικο δόκανο πέσουνε στο Ρώσσικο η Κινέζικο..... Τι διαφορά υπάρχει Ρε Μήτσο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger